Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Karel Gott byl u sousedů oblíbený: Každého pozval do domu a byl velmi pokorný, vzpomíná jeho přítel z Doubice

Karel Gott byl u sousedů oblíbený: Každého pozval do domu a byl velmi pokorný, vzpomíná jeho přítel z Doubice
Zdroj: Wikimedia
+ Dalších 10 fotografií
Karel Gott
Každý občas potřebuje utéci od svého rušného života. Výjimkou nebyl ani Karel Gott, který si tak nechal postavit chalupu na kraji lesa. Kromě vytouženého klidu si ale našel i nové přátele. Sousedé se redakci eXtra.cz svěřili, jak s odstupem času vzpomínají na zesnulého zpěváka.

Čistý vzduch, klid a příroda. Tak si zpěvák Karel Gott vysnil svou chatu u lesa. Své poslední roky chtěl prožít právě v Doubici. Nikdo ale nečekal, že si dům užije jen pár měsíců během svátků.

Pozornost nebyla žádaná

S novou chalupou v sousedství přišlo do Doubice i pár zvědavých tváří. A tak byli Karlovi sousedé vystaveni trochu zvláštním situacím. Například Pavel Vít si jednoho slunečného dne vysedával u bazénu a v tom okamžiku se u něj na pozemku objevila skupina lidí. "Neslo to nežádoucí publicitu obce. Lidé nám lezli přes zahrady, aby našli Karlovu chalupu," vzpomíná Vít a dodává, že kdyby chtěl mít zpěvák opravdu klid, musel by se odstěhovat do Patagonie.

Většina lidí z okolí se situaci jen zasmála. Našli se ale tací, kteří měli s přítomností české hvězdy problémy. “Pán, který bydlel hned vedle něj, byl hodně naštvaný. Nainstaloval si všude kamery a pověsil si na dům výhrůžné cedule. Tam psal, že jestli se ho někdo zeptá ještě jednou na Gotta, tak dostane klackem po hlavě,” směje se Pavel Vít.

Vzpomínky zůstanou

Stejně jako jeho rodina, tak i sousedé litují, že už s Karlem nemohou trávit společné chvíle. “Často na něj vzpomínám. Karel sem jezdíval každé svátky. Na Silvestra jsme si nemohli nechat ujít společný novoroční přípitek,” vypráví se smutným výrazem jeden z jeho sousedů. Zpěvák nebyl pro ostatní chalupáře jen cizím člověkem, ale také jejich přítelem. “Každého, kdo za ním přišel, vlídně pozval do domu a potřásl si s ním rukou. Byl to opravdu pokorný muž,” ukončil soused.

Po dokončení stavby byl ale Karel Gott už velmi nemocný. Toho si nejspíš všimla celá obec. Zpěvák totiž po vesnici moc nechodil a spíše projížděl na elektrickém vozíku. Mnoho sousedů ale na Karla Gotta vzpomíná jako na milého člověka, který jen toužil po místě, kde by mohl strávit poslední chvíle se svou milovanou rodinou.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy