Richard Müller vydal nové album a zazpívá na Slezskoostravském hradě

  13:30
Richard Müller po dlouhých letech vydal nové album s názvem Hodina mezi psem a vlkem. Chce jím připomenout, že i v těchto časech má poezie a krása v našich životech místo. V květnu se pak představí moravskoslezskému publiku v plné hudební sestavě na jediném galakoncertu. Chybět nebude ani kvalitní víno a jídlo.

Richard Müller po dlouhých letech vydává nové album. Během pandemie koronaviru skládal hudbu a vzniklo album Hodina mezi psem a vlkem | foto: Ticketportal

Hudba

Richard Müller na Slezskoostravském hradě

Slezskoostravský hrad, Hradní nám., Slezská Ostr. Hradní nám., Slezská Ostr.

8. 5. 2021

Slezskoostravský hrad, Hradní nám., Slezská Ostr. Ostrava

Koupit vstupenky

Richard Müller využil nečekané volno, které mu poskytla pandemie koronaviru a skládal hudbu. Vzniklo tak album Hodina mezi psem a vlkem. Richard Müller složil hudbu, kterou otextoval Peter Uličný.

„Mě pandemie velmi prospěla, věnoval jsem se knihám, synovi, hudbě a vlastní tvorbě. Písničky na albu vznikly právě během korony. Tvořil jsem velmi rychle a intenzivně. Řekl jsem si, že dlouhá léta jsem si sám nic nesložil a kdy, když ne teď. Bilanci na albu mi „kazí“ jen skladba Anomália, kterou napsal Laco Rychtárika. Je to opravdu skvělý pocit mít zase vlastní skladby. Nejprve jsem se bál, že nebudou dobré, ale díky Peterovi Grausovi, který to aranžoval, jsou velmi dobré,“ uvedl Richard Müller, který si skladby složil sám. Otextoval mu je Peter Uličný.

„Žijeme v době, která má dost daleko od poezie. Když si ji nemůžeme dopřát v běžném životě, dopřejme si ji aspoň v písničkách. Kdyby autoři písní rezignovali na tuto možnost, byl by svět ještě šedivější a syrovější, než ve skutečnosti je. Kdybych parafrázoval název tohoto alba, už bychom si nemohli vychutnat tu magickou hodinu mezi psem a vlkem, protože bychom byli úplně „zvlčilí“. Proto je na světě poezie a proto jsem se snažil aspoň něco z ní propašovat i na toto album,“ prozradil Uličný.

Kromě už zmíněné skladby Hodina mezi psem a vlkem, podle které se jmenuje celé album, se fanoušci mohou těšit i například na písně Siedme nebo, Defekt na duši, či Mária Televízia anebo Zlodeji pamäti. Album vychází na CD a digitálně, ale též jako 2-LP, 16 fotografií do bookletu a na obal alba nafotil Mayo Hirc a za fotografickou postprodukcí je Marián Uhrín. Každá z 11 skladeb na albu má vlastní fotku.

Müller přiveze své hity na Slezskoostravský hrad

Nádherné prostředí Slezskoostravského hradu uvítá československou legendu zpěváka a hudebníka Richarda Müllera 8. května 2021 i s jeho doprovodnou kapelou na jeho jediném galakoncertu a to rovnou open air na Ostravsku v roce 2021. 

Přijďte v dobré náladě na to nejlepší, co současná populární hudba nabízí. Pořadatelé za to slibují pohodu, maximální uměleckou kvalitu, výborné víno a skvělé občerstvení.

Vstupenky, o které je velký zájem, můžete zakoupit též online, zaplatit na internetu a ihned vytisknout v pohodlí domova - HOMEtickets!!

Doporučené akce

Vstupenky nabízíme ve spolupráci s Ticketportal.cz