Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Stanislav Hložek: S Petrem Kotvaldem jsme byli rodina, Zagorová mě dostala na školu

+ Dalších 6 fotografií
Stanislav Hložek (65), idol žen a hvězda 80. let, zavzpomínal v pořadu Extra Host na staré dobré časy, když jezdil po koncertech s Petrem Kotvaldem (61). Připomněl si také své osudové ženy a promluvil i o své knize a synovi Matyášovi. Co na sebe ještě legendární zpěvák prozradil?

Stanislav Hložek je český zpěvák a hvězda osmdesátek, který společně s Petrem Kotvaldem tvořil pěveckou dvojici. Za největší hit je považována píseň Holky z naší školky.

"Je pravda, že když jsme nastoupili s Petrem do rozjetýho rychlíku s Hankou Zagorovou a Karlem Vágnerem, měli jsme to štěstí, že jsme zdědili ty nejlepší textaře a ty nejlepší aranžéry. Takže to pro nás byla klika. A Karel v zádech, který měl čich vždycky na hezký písničky, ze kterých dokázal udělat hity," prozradil Stanislav Hložek s tím, že měli písně, které měli lidé rádi.

Kolegové, přátelé, rodina

Zpěvák se pochlubil i tím, jak to fungovalo mezi ním a Petrem. "My jsme pět let vlastně byli jedna rodina. V té době jsme zpívali za rok 350 koncertů, za rok, představ si. My jsme měli většinou dvě představení denně a do toho jsme točili televize, do toho jsme točili desky a jezdili jsme do ciziny hrát, takže bylo to úžasný," vzpomínal nadšeně Standa. Rozpovídal se i o tom, jak se jim žilo. Na soukromý život nebyl moc čas. "Naše bydliště byly hotely a vařili nám v hospodách, domácí strava neexistovala."

Připomněl také, jak se dostal ke své současné ženě, a vychválil ji do nebes. Rozpovídal se poté o tom, proč si pro studování zvolil fakultu sociálních věd na Karlovce. "Za to může zase Hanka Zagorová," přiblížil. V pořadu se o škole rozpovídal mnohem detailněji.

Natáčení s Ivetou a vlastní kniha

Zavzpomínal také na natáčení pohádky Plaváček s Ivetou Bartošovou. "To natáčení bylo nádherný. Rád na to vzpomínám a jsem rád, že to neleží někde v sejfu, ale občas to běží i v televizi."

Krom toho, že Hložek vystupuje v několika muzikálech, stihl napsat i knihu s názvem Zběsilé osmdesátky. "K napsání knihy mě už léta přemlouvala Maruška Formáčková. Před pěti lety jí říkám, já se necítím být ještě tak starý, abych psal knihy." Nakonec si však zpěvák uvědomil, že člověk zapomíná a byla by škoda, kdyby tolik zajímavých a krásných věci upadlo v zapomnění.

Ke konci se téma rozhovoru stočilo k dětem Standy Hložka. "Já mám dohromady tři děti. Danuška je učitelka, Standa podniká ve stavebnictví, no a pak mám Matyho. Každý zdědil něco, každý hraje na nějaký nástroj, zpívá hezky a tak, ale Maty je takový všestranný."

Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy