Hlavní obsah

Billie Eilish vstoupila do další etapy

Právo, Jaroslav Špulák

Během koronavirové karantény připravila osmnáctiletá americká zpěvačka Billie Eilish společně se svým bratrem Finneasem novou píseň My Future. Pořídili k ní animovaný videoklip, který měl v pondělí dopoledne skoro dvaadvacet milionů zhlédnutí na YouTube. Vytvořil ho australský umělec Andrew Onorato.

Foto: ČTK

Billie Eilish chystá druhé album.

Článek

Nová skladba je dalším počinem zpěvačky po skvěle přijatém debutovém albu When We All Fall Asleep, Where Do We Go? z března loňského roku a ústřední písni pro nový film s Jamesem Bondem No Time To Die, který bude mít premiéru v listopadu.

„Novou píseň jsme napsali na samém začátku karantény. Je pro mě velmi osobní a zvláštní. Je o tom, co mi při psaní říkala má hlava. Je nadějná, nadšená, se šíleným množstvím sebevědomí. Ale v souvislosti s tím, co se právě děje ve světě, nabrala nový význam. Doufám, že v tom všichni najdete hodnotu,“ napsala Billie Eilish svým fanouškům.

My Future byla složena a nahrána v Los Angeles a tradičně ji produkoval Finneas O’Connell. Je to práce mladé, sebevědomé ženy, která uvažuje o budoucnosti, a tak vlastně začíná psát novou kapitolu své hudební kariéry.

Zatímco texty jejích předešlých skladeb byly temné, ponuré a málo optimistické, v tom k písni My Future mimo jiné zpívá: „Jsem zamilovaná do své budoucnosti, nemohu se dočkat, až ji poznám, jsem zamilovaná, ale ne do někoho jiného, chci poznat jen sama sebe.“

Je to také první ukázka z jejího druhého alba. V rozhovoru pro portál Vulture o startu jeho realizace promluvil před časem její bratr.

„Začali jsme pracovat na novém albu. S prvním jsme měli naprosto čistý úmysl. Naším jediným cílem bylo nahrát desku, která by se nám líbila a rádi bychom ji hráli i na koncertech. Myslím, že takto to je i při druhém počinu. Všechno ostatní jsou jen vedlejší důsledky, na které se nezaměřujeme,“ uvedl.

Billie Eilish Pirate Baird O’Connellová, jak zní zpěvaččino celé jméno, vydala v srpnu 2017 debutové EP Don’t Smile at Me, ze kterého je i průlomový singl Ocean Eyes. Na jejím zatím jediném albu When We All Fall Asleep, Where Do We Go? je čtrnáct skladeb. Získala za ně pět cen Grammy či dvě American Music Award.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám