Očekávané sólové album zpěváka Slipknot je sebevědomou zpovědí. Corey Taylor vydal CMFT

Vydáno 10.10.2020 | autor: redakce

Corey Taylor vydal album, které fanoušci Slipknot a Stone Sour nejspíš nečekali. CMFT je trochu tak večírek, tak trochu country. Nadšení nebo zklamání? Taylorův sólový debut fanoušky může rozdělit na dva tábory. Před časem ostatně sám prohlásil, že raději vydá vlastní album, než aby zakládal další kapelu. 

Očekávané sólové album zpěváka Slipknot je sebevědomou zpovědí. Corey Taylor vydal CMFT Očekávané sólové album zpěváka Slipknot je sebevědomou zpovědí. Corey Taylor vydal CMFT

Corey Taylor

CMFT

Skladby:
HWY 666, Black Eyes Blue, Samantha's Gone, Meine Lux, Halfway Down, Silverfish, Kansas, Culture Head, Everybody Dies On My Birthday, The Maria Fire, Home, CMFT Must Be Stopped (Feat. Tech N9ne & Kid Bookie), European Tour Bus Bathroom Song

13 skladeb / 47:41

Vydavatel: Roadrunner Records

Název alba CMFT je akronymem pro Corey Mother Fucker Taylor a ta čtyři slova asi není třeba překládat. Odkazují na nesnadné období, kterým v posledních letech procházel, ať už jsou to četné operace kolene a rozvod s druhou manželkou Stephanií.

VIDEO: Corey Taylor ze Slipknot vyrazil na koncertě fanouškovi mobil z rukou. "Zprávy si posílej doma!"

Na začátku roku, ještě před vypuknutím pandemie nového koronaviru, se Corey zavřel do studia v Las Vegas a začal tvořit. Společnost mu dělali jeho přátelé – kytaristé Zach Throne a Christian Martucci ze Stone Sour, bubeník Dustin Robert a basák Jason Christopher.

Žánrově je CMFT všude a zároveň nikde. Nahrávka se kolébá mezi country, blues, punkem i hiphopem. Fanoušci Slipknot a Stone Sour se mohou na tuto desku dívat dvěma pohledy - buď budou nadšení, nebo ji rychle zatratí. Obě skupiny by ji ale měly dát šanci, protože je o co stát.

Album otevírá country-metalová pecka HWY 666. Připomíná trochu Charlieho Danielse, významného představitele jižanského country rocku. Vysoce návyková je pak druhá skladba s názvem Black Eyes Blue. Ta zase může připomenout odkaz nedávno zesnulého Eddieho Van Halena. Skladba má dostatek odvahy, aby zaujala i tvrdého rockera.

Nahrávka obsahuje také pomalejší kousky. Home je melancholická klavírní píseň o domově a Coreyho nové manželce Alicii. Může tak napovědět, že se Taylor vnitřně posunul dál a bolest z předešlého vztahu je už minulostí. Ovšem The Maria Fire, která se dotýká témata rozvodu, nese jisté známky agrese.

Corey Taylor o sebevraždách Chrise Cornella a Chestera Benningtona: Nejsou to zbabělci, lidé s depresí svádí neustálý boj

Taylor si na album pozval také několik hostů. V CMFT Must Be Stopped uslyšíme rapery Tech N9ne a Kid Bookie. Závěr v podobě European Tour Bus Bathroom Song je skvělou thrashovou záležitostí, která pojednává o vylučování v jedoucím autobusu.

CMFT je hudebně různorodá a sebevědomá zpověď chlapa, který vyšel z temnoty zpět na světlo. Corey Taylor spolknul hořkost a znovu našel lásku k životu. A je zábavné to poslouchat.

Text: Ondřej Platzer
Temata: Corey Taylor, Slipknot, Stone SourCMFT

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít