Hlavní obsah

Morriconeho nevydané skladby přinese Segreto

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný italský skladatel Ennio Morricone, který zemřel 6. července 2020 v Římě, doprovodil svou hudbou více než 500 filmů a seriálů. Sedm jeho nevydaných skladeb nabídne album Morricone Segreto.

Foto: Universal Music

Ennio Morricone na posmrtně vydaném albu Segreto.

Článek

K jeho nejslavnějším filmovým melodiím patří ty ze spaghetti-westernů jako Hodný, zlý a ošklivý (1966) a Tenkrát na Západě (1968), známé jsou také filmy Pro hrst dolarů, Neúplatní, Mise, Profesionál, Tenkrát v Americe anebo seriál Chobotnice.

Disney varuje: Rasistický je i Petr Pan a ušaté slůně Dumbo

Film

Nové album je už k dispozici v předprodeji, oficiálně vychází 6. listopadu. Deska zkoumá bohaté tvůrčí období skladatele mezi koncem 60. a počátkem 80. let a zároveň demonstruje Morriconeho dlouhotrvající vliv na generace hudebníků a filmových režisérů.

Deska Morricone Segreto je cesta tajemnými hlasy, fuzzovými kytarami, vzdušnými strunami, přízračnými syntezátory a moderními drážkami. Dílo ukazuje skladatelův náskok před trendy a to, že svým způsobem diktoval styl.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám