Nový Spark
venku od 2. dubna
DEFTONES: U kořenů malé metalové revoluce

DEFTONES: U kořenů malé metalové revoluce

DEFTONES to vždycky měli tak trochu na háku podle své nepsané zásady „neplánovat, neřešit a hlavně se bavit“. Přestože nikdy netlačili na pilu, stali se jednou z nejrespektovanějších formací na poli alternativního metalu.

DEFTONES během své tři dekády trvající kariéry prošli obdobím omamných úspěchů, riskantních, kariéru určujících rozhodnutí, kritických momentů, kdy se ocitli na pokraji rozpadu, i bolestivých ztrát. Nutno ovšem říct, že od počátků neoplývali žádnými vysokými ambicemi. Pokud vůbec měli nějaké sny, pak koncertovat za hranicemi rodného města, což se jim pozvolna začalo plnit. Jeden takový přespolní výlet je v první polovině devadesátých let svedl na jedno pódium s tehdy taktéž začínajícími KORN. Jak to tak bývá, šlo o velkou náhodu. V té době měla čtveřice venku čerstvé demo se dvěma písničkami „Engine No. 9 / 7 Words“. Jedna z kopií se dostala do rukou nadějného mladého producenta Rosse Robinsona, který ji poslal klukům z KORN, s nimiž chvíli předtím dotočil debutové album. Nakonec z toho byl nejen společný koncert obou kapel v Los Angeles, ale zejména počátek malé metalové revoluce, pro níž se vžilo označení nu metal. Ale to v té době ještě nikdo netušil.

„Když jsme zakládali kapelu, vůbec jsme neměli páru, do čeho vlastně jdeme a co děláme. Nikdy jsme si neřekli, že budeme znít takhle nebo takhle. Chtěli jsme jednoduše dělat bordel. A to je věc, která se dodneška nezměnila,“ tvrdil po letech Chino.

O DEFTONES se dočtete na čtyřech stránkách v listopadovém Sparku v rubrici Galerie titánů.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
18.04. SLASH MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS, MAMMOTH WVH
18.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
19.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace