Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Odvrácená tvář života Johna Lennona, který ukončila vražda: Smrt matky, sklony k agresi, drogy a potraty Yoko Ono

8. prosince 2020
05:30

Legendární hudebník John Lennon naposledy vydechl hodinu před půlnocí 8. prosince přesně před 40 lety. Zemřel nečekaně, rukou slávy chtivého Marka Chapmana, který ho nemilosrdně pětkrát střelil ze své pistole. John Lennon chtěl v té době znovu nastartovat svoji hudební kariéru. Chtěl se po nekonečných obdobích životních zvratů a dramat zase vrátit k tomu, co celý život miloval. Nikdo nečekal, že už se tak nestane. Více se dozvíte v novém díle pořadu internetové televize Mall.tv Životy slavných.

Johna Lennona celý svět zná především jako člena legendární kapely Beatles, kdy po boku svých věrných parťáků dobýval svět a užíval si Beatlemánii, která dosáhla po celém světě až absurdních rozměrů. V reálu to však nebyl onen vtipný, drsný týpek, který skládal veselé písničky pro davy. Život mu nachystal několik zvratů, které ho ovlivnily zásadním způsobem.

V dětství bydlel u své tety, která ho vychovávala, jelikož otce neměl a jeho matka byla podle sociálky nezpůsobilá k výchově. I tak s ní ale udržoval nadále vztah, a když v roce 1957 tragicky zemřela, zhroutil se mu svět. Změnil se a začal se chovat agresivně k ženám a to i ke své přítelkyni Cynthii, která často zakusila, jaké je dostat ránu od Johna Lennona. I přes to si ho ale vzala a porodila mu syna Juliana, o kterého však John příliš nejevil zájem. Přece jenom byl v této době na vrcholu slávy s kapelou Beatles.

Začala se však měnit i jeho tvorba. Lennon začal experimentovat s texty a odhalil své citlivé já. Navíc začal experimentovat i s drogami (LSD) a potkal svoji osudovou ženu. Dvakrát rozvedenou starší umělkyni Yoko Ono s dítětem, která dle mnohých, stála za rozpadem Beatles. Po zániku kapely si John začal budovat svoji sólovou kariéru, ale do toho mu přišla krize s Yoko Ono, která ho dokonce poslala do LA, aby si od ní odpočinul. John propadl alkoholu, ale nakonec se k Yoko vrátil a po několika potratech se jim podařilo zplodit syna Seana. Od té doby se z Johna stal muž na mateřské dovolené.

V roce 1980 se však chtěl vrátit opět do světa muziky a dobýt ho. Plány mu ale překazil vrah Mark Chapman, který si na něho počkal před domem, kde Johna chladnokrevně zastřelil pěti ranami z pistole. Poté se šel doznat na policii s tím, že motiv byl chorobná touha stát se slavným. Vrahovi je dnes 65 let a odpykává si doživotní trest.

BoziMilda ( 9. prosince 2020 23:19 )

Vzor pro milióny fanoušků ? A v čem přesně ? V alkoholu, drogách, násilném chování nebo netečném vztahu k rodině ? Mám v oblibě spoustu zpěváků, rád si poslechnu jejich písničky, ale nevidím důvod, proč by mi měli být vzorem.

Matos7 ( 8. prosince 2020 08:14 )

Autor článku, který se ani neumí podepsat, musí byť nějaký blb z prazské kavárny. John Lennon (mimochodem muj veliký idol a vzor )byl vzor pro miliony fanoušků. Nezaslouži si aby pražský kRe ten takhle pomlouval.
Dnes večer zapojte svíčku za Johna Lennona. Prosím a Děkuji

Zobrazit celou diskusi