shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 49. týden 2020

Albovým žebříčkem zatřásly novinky Yzomandiase, Anety Langerové a Tata Bojs

Vydáno: 09.12.2020 15:30 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook Yzomandiase

Z aktuálního vydání domácích hitparád je patrné, že rádia začínají naplno vyhrávat vánoční hity. Ten letošní, za kterým stojí Kryštof a Karel Gott, se už prokousal na druhé místo, do pořadí se navíc vrátilo i několik osvědčených kousků. Albům kraluje Yzomandias, který za sebou nechal další očekávané novinky.

Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - Mirai dokázali s "I přes to všechno" zvítězit v éteru potřetí v řadě, z druhého místa už na ně ovšem dorážejí silní soupeři pro další týdny. Kryštof a Karel Gott se s "Vánoční" probojovali na stupně vítězů po pouhých čtyřech kolech v pořadí. Oproti minulému týdnu jde o zlepšení hned o sedmnáct pozic. Vzhledem k blížícím se svátkům lze předpokládat, že počet přehrání tohoto hvězdného spojení bude nadále růst.

Ofenbach, Quarterhead a Norma J. Martine si pohoršili na trojku, taneční hit "Head Shoulders Knees & Toes" však nadále zůstává nejrotovanější zahraniční skladbou. Těsně pod stupni vítězů následují Miley Cyrus s "Midnight Sky" a Joel Corry a MNEK s bývalým číslem jedna "Head & Heart".

Na dalších příčkách první desítky k dramatickým přesunům nedošlo. Jelen si pohlídal šestku, Nea, Regard & Raye i Sigala ve spolupráci s Jamesem Arthurem si jen lehce pohoršili. Mezi elitu se vrátila Slza se skladbou "Fotky", která top ten uzavírá.

Vánoční songy promluvily i do dalších pater hitparády. Hned několik starších svátečních hitů se totiž vrátilo do pořadí. Na devatenáctce bodují Wham! a "Last Christmas", Václav Neckář a Umakart se s "Půlnoční" usadili na čtyřicátém řádku, Ewa Farna si ze čtyřiačtyřicátého místa přeje "Vánoce na míru". Ani letos se rádia neobejdou bez Mariah Carey - stále populární "All I Want For Christmas Is You" je zatím padesátá druhá nejpřehrávanější.

Novinky najdeme v celé první stovce jen dvě. O tu výše postavenou s názvem "Paradise" se postarali Meduza a Dermot Kennedy - startují s ní na padesáté sedmé příčce. Z osmdesátého místa vstupují do éteru Katarína Knechtová a Adam Ďurica s "Takí sme".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Kryštof feat. Karel Gott - Vánoční
  3. Ofenbach & Quarterhead feat. Norma J. Martine - Head Shoulders Knees & Toes
  4. Miley Cyrus - Midnight Sky
  5. Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart
  6. Jelen - Jediný, co chci
  7. Nea - Some Say
  8. Regard & Raye - Secrets
  9. Sigala feat. James Arthur - Lasting Lover
  10. Slza - Fotky


Yzomandias - Prozyum
© Milion+
ALBA - Koncem roku se pořadí v albovém žebříčku vzhledem k bohaté nabídce novinek pokaždé míchá. Ani letošek není výjimkou, tentokrát dokonce první tři místa obsadily ještě horké desky.

Vítězství již klasicky urval jeden z domácích rapperů, kteří si letošní rok zcela podmanili. Yzomandias patří jako zástupce a spoluzakladatel pardubického labelu Milion+ k nejvýraznějším tvářím dnes masově extrémně populárního žánru. Podobně jako jeho kolegové ani Yzo na nic nečeká a chrlí novou hudbu, co mu síly stačí - loni vydal desku "Dobrá duše, srdce ze zlata" a k ní i mixtape "J. Eden Dva". Letos zase mimo triumfující řadovku "Prozyum" stihl EP "Melanž" a podílel se i na společném projektu "#hot16challenge2".

Na druhém místě začíná Aneta Langerová s očekávanou pátou studiovkou "Dvě slunce". Ta přišla na svět šest let po předešlé oceňované nahrávce "Na Radosti", která ve své době rovněž debutovala na stříbrné příčce. V následujících týdnech se poté dostala do čela a na dlouhou dobu se zabydlela v první desítce. Nechme se překvapit, zda se bude také aktuální album těšit tak stabilnímu zájmu posluchačů.

Rovněž bronz zdobí stálici tuzemské scény: Tata Bojs hlásí s desátou řadovkou "Jedna nula" studiový návrat po pěti letech. I jejich výsledek potvrzuje, že alespoň v předvánočním období jsou zavedená jména tradičních žánrů schopna konkurovat smršti nastupujících hvězd rapu. Zatímco dnes klíčové streamovací služby ovládá mládež, pro dospělé jsou fyzické nosiče viditelně stále ještě dárkem, který pod stromečkem potěší.

Viktor Sheen sice tentokrát stupně vítězů opustil a propadl se na čtyřku, jeho "Barvy" ale nejspíš ještě neřekly poslední slovo. Páté místo obsadil Jaromír Nohavica s titulem "Máma mi na krk dala klíč".

Další novinky zamířily do druhé desítky. Miley Cyrus na "Plastic Hearts" překvapila inklinací k rocku a fanoušci ji poslali na čtrnáctou pozici. Šestnáctku si zapsala Lucie Bílá, která již poněkolikáté oživuje svůj projekt "Bílé Vánoce Lucie Bílé" - tentokrát formou živáku nahraného se skupinou Petra Maláska.

Top 10 - alba:
  1. N Yzomandias - Prozyum
  2. N Aneta Langerová - Dvě slunce
  3. N Tata Bojs - Jedna nula
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč
  6. Ca$hanova Bulhar - Thug Love Sofia
  7. Andrea Bocelli - Believe
  8. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  9. AC/DC - Power Up
  10. Calin - Svědomí

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 49. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • To je kto ten šašo so zmrzlinou (AngryAgain, 09.12.2020 15:56) Reagovat

    Šašo s pocmaranym ksichtom a k tomu ešte so zmrzlinou? Najaky novodobý recitator? Idol dnešnej pubertalnej mládeže? Tých dnešných snehových vločiek? Dnešnej dúhovej a slniečkovej mládeže?

    • Re: To je kto ten šašo so zmrzlinou (Anonym, 16.12.2020 10:39) Reagovat

      ne no prejetym retardum mozna

  • Teda nič proti kerkam (AngryAgain, 09.12.2020 16:02) Reagovat

    Ale normálnym kerkam. A nič proti potetovanym muzikantov, ale skutočným muzikantom a nie nejakým recitatorom. Ale nechať vytetovať zmrzlinu môže len úplný idiot ako nejaký sfetovany hiphoper.

  • Ale každopádne najlepší album v tom rebríčku (AngryAgain, 09.12.2020 16:04) Reagovat

    je nový album od AC/DC. Jednoznačne.

    • Re: Ale každopádne najlepší album v tom rebríčku (Alfonz, 09.12.2020 18:40) Reagovat

      No to víš. Taková archiválie ! :-D :-D Nejlepší je Aneta Langerová !!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
- Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu