Nový Spark
venku od 2. dubna
Wolf Hoffmann z ACCEPT: „Písničky o koronaviru od nás nečekejte!“

Wolf Hoffmann z ACCEPT: „Písničky o koronaviru od nás nečekejte!“

Prapor klasického metalu ACCEPT opět naplno vlaje a družina klasiků žánru vydává v půlce ledna pátou desku v obnovené éře. „Too Mean to Die“ představuje notně omlazený ansámbl v ambiciózní formě, nově tři kytaroví sekerníci slibují velké věci.


V rámci cover story pro naše aktuální číslo jsme podnikli téměř hodinový rozhovor s mozkem celého souboru Wolfem Hofmannem, během něhož došlo i na téma zbytečnosti koronaviru v hudbě. „Chtěli jsme udržet tradici typicky heavymetalového boje a nechtěli se poddat oné koronakrizové šarádě a psát feel good písně. Měl jsem strach, že každý začne psát písně o tom, jak se z toho společně dostaneme a překonáme krizi. Něco jako metalové „We Are the World“ od Michaela Jacksona, jen nyní se bude používat – překonáme, zvítězíme, zvládneme, bla bla bla. Sem ACCEPT nepatří. Lidé se v určitém bodě překrmí příběhy a informacemi o koroně. Není už čas se posunout dál? Nejsem v žádném případě popírač koronaviru. Považuji virus za závažnou hrozbu, kterou je potřeba brát smrtelně vážně, ale je opravdu potřeba mít o viru i muziku? Nemáme korony už dost ve zprávách? Proto jsme chtěli pozornost soustředit na hony daleko od korony.“


Kromě toho byla v rozhovoru řeč o významu Gabby Hoffmann pro ACCEPT nebo okolnostech překvapivého odchodu Petera Baltese po více než čtyřiceti letech z kapely. Kompletní článek najdete v lednovém Sparku.

Album „To Mean To Die“ si už teď můžete předobjednat v eshopu Sparku , stejně tak tu pořídíte i další fajnový merch ACCEPT.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace