Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Ladislav Štaidl je po smrti: S milovanou Ivetou se opět shledá v hudebním nebi

Ladislav Štaidl a Iveta Bartošová v devadesátých letech tvořili pár.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 13 fotografií
ladislav štaidl
Česko zasáhla smutná zpráva. Do hudebního nebe odešel skladatel Ladislav Štaidl, který je znám nejen pro svou bohatou kariéru, ale i díky vztahu s dnes již zesnulou zpěvačkou Ivetou Bartošovou.

Ladislav Štaidl (+75) byl jediným muže, s kterým měla Iveta Bartošová dítě. Společně přivedli na svět syna Artura, z kterého je dnes už dospělý mladý muž. Vztah se známým skladatelem trval dlouhých 13 let. Štaidl byl však po celou dobu ženatý a kvůli Ivetě se nerozvedl. V roce 1999 jí tak došla trpělivost a nadobro od něj odešla. Již během známosti se Štaidlem se Iveta poprvé pokusila o sebevraždu

Od skladatele odešla s jakýmsi Romanem Třískou, načež po návratu začala tvrdit, že ji vlastně ovlivnil a unesl (nápadně to připomínalo její pozdější tvrzení o únosu Zdeňkem Macurou (46), který žádným únosem přitom nebyl). Celá republika se neuvěřitelně bláznivou šlamastykou královsky bavila, Ladislav Štaidl už tak moc ne. Schylovalo se k rozchodu. Tomu se dvojice snažila zabránit, když se z pražské Apolinářské ulice přestěhovala do vily v Jevanech, kde se pokoušela najít nový pocit štěstí.

Velmi dynamický vztah

Jenže nesoulad mezi dominantním Štaidlem a sveřepou Ivetou už byl na světě. Měli dost rozdílné názory. Ladislav chtěl, aby Iveta byla na plný úvazek matkou, ona se přesto za jeho zády domluvila s Karlem Svobodou na muzikálu Dracula, což oba životní kamarády pořádně rozhádalo. Konfliktní názory zapříčinily, že zpěvačka od Štaidla po třinácti letech vztahu odešla s pocitem, že všechno zvládne i bez něj.

Paradoxní je, že až dva roky poté došlo konečně i k rozvodu s léta podváděnou manželkou Annou. Později o Štaidlovi bylo veřejně slyšet už jen sporadicky. Napsal sice několik velmi úspěšných knih, jinak se ale příliš nevyjadřoval. I vůči Ivetě Bartošové, která se po útěku od něj začala v životě zamotávat a dělat problémy, což odnášel hlavně malý syn, si zachovával dekorum.

V roce 2011 nakonec po všech jejích peripetiích pochopil, že takhle to dál nejde, a získal syna do své péče. Nyní se oba opět shledají v hudebním nebi. Ke konci sám Ladislav Štaidl přiznal, že rozchodu s Ivetou lituje.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy