Otec Larse Ulricha z Metalliky vydal album. Je mu 92 let

Vydáno 13.02.2021 | autor: redakce

Bývalý profesionální tenista a novinář Torben Ulrich vydal album. Upozornil na něj jeho syn Lars Ulrich, spoluzakladatel a bubeník Metalliky.

Otec Larse Ulricha z Metalliky vydal album. Je mu 92 let Otec Larse Ulricha z Metalliky vydal album. Je mu 92 let

„Tohle je můj otec. Ten nalevo. Je mu 92 let a zrovna začíná. Dnes, tak jak to lidé v jeho věku dělají, vydává album,“ napsal Lars Ulrich na Instagramu pod fotku, na které stojí s mužem v klobouku a dlouhém bílém vousu. Ne nadarmo je pod fotografií hashtag HeavyMetalGandalf.

BLOG: To jste věděli, že byl Lars Ulrich málem zpěvákem Metalliky?

Torben Ulrich se věnuje hudbě, výtvarnému umění, literatuře, ale například i choreografii, celý život. Od 50. do 80. let minulého století byl špičkovým dánským reprezentantem v tenisu, živil se také jako novinář, psal o hudbě i politice.

Hudbu vydával v posledních dekádách pod mnoha pseudonymy, ale až v únoru 2021 pod svým vlastním jménem. Nahrávka se jmenuje Oakland Moments: Cello, Voice, Reuniting (Rejoicing) a Ulrich starší ji vydal spolu s cellistkou Lori Goldston. Nejde tedy úplně o metal. Zatímco Lori Goldston hraje ambientní melodie na cello, Ulrich starší předčítá své texty a poezii. Vzhledem k věku pana Ulricha staršího ale o metal tak trochu přeci jen jde.

oh, foto: Lars Ulrich Instagram, archiv iREPORT
Témata: Torben Ulrich, Lars Ulrich, Metallica  

zavřít