Právě vysíláme

„Krása nebo zdraví nemusí mít velkost 34, 36 ani 38,“ říká Ewa Farna. Chystá song o opěvování těla, i nové album

24. února 2021 8:10
„Krása nebo zdraví nemusí mít velkost 34, 36 ani 38,“ říká Ewa Farna. Chystá song o opěvování těla, i nové album

Ewa Farna si během své více než patnáctileté kariéry vyslechla na svou váhu mnoho negativních poznámek. Zpěvačka se jimi však nikdy nenechala zcela unést a drastickým dietám se vyhýbala. „Krása nebo zdraví nemusí mít velkost 34, 36 ani 38,“ ví.

Zpěvačka Ewa Farna patří v Česku i v Polsku mezi nejznámější hudebníky. I proto byla médii vždy sledovaná a v podstatě doslova vyrůstala v záři reflektorů. Především v pubertě, kdy se začalo její tělo měnit, se to zprávami o její postavě v bulvárních denících jen hemžilo. Interpretka se jimi však nikdy nenechala zcela ovlivnit.

„Neřekla jsem si, že jsem oplácaná, tak zhubnu. Že udělám to, co mi říkají odborníci z bulvárních médií. Šla jsem naopak proti tomu a dala jsem si třeba kachnu. A myslím, že teprve pak jsem, pod nátlakem mediálního útoku, začala přibírat,“ osvětlila v podcastu Follow Your Magic zpěvačka.

„Všude kolem mě se to řešilo, jen já jsem to neřešila. Já jsem se cítila zdravá, nikdy jsem nebyla člověk, který by moc jedl nezdravé jídlo nebo chlastal po litrech perlivé, sladké nápoje. Trápilo mě to v tom kontextu, že řešili něco, co ještě problém nebyl,“ uvedla Ewa Farna. Mrzelo ji, že média ukazovala, že není v pohodě mít pár kilo navíc.

Mediální šikana na úrovni dvou států

Bulvární masáž prožívala Farna na úrovni dvou států. Média ji nenechala vydechnout ani po porodu. „Lidé mě často vnímají jako někoho, kdo sedí doma s nohama nahoře a žere mekáče, sladké a slané věci, a proto vypadá, jak vypadá. Ale není to tak. Vždycky jsem si potrpěla na kvalitu jídla a jako bych měla pocit, že mi to v těhotenství tělo vracelo,“ uvedla ve Follow Your Magic, kde také prozradila, že chystá song o opěvování těla.

„Tělo je husté. Píseň bude předzvěstí nové desky, kterou vydám po šesti letech. Bude, doufám, dodávat ženám sebevědomí a úctu k sobě samé skrze tělo,“ věří zpěvačka, která diety rozhodně neřeší. I přesto dokázala v posledních měsících zhubnout.

„Vyprdla jsem se na všechno, co jsem kdy četla o jídle, a začala víc sledovat sebe sama – co mi vyhovuje, co ne, po čem mám energii, co mi ji naopak bere,“ prozradila Farna v rozhovoru pro časopis Dieta. Ve Follow Your Magic zároveň dodala, že její tělo stále není dokonale, po porodu ho však má ráda více než před ním.

„Mám strie, bříško. Nějaký věci můžeš ovlivnit, něco ale pod kontrolou mít nemůžeš. I když jsem si břicho v těhotenství mazala, abych strie neměla, tak to popraskalo. Mé tělo je jiné než předtím, ale i přesto ho miluju víc,“ dodala Farna sebevědomí ostatním ženám.

Zdroj: Follow Your Magic, Dieta, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat