Nový Spark
venku od 2. dubna
JON SCHAFFER po částečném přiznání viny za nepokoje v Kapitolu opustil soud

JON SCHAFFER po částečném přiznání viny za nepokoje v Kapitolu opustil soud

Kytarista ICED EARTH Jon Schaffer v pátek 16. dubna opustil federální soud ve Washingtonu, D.C. Stalo se tak poté, co se přiznal k nepokojům v americkém Kapitolu ze 6. ledna. V rámci přiznání uzavřel s vládou dohodu o spolupráci.

Ačkoli byl Schaffer zpočátku obviněn ze šesti trestných činů, mimo jiné z účasti na fyzickém násilí a útoku na policii pepřovým sprejem, doznal se pouze ke dvěma skutkům, z nichž byl obviněn: z maření oficiální činnosti Kongresu a vniknutí na soukromý pozemek Kapitolu s nebezpečnou zbraní. Za první obvinění mu hrozí trest odnětí svobody až na 20 let, za druhé až do výše 10 let.

Podle CNN se státní zástupci a Schafferovi právníci dohodli na předběžné sazbě tři a půl až čtyři a půl roku vězení na základě toho, jak bude spolupracovat s vládou. Vláda souhlasila, že v probíhajícím procesu nebude bránit Schafferovu propuštění. Schafferův advokát nadto požádal soudce o propuštění svého klienta bez omezení cestování s tím, že zatímco on sám žije v Indianě, má rodinu na Floridě a jeho právní tým pracuje v Arizoně. „Je prvním člověkem, který v tomto vyšetřování přiznal vinu a převzal odpovědnost za svou roli při nepokojích v Kapitolu. Sám kontaktoval úřady a sám se vzdal,“ prohlásil jeho právní zástupce.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
11.05. RAMMSTEIN
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace