LIVE: Chinaski i napodruhé vyprodali areál Ledáren Braník, zpívalo se až do tmy

Vydáno 17.06.2021 | autor: Aleš Materna

Že Chinaski umí přitáhnout davy, se ví dlouho. Koncert „nové“ sestavy kapely s pořadovým číslem 190 ukázal, jak moc si její fanoušci dokáží po vynucené covidové pauze jejich show užívat. Koncertu navíc přálo příjemné letní počasí, tak nebylo divu, že pivo i víno teklo proudem a z muzikantů i fanoušků stříkal pot. Přesto vystoupení nastolilo i otázku, zda přehrávání víceméně stále stejných písniček nezačne v dlouhodobém horizontu fanoušky nudit.

LIVE: Chinaski i napodruhé vyprodali areál Ledáren Braník, zpívalo se až do tmy LIVE: Chinaski i napodruhé vyprodali areál Ledáren Braník, zpívalo se až do tmy

Chinaski
Ledárny Braník, Praha
16. 6. 2021

Lucerna Music Bar přišel se svým konceptem Open Air koncertů vloni, kdy si na celé léto pronajal prostory na holešovickém Výstavišti. Letos je organizátoři přesídlili do areálu poblíž historické budovy Ledáren v Braníku, ale schéma loňské velmi povedené sezóny zůstalo zachováno. Návštěvníci zde najdou přívětivé prostředí včetně relaxační zóny, zónu pro rodiny s dětmi, DJ stan a pestrou nabídku jídla a pití. Koncept koncertů, kdy ty nejznámější kapely a hudebnící hrají dva, někdy i tři dny po sobě, se navíc ukazuje být výhodný jak pořadatele i kapely, tak hlavně pro samotné fanoušky. Letos padla volba „otvíráku“ na Chinaski a po oba dny byl areál zcela zaplněn.

Žhavé polibky, hit za hitem i country song. Chinaski zahráli v Ledárnách Braník

Kapela nastoupila přesně v osm večer, kdy už byl dav velmi příjemně naladěn na hudební produkci. Začalo se symbolickou písničkou Potkal jsem tě po letech, kterou Chinaski zahajovali své koncerty i před rokem, v období krátkého letního covidového rozvolnění. A pak se jelo pěkně zostra, jeden hit střídal druhý, bez velkých řečí a keců. Každý ráno, Venku je na nule, Tamaryšek či Láska & Hvězdy obstarali úvodní část. Když začal Michal Malátný zpívat v písničce Hlavolam refrén „chci líbat tě na tvoje ústa“, přitočili se k sobě desítky párů a k vidění byly stovky polibků, někdy i velice žhavých.

Samozřejmě nemohly chybět i další velké hity kapely jako Stížnost na život, 1970, Drobná paralela, Tabáček či Vrchlabí. V jednom z mála krátkých proslovů poznamenal zpěvák: „všichni se nás ptají, zda máme i nějaké jiné písničky než o lásce, tak odpovídám, že máme... třeba o kapradí nebo...nebo...nebo o punčocháčích.“ Ano, i tyhle písničky zazněly. Ale také možná trochu překvapivě country song Já a můj kůň. Závěr pak patřil klasickému závěrečnému hitu My máme rádi víno, v přídavku pak song Kapela, úplně na závěr přídavku nesměla chybět Klára.

Koncert Chinaski byl vydařený, fanoušci si jej užívali, hudební výkony jednotlivých muzikantů byly na profesionální úrovni a kapele to skvěle šlapalo. Dá se říct, že všichni dostali vše podle chuti. Ovšem nutno také přiznat, že Chinaski už nějakou dobu objíždějí naši zemi v podstatě se stejným repertoárem, kdy zazní ty nejznámější hity, jen výjimečně doplněné o jednu či dvě nové dříve naživo nezahrané písničky.

Pro lidi, kteří zavítají na koncert Chinaski poprvé či po hodně dlouhé době, to může být samozřejmě hezký zážitek, nicméně pro skalnější fandy, kteří navštívili jejich koncert v poslední době poněkolikáté, se může téměř neměnný repertoár stávat tak trochu očekávaným, sterilním až nudným. Nehledě k tomu, že jedna z nejpopulárnějších českých skupin není vůbec inovativní ani co se týká pódiové prezentace. Ale kdo ví, třeba nás kluci v budoucnu v pódiové prezentaci či složení repertoáru ještě něčím překvapí... A co třeba hned u výročního koncertu s pořadovým číslem 200?

Text: Aleš Materna, foto: Eva Vintrová
Témata: Chinaski, Michal Malátný, Ledárny Braník, Lucerna Music Bar Open Air

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít