Hlavní obsah

Freddie Mercury jako fousatý metalák. Foo Fighters hrají Queen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina The Foo Fighters nečekaně připravila coververzi skladby Queen Somebody to Love. Bubeník Taylor Hawkins se ujal funkce hlavního zpěváka a s podporou background vokálů převedl svou verzi Mercuryho.

Foto: Sony Music

Foo Fighters

Článek

Vystoupení proběhlo v Canyon Club nedaleko Los Angeles. Jde o čistě neoficiální  záznam z koncertu a neznamená to, že by Foo Fighters měnili svůj styl. Nápad hrát Queen původně skupině připadal jako nesmysl. Frontman Dave Grohl pak došel k názoru, že by to možná šlo, ale sám se zpěvu neujal. Sedl za bicí.

Hard-rocková syrovější verze se výrazně liší od klasické nahrávky Queen Somebody to Love, která byla nejslavnějším hitem desky A Day at the Races (1976). Vyšla krátce po kultovním hitu Bohemian Rhapsody. Mercury se tehdy nechal ovlivnit americkým gospelem. V nahrávce podává pěvecky strhující výkon, ale zpívá tam i celá kapela a vokály jsou velmi složitě vrstvené. Dělají dojem ohromného sboru.

Hawkins nemá Mercuryho rozsah a zpívá prostším způsobem, zatímco kytaristé Pat Smear a Chris Shiflett napodobují Briana Maye. Koncert The Foo Fighters v nevelkém klubu měl sloužit jako zahřívací kolo před velkou nedělní show v Madison Square Garden.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám