Bylo zle. Sanitka odvezla autora hitů jako Doktor Dam Di Dam a Stín katedrál do pražské Nemocnice Na Homolce, kde se ho ujal profesor Petr Neužil (59). Ten se postaral i o Václava, když ho před pěti lety trápila arytmie.

Jan podstoupil katetrizaci. „Už se cítím dobře,“ řekl Aha! muzikant. Proto taky mohl odjet na tradiční setkání s fanklubem v Doksech. Letos se takto sešli už potřicáté! Součástí je i plavba parníkem po Máchově jezeru. Vašek dokonce na chvíli usedl za kormidlo.

Pak se všichni potkali v jídelně v kempu na malém koncertě. Zazněla i Václavova první písnička Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě. Napřed to vypadalo, že kvůli dešti nebude možné zapálit táborák a opéct buřty, ale bratři Neckářovi jsou klikaři. Večer se vyčasilo.

„Každý den je krásný. I ten, který propršel,“ řekl Aha! zpěvák. Už se moc těší na koncert v Loděnicích, kde točil v roce 1966 Ostře sledované vlaky, a potom na Slovensko, kde mají s bráchou šňůru vystoupení.

Václav a Jan jsou na sebe napojeni od dětství. Spolu taky začali vystupovat. Právě Jan napsal Václavovi největší hity. Když dostal Vašek v roce 2002 mrtvici, byl s ním naštěstí bratr. Další roky pak o zpěváka skvěle pečoval, vařil mu dietní jídla. Nyní je spojila i stejná katetrizace, Jan ji prodělal pět let po bratrovi.

VIDEO: Neckář vzpomínal na Ostře sledované vlaky: Co mu řekl Menzel?

Video
Video se připravuje ...

Neckář vzpomínal na Ostře sledované vlaky: Co mu řekl Menzel? Eliška Vinterová, Martin Hykl

Fotogalerie
32 fotografií