shop.musicserver.cz
Nové desky 37/2021 - od Daughtry přes 2Cellos po Toma Hodge & Floexe

Nové desky 37/2021 - od Daughtry přes 2Cellos po Toma Hodge & Floexe

Vydáno: 22.09.2021 17:05 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Daughtry

Tento týden si přijdou na své především rockeři: novinky jim přichystali Melissa Etheridge, přitvrzení Daughtry, Rage, The Raven Age, Don Broco, Lindsey Buckingham nebo Ronnie Wood Band. Doplní je pak tentokrát rap-popový Lil Nas X, očekávaní 2Cellos, Tom Hodge & Floex, folkový José González a německý tenor Jonas Kaufmann.

V pátek 17. září vyšly tyto nové tituly:

Daughtry - Dearly Beloved
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / alternativní metal

Daughtry - Dearly Beloved
I po patnácti letech stále platí, že Chris Daughtry je po Kelly Clarkson a Carrie Underwood třetím nejúspěšnějším účastníkem American Idol, což je o to překvapivější, že soutěž nevyhrál. Před dvěma roky si účast v reality show zopakoval, když coby Rottweiler došel do finále "The Masked Singer". Poté se ale už plně věnoval přípravě šestého alba své kapely Daughtry, pojmenovaného princovským "Dearly Beloved". Třináct písniček s nimi nahráli Scott Stevens a Marti Frederiksen, tedy pánové, kteří stojí za úspěchy hvězd jako Aerosmith, Mötley Crüe, Gavin Rossdale, Halestorm či Shinedown. Že spolupráce s nimi přinesla výrazné přitvrzení směrem k hard rocku či až alternativnímu metalu, zjistíte na YouTube formace.


2Cellos - Dedicated
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover / cello rock

2Cellos - Dedicated
Je to prakticky pouze pár dnů, co Luka Šulić řádil v pražském Braníku, a už je tu opět. Tentokrát ovšem společně s Hauserem, tedy jako člen 2Cellos, kteří vydávají dlouho očekávanou desku "Dedicated". Chorvatské duo ji vyskládalo z celkem deseti hitů různého stylu a stáří, a tak jsou tu vedle sebe "Demons" od Imagine Dragons, "Bad Guy" Billie Eilish, "Cryin' " od Aerosmith, "Wherever I Go" od OneRepublic, "The Sound Of Silence" dua Simon&Garfunkel, "Halo" Beyoncé, "Livin' On A Prayer" Bon Jovi, "I Don't Care" Eda Sheerana, "Sweet Child O' Mine" od Guns N' Roses a filmová "Shallow". Jak je pojali, zjistíte na YouTube.


Melissa Etheridge - One Way Out
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: roots rock / blues rock / heartland rock

Melissa Etheridge - One Way Out
Melissa Etheridge loni neprožila zrovna šťastné období - vedle covidové pandemie ji zastihla ještě smrt jejího syna. Na jiné myšlenky ji přivedlo natáčení nové studiovky "One Way Out", ačkoli ono přízvisko noví není tak úplně pravda. Devět písniček, které na ni zařadila, pochází z počátku její kariéry, tedy z přelomu osmdesátých a devadesátých let. Narazila na ně před lety, když připravovala retrospektivní box set. Když se v roce 2013 v nahrávacím studiu setkala opět s členy své první doprovodné kapely, kterými jsou Fritz Lewak, John Shanks a Kevin McCormick, rozhodla se sedmi z nich vtisknout nový život. Přizvala si k tomu dokonce producenta prvních dvou alb Niko Bolase a vrátila se ke kořenům, tedy do doby, kdy hrála především roots rock a heartland rock s příchutí blues. Toto nahrávání nicméně proběhlo těsně před tím, co se rozešla s tehdejším labelem, a tak čas na jejich vydání dozrál až nyní. Jak zjistíte i na YouTube, sedmičku studiových písní hudebnice doplnila dvěma živými z roku 2002.


Lil Nas X - Montero
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rap

Lil Nas X - Montero
Před dvěma roky způsobil americký rapper Lil Nas X menší poprask s písničkou "Old Town Road", když se coby homosexuální černoch rozhodl smíchat country a rap. I s podporou Billyho Raye Cyruse se ze songu stal velký hit, za nějž si rodák z Georgie vysloužil dvě Grammy. Čekalo se, zda další skladby budou obdobné, nebo zda se muzikant zařadí mezi one-hit wonders. Tyto debaty už částečně vyvrátily neméně úspěšné singly "Montero (Call Me By Your Name)" a "Industry Baby", které předznamenaly očekávaný debut "Montero". Ten je tu a s ním patnáct tracků, které už s country nemají příliš společného a naopak kombinují pop, rap a r'n'b. Na jejich tvorbě se podíleli například Take A Daytrip, Omer Fedi, Kanye West, Ryan Tedder, KBeazy, Iann Dior, Nick Mira, Ilsey Juber a pak také hosté, kterými jsou Jack Harlow, Doja Cat, Elton John, Megan Thee Stallion a Miley Cyrus. Vydáním alba pochopitelně žije rapperovo YouTube.


Brainstorm - Wall Of Skulls
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Brainstorm - Wall Of Skulls
Německá powermetalová formace Brainstorm je zárukou kvalitní hudební nálože. Jinak tomu není ani s novinkou "Wall Of Skulls", která včetně bonusu obsahuje dvanáct studiových skladeb. Muzikanti na ní dělali s producentem Seebem Levermannem, který pracoval také s Rhapsody Of Fire nebo Orden Ogan. Ukázky nových písní najdete k poslechu na stránkách internetového obchodu Amazon.


Lindsey Buckingham - Lindsey Buckingham
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop rock

Lindsey Buckingham - Lindsey Buckingham
Sedmé sólové album někdejšího člena Fleetwood Mac Lindseyho Buckinghama bylo původně plánováno na rok 2018, ale tři léta osobní vřavy v podobě krachu životního vztahu, odchodu z kapely či potíže se srdečním svalem vše opakovaně odsouvaly. Desítka nových skladeb asi mnohé překvapí. Tam, kde kdysi byly jeho zuřivě brnkající kytary, vícestopé harmonie a hutný zvuk, tam se objevují naprogramované rytmy. Ale netřeba se obávat. Stále je to ten známý Lindsey, o čemž se můžete přesvědčit na jeho YouTube profilu.


Candlebox - Wolves
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Candlebox - Wolves
Sedmé studiové album Candlebox s názvem "Wolves" pokračuje v říznějším rocku, který kapela začala produkovat již na předchozím "Disappearing In Airports". Ačkoli skupina ze Seattlu v raném období své kariéry vydělávala na průlomovém úspěchu grungeu, vždy do svých nahrávek zakomponovávala vlivy blues, klasického rocku a metalu. Nyní se z grungeové škatulky pomalu vymaňuje a nastoluje čistý (místy dirty) rockový nášleh zjemněný pop-rockovými sladkostmi. O tom, jak se jí to daří, se můžete přesvědčit na YouTube .


Carcass - Torn Arteries
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Carcass - Torn Arteries
S první studiovou nahrávkou po osmi letech se hlásí o slovo Carcass. Zástupci ostrovního death metalu připravili deset nových songů. Fanoušci se jich měli původně nabažit už v létě loňského roku, kvůli pandemii se ale Carcass přidali k celé řadě kapel, které musely vydání nových alb odsunout. Pokud jste zvědaví na ukázky nových skladeb, navštivte stránky internetového obchodu Amazon.


EP

  • Billy Idol - The Roadside
    Charismatický zpěvák se po dlouhých sedmi letech vrací se zbrusu novým materiálem. Ke svým věrným fanouškům vysílá čtveřici nových songů, jejichž produkci si vzal na starost osvědčený Butch Walker, známý ze spolupráce s Avril Lavigne, Pink, All Time Low nebo Fall Out Boy. Punk rock ve spojení s glam rockem a tanečním rockem Idol opět rozehrává na svém YouTube profilu.
  • Zuzana Mikulcová - Fúzie
    Slovenská zpěvačka se na svém novém EP rozhodla spojit s dalšími umělci. Na šesti písničkách spolupracovala s Danem Bártou, Barborou Mochowou, Larou Abou Hamdan, Peterem Lipou a Jakubem Königem. Jak tento ambiciózní projekt, jehož spoluautorem je Andrej Hruška, dopadl, zjistíte na webu Mikulcové.
  • Polly Scattergood - In The Absence Of Light
    Éterická, temná, naléhavá a svérázná anglická indiepopová experimentátorka navazuje na své loňské album čtveřicí nových písní, z nichž většinu již nahrála na své YouTube. Jejich produkce se ujali člen The Bad Seeds Jim Sclavunos a Glenn Kerrigan.
  • Larkin Poe & Nu Deco Ensemble - Paint The Roses: Live In Concert
    Americké rootsrockové duo se koncertně spojilo s orchestrem Nu Deco Ensemble z Miami a záznam tohoto unikátního večera nyní v sedmi skladbách prezentuje na ípíčku "Paint The Roses: Live In Concert". Atmosféru vystoupení nasajete prostřednictvím YouTube.
  • Real Friends - Torn In Two
    Američtí pop-punkeři se poměrně rychle oklepali z odchodu svého frontmana Dana Lambtona, na jeho místo povolali Codyho Murara z Youth Fountain & Parting Ways a nyní s ním natočili pětici nových skladeb, a to dokonce ve dvou verzích. Najdete je na YouTube Pure Noise Record.

Dále stojí za pozornost:
Caleb Lee Hutchinson - Slot Machine Syndrome: druhé EP finalisty American Idol 2018YouTube
Insomnium - Argent Moon: melodický death metal z Finska ve čtyřech skladbáchYouTube
Jared James Nichols - Shadow Dancer: čtveřice songů amerického blues-rockeraYouTube
Crown Lands - White Buffalo: nové EP letošních nováčků dle kanadských Juno AwardsYouTube


Rage - Resurrection Day
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Rage - Resurrection Day
V táboře německé metalové bandy Rage se za poslední rok odehrálo několik významných změn. Tou nejzásadnější bylo v loňském roce představení line-upu, který čítá dva kytaristy. Frontman Peavy Wagner se tímto krokem vrátil k sestavě, která nahrála klasiky jako "Black In Mind" nebo "End Of All Days". Nový tým hudebníků se dle slov zpěváka velice rychle kreativně propojil a vznikla nahrávka "Resurrection Day". Ta potěší fanoušky dvanáctkou nových songů. K "Monetary Gods" zvládli hudebníci připravit i klip.


Don Broco - Amazing Things
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Don Broco - Amazing Things
Don Broco se po třech letech vracejí se zbrusu novým albem "Amazing Things". Tato kapela nezůstává na místě. Je vždy jedinečná a neustále posouvá hranice. Nové album nemůže mít výstižnější název. Je tedy dalším dílem, jež prolíná a ohýbá různé hudební žánry od electra přes rock a pop až po metal. Nové skladby jsou zabaleny do vlastní jedinečné směsi, připomínají mimo jiné Deftones, Beastie Boys, Linkin Park nebo Limp Bizkit, ale hlavně stále znějí jako Don Broco. Novinku si můžete poslechnout na YouTube profilu formace.


Ronnie Wood Band - Mr Luck - A Tribute To Jimmy Reed - Live At The Royal Albert Hall
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Ronnie Wood Band - Mr Luck - A Tribute To Jimmy Reed
Ronnie Wood a jeho Ronnie Wood Band rekapitulují blues s druhým dílem trilogie živých alb "Mr Luck - A Tribute to Jimmy Reed: Live at the Royal Albert Hall". Je poctou průkopníkovi mississippského elektrického blues Jimmymu Reedovi, který je nejen jedním z Ronnieho absolutních hudebních hrdinů, ale také muzikantem, který v něm zanechal trvalou stopu. Živý záznam byl původně pořízen 1. listopadu 2013 na nezapomenutelném večeru v Royal Albert Hall a obsahuje úchvatné kousky jako "Good Lover" a "Ghost of A Man" Na osmnáctipísňovou kolekci "Mr Luck" získal kytarista Rolling Stones nejen podporu svého doprovodného bandu včetně Micka Taylora, ale také řadu speciálních hostů od Bobbyho Womacka přes Micka Hucknalla po Paula Wellera. Nahrávka vyšla digitálně, na CD a též jako vinyl. O její kvalitě se můžete přesvědčit na Ronnieho YouTube.


Vega - Anarchy And Unity
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Vega - Anarchy And Unity
Britští rockeři Vega jsou zpět se svým dalším albem pojmenovaným "Anarchy and Unity". Jedná se o jejich celkově sedmý studiový počin od jejich debutu z roku 2009 "Kiss of Life". Novinka, přestože není vybočením z definovaného a typického zvuku kapely, ukazuje odhodlané a vyzrálé muzikanty, připravené na nové výzvy a další kroky v jejich kariéře. Kolekce nese ostrý zvuk, která obaluje výrazné melodie, které jsou schopné zachytit se v posluchačově uchu na první dobrou. Zda to bude i váš případ se můžete přesvědčit zde, na YouTube profilu formace.


Tom Hodge & Floex - Je Suis Karl
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: ambient / filmová hudba

Tom Hodge & Floex - Je Suis Karl (Soundtrack)
Tom Hodge a Floex se opět pustili do společného díla a po tři roky staré koncepční nahrávce "A Portrait Of John Doe" vytvořili soundtrack ke snímku Christiana Schwochowa "Je Suis Karl". Kdo jejich tvorbu (ať už sólovou nebo společnou) zná, ví, že může očekávat přemýšlivé kompozice na pomezí elektronické a akustické hudby. Zvukové smyčky a ambientní plochy zde doplňuje třeba stařičký kazeťák, a jak napsal kolega Hájek v recenzi, výsledek "překračuje škatulku běžného hudebního doprovodu". Ochutnávku, díky níž zjistíte, zda mu dáte za pravdu, najdete na YouTube.


Carly Pearce - 29: Written In Stone
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Carly Pearce - 29: Written In Stone
Carly Pearce se rozhodla navázat na své letošní EP "29", na němž se vyzpívávala ze smrti producenta jejích alb Busbeeho a z rozvodu s countryovým zpěvákem Michaelem Rayem. Původních sedm písniček rozšířila o dalších osm a tentokrát už nesázela pouze na trio autorské duo Shane McAnally, Josh Osborne, kteří ovšem celé album produkovali, ale okruh spoluautorů rozšířila o další jména jako Kelsea Ballerini, Natalie Hernby, Brandy Clark, Sasha Sloan, Matthew Ramsey z Old Dominion, Sarah Buxton a Ashley McBryde, která si americkou countryovou zpěvačkou také zazpívala. Druhým hostem byla Patty Loveless. Oba duety a další songy včetně velkého hitu "Next Girl" naleznete na YouTube.


Tip týdne

Cynthia Erivo - Ch. 1 Vs. 1
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: urban music / soul

Cynthia Erivo - Ch. 1 Vs. 1
Anglická herečka, zpěvačka a skladatelka mající kořeny v Nigérii Cynthia Erivo, která má na svém kontě Grammy, Tony Award a cenu Emmy plus nominaci na Oscara za film "Harriet", se vrací s druhým albem, které nazvala "Ch. 1 Vs. 1". Ve stylu současné urban music s příchutí soulu, r'n'b a gospelu nachystala celkem dvanáct songů, které jí pomáhali nahrát například Jesse Shatkin (Sia, Kelly Clarkson, Paloma Faith), Stint (Gallant, , Carly Rae Jepsen), Will Wells, Xela či Jack Splash (Solange Knowles, Alicia Keys a Cee-Lo Green). Seznámení podnikněte prostřednictvím YouTube kanálu hudebnice.


Jonas Kaufmann & Helmut Deutsch - Liszt: Freudvoll Und Leidvoll
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / klasický zpěv

Jonas Kaufmann & Helmut Deutsch - Liszt: Freudvoll Und Leidvoll
Jonas Kaufmann se v době lockdownu opět spojil s rakouským klavíristou Helmutem Deutschem a tentokrát se rozhodli, že připomenou písňovou tvorbu maďarského skladatele Franze Liszta. Německý tenor má jeho dílo dlouhodobě ve svém repertoáru, a tak nebyl problém vybrat dvacet skladeb, včetně kompletní série "Freudvoll Und Leidvoll". Jak je pánové pojali, zjistíte z ukázek na zpěvákově YouTube.


José González - Local Valley
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk

José González - Local Valley
Pokud nebudeme počítat jednu živou nahrávku, vrací se švédský písničkář s argentinskými kořeny José González s novým materiálem po dlouhých šesti letech. Své čtvrté album "Local Valley" a jeho třináct písniček si napsal prakticky sám s výjimkou "En Stund På Jorden", jíž mu dodala Laleh, a nové verze "Line Of Fire", kterou nahrál v roce 2013 se svoji skupinou Junip. Sám hudebník o novince prohlásil: "Tato nahrávka je podobná mým jiným sólovým albům zvukově i duchem, a je přirozeným pokračováním stylu, který jsem postupně vytvářel během let jak na sólových deskách, tak i na těch s Junip. Je více orientovaná navenek, ale přitom neméně osobní." Co si pod tím představit, zjistíte na jeho YouTube.


The Plot In You - Swan Song
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

The Plot In You - Swan Song
Tři roky po vydání předchozího díla "Dispose" přichází americká metalcoreová sebranka The Plot In You s novinkou "Swan Song". Produkci páté studiovky dostal na starost zpěvák kapely Landon Tewers a Drew Fulk. Vzniklo deset nových songů, přičemž tři z nich můžete znát jako singly. Na YouTube.com najdete k poslechu i další songy, přičemž k "The Plot In You" vznikl i videoklip. Jak se vám líbí? Nezapomeňte se o svůj názor podělit v komentářích pod článkem.


The Raven Age - Exile
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: melodický metal

The Raven Age - Exile
Nástupce dva roky starého alba "Conspiracy" melodické metalové party The Raven Age dostal do vínku název "Exile". Jde o kolekci vybraných kousků ze zmíněné předchozí studiovky a také několik živáků, které muzikanti znovu nahráli a trošku přečesali. Tracklist doplňují i dvě zbrusu nové skladby. Celkem se fanoušci mohou těšit na jedenáct skladeb a některé z nich najdete k poslechu na YouTube.com kanálu kapely .


LilHuddy - Teenage Heartbreak
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

LilHuddy - Teenage Heartbreak
Že vám už chybí Travis Barker nebo nějaký jeho další projekt?! Nemusíte smutnit, protože je tu Cole Chase Hudson aka LilHuddy nebo také Lil Huddy či LILHUDDY. Ačkoli by se mohlo zdát, že jde o nového rappera, vše je jinak. Rodák z kalifornského Stocktonu se pustil do pop punku, trošku ve stylu Machine Gun Kelly a Travis Barker byl po ruce coby producent pro debut "Teenage Heartbreak". Trochu jim dál vypomohli ještě Andrew Goldstein (Demi Lovato, FRND, Celine Dion) a Andy Seltzer (Joshua Speers, Niko Rubio) a jedenáctka písniček byla na světě. Seznámení s nimi podnikněte prostřednictvím hudebníkova YouTube.


Sevyn Streeter - Drunken Wordz Sober Thoughtz
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / pop

Sevyn Streeter - Drunken Wordz Sober Thoughtz
Po čtyřech letech navazuje americká zpěvačka, skladatelka a někdejší členka skupin TG4 a RichGirl Sevyn Streeter na svůj debut "Girl Disrupted" druhým albem, které pojmenovala "Drunken Wordz Sober Thoughtz". Společně s armádou méně známých producentů přichystala celkem patnáct písniček a k jejich nahrání si přizvala několik hostů, jako Chris Brown, Jeremih, A$AP Ferg, Lavish, Bia a Lucky Daye. Výsledek prezentuje na svém YouTube.


V krátkosti

  • Kaitlyn Aurelia Smith & Emile Mosseri - I Could Be Your Dog (Prequel)
    V Los Angeles usazená skladatelka a její na Grammy nominovaný kolega žijící ve stejném městě spojili své síly. Výsledkem je dvojdílné album, jehož první část si můžete vychutnat nyní na bandcampu. "Sequel" kompletu, který kritika charakterizuje jako "soundtrack k něčemu, co ještě nevzniklo", bude následovat příští rok.
  • Thrice - Horizons/east
    Kalifornští post-hardcoristé, známí svým experimentálním přístupem k žánru, na letošek připravili svou už jedenáctou studiovku. Nástupce tři roky starého alba "Palms" dostal název "Horizons/east". První ochutnávky kapela nabízí na svém YouTube.
  • Alien Weaponry - Tangaroa
    Taky novozélandské thrashmetalové trio navazuje svou novinkou na tři roky starého předchůdce, v tomto případě má ale album "Tangaroa" pořadové číslo dva. Vybrané kusy poslouchejte třeba na bandcampu a pak už si můžete začít brousit zuby na lednový koncert v pražském Foru Karlín, kde spolu s Employed To Serve nažhaví publikum úderce Gojira.
  • Colin Linden - Blow
    Bluesová kytarová legenda Colin Linden, mimo jiné spoluhráč Boba Dylana, Bruce Cockburna, Grega Allmana, Rihannona Giddense, Pistol Annies, Johna Prina a dalších, nyní vydává své čtrnácté sólové album s názvem "Blow". Jedná se o jeho propagaci klasického Mississippi elektrifikovaného blues, a prvního tohto druhu v této řadě vrámci jeho čtyřicetileté kariery. Že mu to stále šlape, si můžete poslechnout na jeho YouTube kanálu.
  • Dead Sara - Ain’T It Tragic
    Po vydání dvou za poslední rok dobře přijatých skladeb Dead Sara potvrdili, finalizují práci na třetím dlouhohrajícím albu. Nyní je jejich novinka s názvem "Ain't It Tragic " na světě. Jedná se o první novou tvorbu od jejich EP z roku 2018. "V době pandemie, jsme neměli co dělat, nezbývalo jen psát a nahrávat hudbu," říká zpěvačka formace Emily Armstrong. Výsledek najdete na YouTube.
  • Edge Of Paradise - The Unknown
    "The Unknown" je čtvrtým studiovým albem Edge Of Paradise. Kapela se na něm spojila s renomovaným producentem Howardem Bensonem (Halestorm, Seether, Black Stone Cherry a další). Zakládající členové zpěvačka Margarita Monet a kytarista Dave Bates našli recept na to, jak spojit prvky moderního metalu s chytlavými melodiemi a na YouTube lze najít jasné důkazy.
  • Charlie Crockett - Music City USA
    Charley Crockett by mohl být vhodným kandidátem na nejzajímavějšího muže country hudby. Nejen že je tento chlapík neskonale nadaný a zábavný, zatímco neustále cestuje a najde si čas na natáčení videí v kvalitě kinematografie. V těchto dnech však vydává své nejnovější album s názvem "Music City USA" prostřednictvím své vlastní nahrávací společnosti Son of Davy. Obsahuje neuvěřitelných šestnáct skladeb, včetně coververze kultovní country písně "Skip A Rope". Oficiální videa k novince můžete zhlédnout na YouTube .
  • Cory Henry - Best Of Me
    Americký soulový klávesista a člen Snarky Puppy se vrací po dvojici loňských alb s novým projektem a celkem jedenácti písničkami, na kterém představuje za pomocí klávesových nástrojů jako Hammond B3, Moog a Harpejji svoji představu budoucího soulu. Najdete ji i na jeho YouTube.
  • D.D. Verni & The Cadillac Band - Let’s Rattle
    Frontman Overkill se rozhodl v rámci svého nového projektu dát na čistokrevný rock'n'roll a rockabilly. Na pomoc si vzal klasický band, a že jim to jde třeba i s ústřední melodií ze seriálu "Mission: Impossible" nebo klasikou "L-O-V-E", si ověříte na YouTube.
  • Genesis - The Last Domino?
    Slavné art rockové trio vyráží opět po letech na turné a stejně jako před tím minulým vydává kompilační album nazvané jako koncertní šňůra. Na dvou CD naleznete celkem sedmadvacet písniček v remasterovaných verzích z roku 2007 a 2008. Jejich seznam nabízí třeba Supraphonline.
  • Adia Victoria - A Southern Gothic
    Zatímco předchozí album americké písničkářky produkoval Aaron Dessner, to letošní si vzal na starost T-Bone Burnett. V jedenácti písničkách na pomezí blues, country, gospelu a rocku se dále blýskli Margo Price, Stone Jack Jones, Jason Isbell, Kyshona Armstrong a Matt Berninger. V kompletní podobě zní na bandcampu hudebnice.
  • Jeremy Denk & Saint Paul Chamber Orchestra - Mozart Piano Concertos
    Americký klavírista společně s Grammy oceněným komorním orchestrem, který v minulosti spolupracoval například i s Bobbym McFerrinem, nahrál dva Mozartovy klavírní koncerty. Ukázky uslyšíte na YouTube kanálu vydavatelství Nonesuch.
  • James Vincent McMorrow - Grapefruit Season
    Irský zpěvák a písničkář, který v minulosti spolupracoval i s Kygem nebo San Hol, pro svou pátou desku nahrál celkem čtrnáct písniček a i díky spolupráci s Paulem Epworthem působí popověji než předchůdci. První ukázky sdílí na svém YouTube.
  • Bad Bad Hats - Walkman
    Z Minneapolis se na nás řítí třetí album indie popového tria. Deset písniček, které uslyšíte například na jejich bandcampu, produkoval Brett Bullion z Dark Dark Dark a první reakce je díky synth popovým prvkům přirovnávají k "Tusk" Fleetwood Mac.
  • Jordan Rakei - What We Call Life
    Po březnovém živáku se v Londýně usazený rodák z australského Brisbane hlásí o slovo se zbrusu novým materiálem. Pokud vám tedy chybí jeho alternativní elektronické podání r'n'b a soulu, můžete se těšit na deset písniček, které uslyšíte na jeho bandcampu.
  • Laine Hardy - Here's To Anyone
    Výherce předloňského, v pořadí sedmnáctého American Idol, se nyní propracoval k debutu. S jedenácti písničkami se pohybuje na rozmezí country, rocku, jižanského rocku a popu. Jak to šampioni válí ve Státech, zjistíte na Hardyho YouTube.
  • Scotty McCreery - Same Truck
    Na rozdíl od Laine Hardyho je jeho předchůdce, vítěz desáté řady, už na countryové scéně zavedenou hvězdou. Dá se očekávat, že dvanáctka písniček, které mu produkovali Derek Wells, Frank Rogers a Aaron Eschuis, bude opět atakovat vrchol žebříčku a nejen toho countryového. Zda má potenciál na vítězství, zkoumejte na jeho YouTube.
  • The Felice Brothers - From Dreams To Dust
    Americká folk rocková formace si po dvou letech přichystala nové album s dvanáctkou písniček, a jak zjistíte z obsáhlých informací a z ukázek na jejich bandcampu, přimíchali do nich americanu, indie, freak folk i trochu alternativního country. Pomáhali jim při tom Mike Mogis a Nate Walcott.
  • Noah Kahan - I Was / I Am
    Americký písničkář z New Hampshire vydává své druhé album a na jeho deseti písničkách spolupracoval společně s producentskou dvojicí Joel Little - Mark Rankin, tedy s producenty, kteří stojí za úspěchem Adele, Queens Of The Stone Age, Taylor Swift, Broods nebo Lorde. Co vzniklo z jejich spolupráce, zjistíte na Kahanově YouTube.


Dále stojí za pozornost

NCT 127 - Sticker: třetí album k-popového boybanduYouTube
Alexis Taylor - Silence: nová sólovka frontmana Hot ChipYouTube
Ana Egge - Between Us:kanadsko-americká folková písničkářka ovlivněná soulemYouTube
Eidola - The Architect:novinka progresivních rockerů z UtahuYouTube
Charlotte Wessels - Tales From Six Feet Under: zpěvačka metalových Delain ve spojení metalu, jazzu a gothicbandcamp
Liz Lawrence - The Avalanche:třetí deska anglické indie popové hudebnicebandcamp
Manfrea - Noire: metalový objev z Moskvybandcamp
Mild High Club - Going Going Gone: dream pop v kombinaci s psychedelickým soulem a jazzembandcamp
Mozzy - Untreated Trauma: nová deska kalifornského rapperaYouTube
You, Me, And Everyone We Know - Something Heavy:američtí punk rockeři se spoustou hostůbandcamp


Dále vychází:

A Dying Planet - Where The Skies Are Grey
Aaron Taos - Closure & Campari
Adna - Black Water
Alexa Rose - Headwaters
Alicia Walter - I Am Alicia
Alisa Amador - Narratives
Andrew Lloyd Webber - Jesus Christ Superstar (50th Anniversary - Deluxe)
Andrew Lloyd Webber - Jesus Christ Superstar (50th Anniversary)
Andrew Star - Bad Habits (Deluxe Edition)
Andy Mineo - Never Land Ii
Angel + Dren - Dark Summer
Apostolica - Haeretica Ecclesia
Arcturus - Stars And Oblivion
Baligh Hamdi - Modal Instrumental Pop Of 1970S Egypt
Barney Bentall & Geoffrey Kelly - Ranchwriters
Bbno$ - Eat Ya Veggies
Bea Troxel - Gettin’ Where
Beach Boys - Feel Flows - The Sunflower (Limited)
Black Birdie - Dear Diary (Deluxe)
Blue Lick - Hold On, Hold Fast
Blunt Bangs (Feat. Members Of Black Kids And Woods) - Proper Smoker
Blvck Hippie - If You Feel Alone At Parties
Bob Dylan - Springtime In New York - Bootleg Series Vol.16 (1980-1985)
Bob Dylan - Springtime In New York - Bootleg Series Vol.16 (1980-1985) (5Cd)
Bogwife - A Passage Divine
Bren Holmes - Everything You Never Wanted
Buena Vista Social Club - Buena Vista Social Club (25th Anniversary Edition)
Buena Vista Social Club - Buena Vista Social Club (25th Anniversary Edition) - 2Lp+2Cd
Buffalo Daughter - We Are The Times
Caitlin Jemma - True Meaning
Cogas - Unconscious Suns Of The Reptile God
Cold Beat - War Garden
Concrete Castles - Wish I Missed You
Criminal - Sacrificio
Dan Berkson - Dialogues
Dehd - Flower Of Devotion Remixed
Derision Cult - Charlatans Inc.
Desmond Dekker - King Of Ska - The Beverley´s Records Singles Collection, 1963-1967
Deviates - Holding Out
Employed To Serve - Conquering
Field Guides - Make Peace With That
Ghostheart Nebula - Ascension
Ginger Minj - Double Wide Diva
Goatfather - Monster Truck
Gordie Mackeeman - Folk For Little Folk Vol. 1
Gregory Ackerman - Still Waiting Still
H3000 (Feat. Luke Steele) - H3000
Hailey Whitters & Ernest - Countrypolitan
Henrik Lindstrand - Reimagined
Herb Alpert - Catch The Wind
Holly Childs & Gediminas Žygus - Gnarled Roots
Holy Death Trio - Introducing…
Howard Ashman & Alan Menken - Little Shop Of Horrors (The New Cast Album)
Injury Reserve - By The Time I Get To Phoenix
Iron Lizards - Hungry For Action
James Hersey - Fiction
Jeff Tuohy - Hudson Delta
Jimmie Vaughan - The Jimmie Vaughan Story
Jonah Rosenberg’s Fabulous Trio - The Bulbous And The Budding
K, Le Maestro - Whip Music
Kadabra - Ultra
Killer Workout - Direct To Video
Kirby Brown - Break Into Blossom
Kyle Dion - Sassy
Lehnen - Negative Space
Little Thief - Under The Patio
Lizzie Loveless (Lizzie Lieberson Of Teen) - You Don’T Know
Low Hummer - Modern Tricks For Living
Lurk - Around The Sun
Luton - Eden
Lydia Hol - Some Dreamers Of The Golden Dream
M1Llionz - Provisional Licence
Marcus Atom - Love Vs. War
Marianne Faithfull - Marianne Faithfull: The Montreux Years
Mini Trees - Always In Motion
Mono - Pilgrimage Of The Soul
Moor Mother - Black Encyclopedia Of The Air
Muddy Waters - Muddy Waters: The Montreux Years
Naohai - The Crowd
Narren - Aura
Nate Smith - Kinfolk 2: See The Birds
Nick Lowe - The Convincer (20th Anniversary Edition)
No Thee No Ess - Dimmer Switch
Omer Klein - Personal Belongings
Onipa - Tapes Of Utopia
Osquinn - Drive-By Lullabies
Oversense - Egomania
Patrick Droney - State Of The Heart
Phil Stiles - The Anchorhold
Pieces - 1A
Plum Green - Somnambulistic
Right On, Kid - Life Is A Movie
Rittz - S.O.S.
Robin Red - Robin Red
Robledo - Wanted Man
Rod Gator - For Louisiana
RP Boo - Established!
Různí - Greatest Ever Decades
Saturnian Mist - Shamatanic
Sideline - Ups, Downs And Name Towns
Smoke Bellow - Open For Business
Sonny Vincent - Snake Pit Therapy
Spearmint - Holland Park
Spiritbox - Eternal Blue
Starlight Run - Live At The Patchogue Theatre
Stokely - Sankofa
Sub_Modu - Descent To The Centre
Sweet Nobody - We’re Trying Our Best
Tales Of The Old - The Book Of Chaos
The Album Leaf - One Day XX
The Beths - Auckland, New Zealand, 2020
The Blue Prison - The Blue Prison
The Brazy Bunch, A-Wax & King Iso - Written In Blood
The Cocktail Slippers - Shout It Out Loud
The Delevantes - A Thousand Turns
The Miami Dolphins - New And Improv’D
Tion Wayne - Green With Envy
Unusual Demont - Hues
Vandallus - Vandallus 4
Westside Gunn - Hitler Wears Hermes 8: Sincerely Adolf (Side B/Volume 2)
Without God - Siberian Tunes: Purple Clouds
Yvette - How The Garden Grows
Zillakami - Dogboy

Vychází na vinylu:
Alkaline Trio - From Here To Infirmary (Vinyl Reissue)
Adna - Black Water
Alexis Taylor - Silence
Alicia Walter - I Am Alicia
Alien Weaponry - Tangaroa
Andrew Gold - Halloween Howls: Fun And Scary Music (Vinyl Release)
Andrew Lloyd Webber - Jesus Christ Superstar (50th Anniversary)
Anja Thauer, Czech Philharmonic - Antonín Dvořák : Cello Concerto
Bad Bad Hats - Walkman
Billy Idol - The Roadside
Blue Lick - Hold On, Hold Fast
Bob Dylan - Springtime In New York - Bootleg Series Vol.16 (1980-1985)
Buena Vista Social Club - Buena Vista Social Club (25th Anniversary Edition)
Candlebox - Wolves
Carcass - Torn Arteries
Carly Pearce - 29: Written In Stone
Cassia - Magnifier (EP)
Cotrubas, Domingo, Milnes, Bayerisches Staatsorchester - Giuseppe Verdi : La Traviata
Criminal - Sacrificio
Dan Berkson - Dialogues
Don Broco - Amazing Things
Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives - Master Of Puppets, Live In Barcelona 2002
Drowning Pool - Sinner
Edge Of Paradise - The Unknown
Ennio Morricone - Il Bandito Dagli Occhi Azzurri (Modrooký Bandita)
Gary Moore - Old New Ballads Blues
Géza Anda - Wolfgang Amadeus Mozart: Piano Concertos
Grand Funk Railroad - Collected
Half String - A Fascination With Heights (Vinyl Reissue)
Hans Zimmer & James Newton Howard - The Dark Knight (Purple & Green Vinyl)
Harry Connick Jr. - Alone With My Faith
Charlotte Wessels - Tales From Six Feet Under
Insomnium - Argent Moon (+Cd)
James Vincent McMorrow - Grapefruit Season
Jordan Rakei - What We Call Life
José González - Local Valley
K, Le Maestro - Whip Music
Kadabra - Ultra
Larkin Poe & Nu Deco Ensemble - Paint The Roses: Live In Concert
Lee Konitz & Gerry Mulligan - Lee Konitz Plays With The Gerry Mulligan Quartet
Leonard Bernstein & Berliner Philharmoniker - Gustav Mahler: Symfonie 9
Lindsey Buckingham - Lindsey Buckingham
Lizzie Loveless (Lizzie Lieberson Of Teen) - You Don’t Know
Lurk - Around The Sun
Malevolence - Antithetical (Vinyl Release)
Maneskin - Il Balo Della Vita (Coloured Lp)
Mild High Club - Going Going Gone
Mini Trees - Always In Motion
Moor Mother - Black Encyclopedia Of The Air
Musical - Stop The Train
Nick Lowe - The Old Magic (Vinyl Reissue)
Notorious B.i.g. - Ready To Die
Ozzy Osbourne - No More Tears
Pinhdar - Parallel (Vinyl Release)
Primal Scream - Screamadelica (Picture Lp)
Rage - Resurrection Day
Rod Gator - For Louisiana
Ronnie Wood Band - Mr Luck - A Tribute To Jimmy Reed - Live At The Royal Albert Hall
RP Boo - Established!
Různí - In The Heights (soundtrack)
Různí - Jackie Brown (soundtrack)
Různí - Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (soundtrack)
Sarcofagus - Envoy Of Death (Vinyl Reissue)
Scenic - Incident At Cima (Vinyl Reissue)
Smoke Bellow - Open For Business
Spearmint - Holland Park
Spiritbox - Eternal Blue
Staind - It's Been A While
The Delevantes - A Thousand Turns
The Plot In You - Swan Song
The Raven Age - Exile
Thrice - Horizons/east
Vega - Anarchy And Unity
Vincent Guaraldi - It’s The Great Pumpkin, Charlie Brown (Vinyl Reissue)
Wayne Shorter - All Seeing Eye

EP:
Abe Rounds - The Confidence To Make Mistakes
Boy Willows - Bangs
Carwash - Soap Water
Cassia - Magnifier
Dijahsb - Tasty Raps Vol. 1
Existentia - Calculating Failure
Hannah Georgas - All That Emotion (Acoustic)
January Jane - Your Drug
Jones - Blue Sunshine
Kara Marni - State Of Mine
Killer Workout - Direct To Video
Lowertown - The Gaping Mouth
Lucy Deakin - In Your Head I’m Probably Crying
Midwxst - Back In Action
Modern Woman - Dogs Fighting In My Dream
Nihilocereos - Self Destroy
Nick Hudson - K69996Roma
Nik Freitas - Searching For Device
Only The Strong - Fractured
Porij - Baby Face
Somebody’s Child - Staying Sane
Vanjess - Homegrown (Deluxe Edition)
Written By Wolves - The Collab Project

Reedice:
Ennio Morricone - Il Bandito Dagli Occhi Azzurri (Modrooký Bandita)
Gleaming Spires - Songs Of The Spires
Gleaming Spires - Walk On Well Lighted Streets
Gleaming Spires - Welcoming A New Ice Age
Hexen - State Of Insurgency
Makoto Kubota & The Sunset Gang - Sunset Gang
Nancy Sinatra - Boots
Ozzy Osbourne - No More Tears (Deluxe Edition)
UMAN - Chaleur Humaine

NÁZORY
  • mrrrr .. (jarecek, 22.09.2021 18:03) Reagovat

    jose gonzalez 6/10, mono 6/10, club belugas 6/10 .. aneb cekani na godota.

    • Re: mrrrr .. (jarecek, 22.09.2021 18:06) Reagovat

      sorry .. club des belugas, samozrejme.

  • Zemřel Richard Kirk z Cabaret Voltaire (+ 21.9.20... (Ende , 23.09.2021 09:55) Reagovat

    Zemřel Richard Kirk z Cabaret Voltaire (+ 21.9.2021) průkopník a inovátor moderní elektroniky!!! Čest jeho památce.

    • Re: Zemřel Richard Kirk z Cabaret Voltaire (+ 21.9.20... (Karel, 23.09.2021 12:26) Reagovat

      Ano, médii už to prošlo, Musicserver pochopitelně nezaregisroval. Vzhledem k tomu, že obnovený Cabaret Voltaire už byl jen jeho jednočleným projektem tak zřejmě zaniká i ten.

      • Re: Zemřel Richard Kirk z Cabaret Voltaire (+ 21.9.20... (Ende , 23.09.2021 13:29) Reagovat

        S. Mallinder vydal perfektní sólovku. Doporučuji!!!Cabaret Voltaire je základ a nadčasovost pro ty, co je zajímá Eectronic underground)))

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu