TOP 5 videoklipů týdne: Harlej dávají sbohem smutku a Martina Chodúra inspirovala erotická vize

Vydáno 29.09.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Harlej ukazují fanouškům v novém videoklipu kousek soukromí. Vypraví v něm o jedné z cest, jak dát sbohem smutku a vypořádat se s ním. To Martina Chodúra inspirovala erotická vize mileneckého páru na bílé posteli, o kterém zpívá v singlu Beskydy v mlze. Totally Nothin a DJ Kadr představují první společný track a novinky vydali také Dolls in the Factory a Dommo.

TOP 5 videoklipů týdne: Harlej dávají sbohem smutku a Martina Chodúra inspirovala erotická vize TOP 5 videoklipů týdne: Harlej dávají sbohem smutku a Martina Chodúra inspirovala erotická vize


Harlej
dávají sbohem smutku

Harlej vypouští do světa klip Smutku dávám sbohem ze stejnojmenného alba, za které nedávno převzali Zlatou desku. Video mělo několik scénářů, kytarista Tonda Rauer však nakonec přišel s nápadem, že smutku dáváme sbohem návratem k lidem a věcem, které máme rádi.

RECENZE: Harlej nabízí tradiční bigbítovou zábavu, do které se vkradla melancholie

„Klip je o smutku a o jedné z cest, jak mu dát sbohem a vypořádat se s ním. Každej z nás ukázal kousek ze svého soukromí, a zároveň jak to vypadá, když se vrátíme tam, kde to máme rádi. Když písnička vznikala, byla možná trošku o něčem jiném, ale uplynulé události dávají spoustě věcí jiný úhel pohledu,“ uvedl Rauer k vizuálu, který zrežíroval Petr Vince Havlíček.

Martina Chodúra inspirovala erotická vize

Videoklip k písni Beskydy v mlze z chystaného alba tisíc a jedna noc natáčel Martin Chodúr přímo v Beskydech. O jeho režii se postarali Martin Štramberský s Petrem Jeřábkem, který stál i za kamerou. Po hudební stránce nechal zpěvák ve skladbě vyniknout svůj multiinstrumentalismus, hraje v ní na elektrickou i akustickou kytaru, klarinet, flétnu, saxofon a klávesy.

„Inspirací k napsání písně byla představa husté bílé mlhy, která splývá s lehce erotickou vizí mileneckého páru na bílé posteli, která se zároveň stává malířským plátnem. Ve slovech ‚kdo se příliš dívá, ten nepochopí svět - ve všem se živé nekonečno skrývá‘ se nabízí zamyšlení nad současnou přemírou informací a vjemů působících na člověka. Jinými slovy, cesta ke štěstí nevede skrz detailní pochopení všeho, nýbrž filtrací nepodstatného pomocí nejsilnějšího lidského pocitu, kterým je láska," říká Chodúr.

Totally Nothin a DJi Kadrovi dochází čas

Dochází nám čas je první společný singl dvojice Totally Nothin a DJ Kadr, který doprovází videoklip natočený Tobiasem Petchenkou. Track bude součástí jejich společného alba Žiju pro ten pocit, které vyjde letos v říjnu.

„V podstatě jde o zpověď z večírků, na kterých samotný tracky vznikaly, což je patrný i z jejich obsahu. Jedinou výjimkou je úvodní track Dochází nám čas, který byl jako jediný nahraný a napsaný zastřízliva. Myslím, že i vibe týhle věci je o poznání jiný než vibe ostatních, o to různorodější ale tak EP Žiju pro ten pocit je. Pro mě osobně EP, jeho obsah, vznik i vibe dobře vystihuje slovo spontánní. Právě ve spontaneitě se sám občas rád ztratím – bez povinností, bez předem určeného cíle, jen žít," říká Totally Nothin.

Dolls in the Factory polemizují nad přítomností Boha

Poprockoví Dolls in the Factory vydávají vizuál k singlu Seven Parts of the Rain, jenž je součástí jejich v březnu vydaného EP Phoenix. Vypráví v něm o osudech tří lidí, kteří se nacházejí v těžké životní situaci, ale najdou v sobě sílu bojovat s nepřízní osudu. Song je volně inspirovaný knihou Chatrč od Williama Paula Younga.

Videoklip se natáčel na několika místech v Praze a v lomu Homolák. Zahráli si v něm Anna Stropnická a Cyril Hodek, režíroval ho Ondřej Kudyn.

Dommo natáčel na Moravě

Novinku představuje i slovenský zpěvák Dominik Gajdošech vystupující jako Dommo. Na písni Vráť sa len so mnou spolupracoval s producentem Adamem Kurucem. Klip natáčel na jižní Moravě, několik záběrů pak vzniklo i ve vlaku na trati Praha – Brno.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Evina Schmídová, Adam DeBourne, Jana Matúšová
Témata: Harlej, Martin Chodúr, Totally Nothin, DJ Kadr, Dolls in the Factory, Dommo

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít