TOP 8 videoklipů týdne: Slza s Monikou Bagárovou a Adam Ďurica s Emmou Drobnou nahráli duety, hlásí se i LP a Justin Bieber

Vydáno 12.10.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Aktuální přehled videoklipů týdne otevíráme duetem Adama Ďurici a Emmy Drobné, kteří v novince zpívají o svých hříších. Společný singl vydávají také Slza s Monikou Bagárovou, kteří natáčeli videoklip na jižní Moravě. Ben Cristovao a brněnský rapper Kojo mají novinku House Party. V písni Červánky zpívají o letní lásce. Tears For Fears avizují novou desku po sedmnácti letech, novinku pak pouští do světa také Peter Nagy. Ze zahraničí se taky hlásí Kylie Minogue s Ollym z Years & Years, Justin Bieber a LP.

TOP 8 videoklipů týdne: Slza s Monikou Bagárovou a Adam Ďurica s Emmou Drobnou nahráli duety, hlásí se i LP a Justin Bieber TOP 8 videoklipů týdne: Slza s Monikou Bagárovou a Adam Ďurica s Emmou Drobnou nahráli duety, hlásí se i LP a Justin Bieber

Adam Ďurica a Emma Drobná zpívají o svých hříších

Adam Ďurica plánoval duet s Emmou Drobnou již delší dobu. Koronavirus však spolupráci odložil, a tak si fanoušci dvojice museli na singl Naše hriechy počkat. Jak zpěvák prozradil, podílel se jak na texu, tak na hudbě, což pro něj není zcela přirozené. „Tentokrát jsem měl melodii i nějaká slova už v hlavě, začal jsem psát a celé jsem to nakonec i dokončil."

Emma Drobná interview: V SuperStar jsem zapomněla, kdo jsem

„Musím říct, že se mi písnička líbí, protože není klišé,“ pochvaluje si spolupráci také Drobná. Duet bude součástí Slovákova nového alba, které by chtěl vydat do konce letošního roku.

Slza a Monika Bagárová o letní lásce

Duet vydává také kapela Slza. Píseň Červánky nazpívala s Monikou Bagárovou a vypráví v ní o letním románku. „Možná přečká i zimní mrazy a bude z něj něco víc, anebo skončí spolu s létem a zůstanou jen krásný vzpomínky,“ říká Slza o novince, k níž natáčela videoklip na jižní Moravě. Režie se ujal Radim Věžník.

ROZHOVOR | Slza: V cizině jsme poznali úplně nový přístup k hudbě

„V textu jsem měl od první chvíle jasno. Když se dívám do poznámek z letošního května, najdu tam fráze jako ‚konec léta‘, ‚nad námi červánky‘, ‚opilí láskou‘, ‚ranní slunce‘. Tohle byly moje dojmy po prvním poslechu pracovního dema. Z toho se tak nějak přirozeně vyklubal příběh dvou lidí a jejich letního románku, který možná přečká i zimní mrazy a bude z něj něco víc, anebo skončí spolu s létem a jim zůstanou jen krásný vzpomínky. Stejně jako u našeho předchozího singlu Bouře, i tady jsem text v závěru konzultoval s ostravským hudebníkem Jiřím Krhutem. Společně jsme ještě pár míst upravili, něco doplnili a dotáhli text do finální podoby," říká Petr Lexa.

LP vydává singl Angels

LP již v prosinci vydá očekávané páté studiové album Churches. Z něj vydává nový singl Angels, k němuž pod taktovkou Stephena “Norswrtha” Schofielda natočila i videoklip. "Moje inspirace pro natáčení Angels byla jednoduchá: pojďme natočit LP v neurčitém prostředí - černé pozadí a závěsy tak, aby vynikla samotná zpěvačka a text její písně. Použili jsme ještě dodatečné záběry - tři rusovlasé ´anděly´ v prerafaelitském stylu, protože se osobně zajímám o díla malířů Waterhouse, Dante Rossettiho a Williama Hunta. Bledá pleť, modré žíly a rudé vlasy vystupují hyperrealisticky z plátna... Přidejte to k obrazu LP, k jejímu zpěvu, a získáte mocnou krásnou paletu, ze které můžete vytvořit jakýkoliv vizuální příběh," uvedl režisér.

Tears For Fears o ztrátě milovaného člověka

Legendární Britové Tears For Fears oznamují první řadové album po dlouhých sedmnácti letech. Bude se jmenovat The Tipping Point a vyjde v únoru. Jako jeho předzvěst kapela vypouští stejnojmenný singl, který je inspirovaný osobním životem zpěváka a kytaristy Rolanda Orzabala. V písni vypráví o zármutku, který máte, když ztratíte milovaného člověka, který bojoval s dlouhodobou nemocí, což byl případ jeho ženy.

Peter Nagy o místech, kde není signál

Ze Slovenska se hlásí Peter Nagy, který představuje klip k další skladbě z nejnovějšího alba Pedrolej. Je jí píseň Tam kde nie je signál, na jejímž videu se podíleli zpěvákovi skalní fanoušci, kteří žijí uprostřed přírody přesně v duchu skladby.

Kylie Minogue tančí v leopardním s Ollym z Years & Years

Australská zpěvačka Kylie Minogue se spojila s britským dnes už jednočlenným projektem Years & Years. Skladbu napsal přímo Olly Alexander. Klip k songu A Second to Midnight se natáčel v ikonické Collins' Music Hall v Londýně. Dvojka se pro něj oblékla do leopardích vzorů a tance.

Justin Bieber obsadil do klipu hvězdnou Diane Keaton

V novém klipu Ghost od Justina Biebera září hollywoodská herečka Diane Keaton, která si zahrála babičku zpěváka. Příběh je o vyrovnání se ze ztrátou dědečka Biebera a o nalezení cesty fiktivní babičce zpátky do života i světa seznamek. 

Kojo a Ben Cristovao na neuvěřitelným mejdanu

Rapper Kojo z brněnské party Rychlí kluci má nový track House Party s Benem Cristovao. Předznamenává Kojovo debutové album Wiley, které vychází už 15. října. Klip je párty, která jede nadoraz. Mezi jejími aktéry jsou tanečníci projektu Portal Gang i režisér klipu Honza Strach. 

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková, foto: Universal Music, Peter Nagy
Témata: Emma Drobná, Adam Ďurica, Monika Bagárová, Slza, Tears For Fears, Peter Nagy, Justin Bieber, Kylie Minogue, Years & Years, Ben Cristovao, Kojo, LP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít