Steve Harris z Iron Maiden dorazí do Prahy, představí svůj sólový projekt

Vydáno 19.10.2021 | autor: redakce

Baskytarista Steve Harris přijede se svým sólovým projektem British Lion do Prahy. Ve Velkém sále pražské Lucerny zahraje 19. června 2022, tedy den před koncertem se svou domovskou skupinou Iron Maiden na Sinobo stadionu. Cena jedné vstupenky je 690 korun.

Steve Harris z Iron Maiden dorazí do Prahy, představí svůj sólový projekt Steve Harris z Iron Maiden dorazí do Prahy, představí svůj sólový projekt

Britská kapela ve složení Steve Harris (basová kytara), Richard Taylor (zpěv), David Hawkins (kytara), Grahame Leslie (kytara) a Simon Dawson (bicí) se opět představí českému publiku, tentokrát ve Velkém sále pražské Lucerny. Konkrétně dorazí 19. června 2022, den poté pak mají v Praze naplánovaný koncert samotní Iron Maiden.

RECENZE: Iron Maiden vyžadují pozornost, trpělivé odměna nemine

British Lion byli původně sólovým projektem Harrise, pod kterým byli ostatní hudebníci podepsáni pouze jako doprovodní členové. První nahrávka vyšla v roce 2012 pod stejnojmenným názvem British Lion a po několika koncertech, kdy se formace osvědčila, se ze sólového projektu stala kapela ve složení, které uvidíme v Praze. Její druhé album vyšlo až v roce 2020 s názvem The Burning, za kterým jsou jako tvůrci podepsáni i Taylor a Hawkins.

Kapela na svém turné odehraje celkem třináct koncertů. Šňůru odstartuje 3. června ve Finsku, zakončí ji pak o téměř dva měsíce později v portugalském Lisabonu. Praha bude její čtvrtou zastávkou.

red, foto: Live Nation, FB British Lion
Témata: British Lion, Steve Harris, Iron Maiden, koncert, Praha

zavřít