Skupina Dunaj

Skupina Dunaj | foto: Vrbaak

Dunaj vydá rekapitulační dvojalbum a chystá koncerty v Ivou Bittovou

  • 2
Komplet RELOADED – The Best Of 1988-1996 mapuje pozoruhodnou uměleckou dráhu brněnské alternativní kapely Dunaj. Na dvojvinylu a CD se skupina obrací do historie a vybírá z ní nejpamátnější písňové poklady.

Výběr obsahuje 23 skladeb (na LP) a 22 skladeb (na CD) z alb Iva Bittová a Dunaj, Rosol, Dudlay, Dunaj IV., La La Lai. Vybírali je sami členové a všechny prošly remasteringem a zvukovou úpravou.

„Je těžké vybírat nejatraktivnější písně, když každá z nich má svůj vlastní příběh a každá deska je značně odlišnou etapou o spolupráci, přátelství, pracovním nasazení, o mnoha setkáních i o životních kotrmelcích. Vše je tam obsaženo se svou barevností. Bylo by asi ideální vybrat ze všech písní Dunaje všechny. Tak hlavně, ať vám žádný příběh nechybí,“ okomentoval výběr písní kytarista Josef Ostřanský.

Kompilace vychází na 2 LP a ve formátu CD knihy, která kromě písňových textů a sleevenote obsahuje také profily členů skupiny, rozhovory vedené hudebním publicistou Milanem Tesařem a textové příspěvky osobností z blízkosti kapely. To vše je doplněno archivními fotografiemi.

K vydání výběrové desky plánuje Dunaj koncertní turné společně s Ivou Bittovou s názvem Iva Bittová a Dunaj – RELOADED. Na pódiu se znovu setkají po pětadvaceti letech a vystoupí s repertoárem z debutového alba z roku 1988. Na koncertech zároveň plánují vinyl a CD knihu pokřtít.