Zemřel zpěvák a kytarista Michael Nesmith z The Monkees

Vydáno 12.12.2021 | autor: redakce

Ve věku 78 let zemřel zpěvák a kytarista Michael Nesmith, který byl známý především svým působením v kapele The Monkees. Zprávu o jeho úmrtí vydal magazín Rolling Stone, kterému informaci potvrdila rodina zesnulého.

Zemřel zpěvák a kytarista Michael Nesmith z The Monkees Zemřel zpěvák a kytarista Michael Nesmith z The Monkees

„S nekonečnou láskou oznamujeme, že Michael Nesmith dnes ráno zemřel doma obklopen rodinou, v míru a přirozeně,“ stojí v prohlášení příbuzných hudebníka. Rodina žádá o soukromí v pro ni těžkém čase. „Děkujeme všem za lásku, kterou jste mu i nám projevovali.“

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Nesmith se proslavil především svým působením v The Monkees. V kapele hrál na kytaru, zpíval a podílel se na skládání písní, jako například Mary, Mary, Circle Sky, Listen to the Band nebo The Girl I Knew Somewhere. První dvě alba formace, jejíž idoly byly britští Beatles, se desítky týdnů držela na prvních příčkách hitparád ve Spojených státech amerických.

Na kontě mají The Monkees také píseň I´m Believer, která zazněla ve Shrekovi. Vznikla v roce 1967 pro album More of the Monkees a byla nominována na cenu Grammy v kategorii Nejlepší pěvecký výkon skupiny.

Poté, co sláva skupiny povadla, začal hrát Nesmith s First National Band countryrock. Stal se rovněž podnikatelem, když v 70. letech založil firmu Pacific Arts a produkoval pořad PopClips, který se stal předlohou televize MTV. Před čtyřmi lety vydal hudebník své paměti Infinite Tuesday.

red, foto: FB The Monkees
Témata: Michael Nesmith, The Monkees, smrt

zavřít