shop.musicserver.cz
Benátská! s Impulsem odtajnila další velká jména. Pod Ještědem to rozbalí Chinaski, Mirai nebo Divokej Bill

Benátská! s Impulsem odtajnila další velká jména. Pod Ještědem to rozbalí Chinaski, Mirai nebo Divokej Bill

Vydáno: 13.01.2022 12:20 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Benátská
Po dvouleté pauze se vrací liberecký festival Benátská! s Impulsem, který bude i letos nabitý hvězdami československé hudební scény. Čerstvě potvrzenými kapelami jsou skupiny Chinaski a Mirai, které se připojí v sobotu večer k již potvrzenému Paľovi Haberovi. Návštěvníci Benátské se budou moci těšit i na Divokého Billa, Walda Gang, rappera Lipa, ATMO Music či Petru Janů. Letos se festival odehraje 28. až 31. července v Liberci v areálu Vesec.

"Sobotní večer se ponese v duchu oslav šedesátin Paľa Habery a čtyřicátého výročí založení jeho kapely Team. Pro fanoušky to bude po několikaletém nuceném půstu unikátní šance, protože skupina Team vystoupí v roce 2022 maximálně na třech koncertech," vysvětluje ředitel festivalu Pavel Mikez.

"A co by to bylo za Benátskou bez kapely Chinaski, pravidelného hosta již od prvního ročníku, a čerstvých držitelů zlatého Slavíka, skupiny Mirai, která se na festival také ráda vrací. Za jejich účast jsme velmi rádi, protože je zárukou zajímavého hudebního mixu, který jistě potěší všechny generace návštěvníků festivalu," dodává spolumajitel festivalu a frontman skupiny Doctor P. P. Petr Pečený.

Radost z účasti na festivalu potvrzuje také kytarista kapely Chinaski František Táborský. "Benátská bude pro naši kapelu vždy tím festivalem, na kterém jsme jako začínající kapela měli možnost a čest si zahrát, a to dokonce na úplně prvním ročníku. Od té doby jsme se na Benátskou vždy rádi vraceli a nesmírně se na ni těšili. Pro nás je to legendární a tradiční festival a doufáme, že letošní ročník snad konečně proběhne bez větších omezení."

Vedle zmiňovaných hudebních hostů festival otevřou ve čtvrtek i oslavy jubileí legend československé rockové hudby. Kapela Olympic oslaví šedesáté narozeniny, její frontman Petr Janda osmdesáté a metalová kapela Arakain čtyřicáté. Myšlenka na oslavení společné stovky těchto velikánů na festivalu vznikla podle slov Petra Pečeného v jeho advokátní kanceláři. "S Petrem Jandou i s kluky z Arakainu nás pojí mnohaleté přátelské vztahy a potkáváme se i při společném hraní na festivalech. Nápad na společný festivalový koncert téměř okamžitě nadchl i Jirku Urbana z Arakainu. Skutečně půjde o unikátní hudební událost, která se dlouho nebude opakovat."

Pořadatelé festivalu odtajnili další hudební interprety, na které se fanoušci budou moci těšit. Na Benátské! s Impulsem tak vystoupí například kromě kapely Divokej Bill také Walda Gang, rapper Lipo, ATMO Music či Petra Janů a přiřadí se k již ohlášeným hudebníkům, jako jsou kapely Škwor, Traktor, Vypsaná fiXa nebo písničkář Pokáč. Další kapely budou organizátoři průběžně potvrzovat a uveřejňovat.

Sobotní program tradičně počítá i se scénou vyhrazenou kapelám především pro mladé. "Nikdy jsme se netajili tím, že jsme největší mainstreamový festival, a proto se scéna vyhrazená mladým interpretům stala určitou tradicí. I mladí návštěvníci pochopitelně patří mezi naše cílové publikum a letos navíc většina interpretů na této scéně pochází z Liberecka, takže očekáváme hojnou účast fanoušků a výbornou atmosféru," doplňuje Pavel Mikez.

Benátská! s Impulsem bývá často označována za jeden z nejčistších festivalů, jelikož pořadatelé si zakládají na udržovaném prostředí s kvalitním zázemím. Vyniká též dostatkem parkovacích ploch a výbornou obslužností hromadné dopravy přímo z centra Liberce. Ze zmíněných parkovišť se návštěvníci dokonce budou moci následně dopravit do areálu populárním festivalovým vláčkem.

Festival se tradičně zaměřuje i na zajímavou regionální gastronomii. Chybět proto nebude ani oblíbená festivalová vinárna a pivnice. Výborné pohoštění bude doplňovat i bohatý doprovodný program, díky kterému festival v posledních letech oslovuje celé rodiny. Organizátoři počítají i se zajištěním co nejlepších podmínek pro bezbariérový přístup. V nádherném prostředí pod majestátní siluetou Ještědu se tady mají fanoušci opět na co těšit.

Pořadatelé festivalu pro fanoušky připravili speciální možnost nákupu zvýhodněných vstupenek, která platí do 31. 1. 2022.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
- Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
- Frontman Olympicu Petr Janda se dočká svého celovečerního dokumentu "Django" (01.04.2024 11:07)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Video: Olympic láká na box "Trilogie" parádní novou verzí baladické "Kartotéky" (11.03.2024 08:11)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu