Hlavní obsah

Zemřel Jon Zazula, objevitel Metalliky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 69 let zemřel 1. února na Floridě Jon Zazula, spoluzakladatel vydavatelské společnosti Megaforce Records, která stála za prvními úspěchy Metalliky. Podepsala vydavatelské smlouvy mimo jiné i se skupinami Anthrax, Testament, Overkill či Ministry. Jeho manželka Marsha Zazulová zemřela loni v lednu.

Foto: Facebook J. Zazuly

Jon Zazula patřil k americké metalové scéně osmdesátých let.

Článek

„Svět ztratil svou skutečnou legendu. Náš táta žil život stejně rychlý, tvrdý, silný a plný jako byla hudba, kterou představil světu. Jeho vášeň poháněla kariéry nejvlivnějších metalových skupin. Pro nás to byl táta,“ napsala na sociální média jeho dcera Rikki Zazulová.

Zazula byl aktivně zapojen do dění na rodící se metalové scéně od začátku osmdesátých let. Šířil demokazety, komunikoval s vydavateli fanzinů, doporučoval jim zajímavé kapely. Jednoho z nejznámějších fanoušků metalové hudby na východním pobřeží Spojených států z něho udělal obchod Rock’n’Roll Heaven v New Jersey.

Nezávislý label Megaforce Records založili Marsha a Jon Zazulovi v roce 1982 v New Yorku. První dvě alba Metalliky vyšla u něj.

Reklama

Výběr článků

Načítám