Členové Radiohead míří do Prahy, představí svůj nový projekt The Smile

Vydáno 17.03.2022 | autor: redakce

Členové britské formace Radiohead Thom Yorke a Jonny Greenwood dorazí do Prahy. V květnu v českém hlavním městě představí svůj nový projekt The Smile, jehož součástí je i bubeník ze Sons of Kemet’s Tom Skinner. Kapela zatím vydala dva singly, The Smoke a You Will Never Work in Television Again.

Členové Radiohead míří do Prahy, představí svůj nový projekt The Smile Členové Radiohead míří do Prahy, představí svůj nový projekt The Smile

The Smile oznamují evropské turné, v rámci kterého zavítají 19. května i do pražského Fora Karlín. Jejich čeští příznivci tak budou mít příležitost vidět kapelu poprvé hrát naživo. Prozatím vydala pouhé dva singly The Smoke a You Will Never Work in Television Again, očekává se však, že před plánovanou šňůrou by sestava mohla vydat kompletní nahrávku.

TOP 10 nejlepších animovaných klipů: Novinka od IDLES, klasiky od Pearl Jam, U2, Prince, Radiohead a dalších

Jejími členy jsou Thom Yorke a Jonny Greenwood z Radiohead, na bicí v The Smile hraje Tom Skinner ze Sons Of Kemet’s. Dohromady se uskupení dalo v roce 2021, své debutové vystoupení odehráli během streamovaného festivalu Glastonbury v květnu. Následně odehráli tři po sobě jdoucí vyprodaná živá vystoupení v Londýně, jež byla v reálném čase streamovaná do celého světa.

Turné The Smile odstartují v 16. května v Záhřebu. Praha bude jejich třetí zastávkou, před ní zavítají ještě do Vídně. Následně se vydají do Berlína, Stockholmu, Amsterdamu, Londýna, Paříže, Barcelony, Madridu, Lisabonu, Říma a dalších měst, štaci zakončí 20. července v Taormině. Vstupenky na český koncert zakoupíte v síti Ticketmaster.

TZ, red
Témata: The Smile, Radiohead, turné, Praha, Forum Karlín

zavřít