Nový Spark
venku od 2. dubna
Zemřel průkopník elektronické hudby Klaus Schulze

Zemřel průkopník elektronické hudby Klaus Schulze

Ve věku 74 let po dlouhé nemoci navždy odešel německý hudebník, skladatel a producent Klaus Schulze. Po celém světě byl známý jako průkopník elektronické hudby a významný představitel německého hudebního hnutí krautrock.

„Byli jsme šokováni a zarmouceni, když jsme slyšeli zprávu o náhlé smrti Klause Schulze. Ztratili jsme blízkého přítele a výjimečného umělce – jednoho z nejvlivnějších a nejvýznamnějších skladatelů elektronické hudby. Naše myšlenky jsou nyní s jeho ženou, syny a celou jeho rodinou. Jeho vždy veselá povaha, novátorský duch a jeho působivé dílo zůstávají nesmazatelně zakořeněny v našich vzpomínkách,“ prohlásil Frank Uhle, šéf vydavatelství SVP, u kterého Klaus Schulze vydával svá alba.

Schulze se narodil 4. srpna 1947 v Berlíně a za svoji kariéru byl členem kapel TANGERINE DREAM a ASH RA TEMPEL. Nahrál více než padesát sólových alb a spolupracoval s významnými umělci – Arthurem Brownem, Lisou Gerrard nebo Hansem Zimmerem. Hledal možnosti, kam posunout nejen rockovou hudbu. Pomocí syntezátorů tvořil složitě prokomponované celky a stál u zrodu žánrů ambient a techno.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
11.05. RAMMSTEIN
12.05. WOLFHEART
12.05. RAMMSTEIN
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace