Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Florence Welch (35) otevřeně promluvila o svých strastech s anorexií a o tom, jaký dopad má nemoc na její duševní zdraví i mnoho let po tom, co se s ní popasovala. Zpěvačka kapely Florence and The Machine promluvila pro magazín Rolling Stone.

„Anorexie už není součástí mého života, ale sebedestruktivní myšlenky ano,“ přiznala s tím, že si vždycky myslela, že si jídlo nezaslouží a nezaslouží si být v pohodě.

Takové uvažování má naneštěstí vliv i na její osobní život. „Je pro vás velmi složité přijmout lásku. Pokud odpíráte výživu tělu, máte tendenci odpírat výživu i duši,“ vysvětlila.

Lockdown v důsledku pandemie byl pro zpěvačku nesmírně náročný a bylo to prý nejblíže, co kdy byla relapsu.

„Měla jsem momenty, kdy jsem si říkala, že bych měla snížit příjem cukru nebo si dát detox. To je pro mě hodně tenký led,“ svěřila už dříve britské Vogue.

Naštěstí se měla na koho obrátit a blízcí ji v krizi podrželi. Vše tak dobře dopadlo a Florence už se skupinou zase vymetá koncertní síně. Na následující měsíce má v plánu turné po USA, Británii a začátkem příštího roku také Austrálii.

S anorexií bojovala zpěvačka jako náctiletá, v roce 2018 vydala o traumatu píseň Hunger a začala o tématu hovořit víc. Její rodina do té doby neměla o problémech tušení.

Kromě poruchy příjmu potravy řešila Welch v minulosti bohužel i těžké deprese nebo problémy s alkoholem. Zhroutila se v roce 2010 po rozchodu, který ji velmi zasáhl. Psychické problémy musela řešit terapiemi a reflektovala je i do své hudby. V roce 2015 pak musela úplně seknout s alkoholem, dle vlastních slov, aby si zachránila život.

Reklama

Další články

Načítám