Nový Spark
venku od 2. dubna
K DRACONIAN se vrací zpěvačka Lisa Johansson

K DRACONIAN se vrací zpěvačka Lisa Johansson

Švédští gotičtí doom metalisté přinášejí překvapivé zprávy. Loučí se se svojí nynější zpěvačkou Heike Langhans a po jedenácti letech vítají zpátky Lisu Johansson.

Lisa byla hlasem DRACONIAN od roku 2002, kdy kapela vydala demo „Dark Oceans We Cry“, díky kterému podepsala smlouvu s Napalm Records. Dalších pět studiových alb bylo nahráno s Lisou za mikrofonem. V roce 2012 Lisu nahradila Heike Langhans, která s kapelou nazpívala dvě plnohodnotné desky.

Heike kapelu opouští, aby mohla trávit více času s rodinou. Soustředit se bude také na své vlastní hudební projekty. Poslední, velmi speciální show s Heike za mikrofonem se uskuteční na festivalu Hellfest, kde kapela vystoupí jako sedmičlenná s oběma zpěvačkami. Tím Heike předá pochodeň zpátky Lise.

„Deset let s kapelou není krátká doba a já DRACONIAN děkuju za úžasné příležitosti a výzvy, díky kterým jsem si jistější svojí cestou. Nyní přišel čas, abych začala novou kapitolu ve svém osobním i hudebním životě. Jsem velmi vděčná Lise, že je ochotná naskočit do rozjetého vlaku a zpívat staré skladby přesně tak, jak si to zaslouží. Velmi děkuji všem svým přátelům a fanouškům, které jsem za tu dobu poznala. Letos pro vás něco chystám, tak prosím nezoufejte,“ dodává ke svému odchodu Heike.

Lisa se vyjádřila také: „S velkým nadšením a pokorným srdcem se opět přidávám k DRACONIAN. Jsem pořád překvapená, že mi Johan zavolal, aby se zeptal, jestli bych zvážila další turné s DRACONIAN. Bez zaváhání jsem souhlasila! Přejí své nové přítelkyni Heike, která má naprosto úžasný hlas, jen to nejlepší. Udělám vše pro to, aby její skladby zněly stále stejně dobře.“

Níže můžete oba hlasy porovnat.


Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
11.05. RAMMSTEIN
12.05. WOLFHEART
12.05. RAMMSTEIN
15.05. 30 SECONDS TO MARS
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace