Britská popová zpěvačka Adele Laurie Blue Adkinsová, celosvětově známá jenom pod svým křestním jménem Adele, v pátek večer po pěti letech vystoupila na prvním živém koncertě pro širokou veřejnost. Dvouhodinové vystoupení v jejím rodném městě, tedy v Londýně, sledovalo na 65 tisíc lidí. „Je tak zvláštní stát zase před davem. Před každým vystoupením jsem strašně nervózní, ale jsem tu ráda,“ svěřila se v Hyde Parku.

Jednalo se o první živý koncert Adele pro širokou veřejnost od roku 2017, kdy hudebnice zrušila poslední dva koncerty svého světového turné kvůli nemocným hlasivkám. Poté vystupování notně omezila – až v listopadu loňského roku se zúčastnila dvou televizních show, kde propagovala své nové album 30. V lednu zrušila plánovanou 24denní koncertní sérii v Las Vegas. Jako důvod uvedla zpoždění příprav způsobená pandemií covidu-19 a nákazu přímo ve svém štábu.

Video
Video se připravuje ...

Štíhlá a krásná Adele na BRIT Awards udílení cen populární hudby Profimedia

Tím velmi zklamala řadu svých fanoušků a příznivců, na pátečním koncertě je ale ujistila, že přeložené termíny v USA oznámí „velmi, velmi brzy“. Její tým podle ní čeká na „ještě jeden kus vybavení“. Pak už bude patrně vše dokonalé a jejímu turné nebude stát nic v cestě... A jak se zdá, rozhodně se bude nač těšit. Londýnský koncert byl pro všechny opravdovým zážitkem a sama Adele vypadala naprosto báječně.

V černých šatech s odhalenými rameny a se sukní pošitou třpytivými kamínky ukázala štíhlý pas, výsledek její „závislosti“ na cvičení, díky čemuž jí to teď neskutečně sluší. V jeden moment se pak dokonce zabalila do duhové vlajky – ve čtvrtek 30. června totiž skončil takzvaný „pride month“, tedy měsíc hrdosti, zaměřený na boj proti homofobii, a ona tím patrně chtěla vyjádřit svou podporu všem, kteří jsou jiné orientace.

Fotogalerie
64 fotografií