Na co se těšit v červenci: Masters Of Rock a Colours na Moravě, KISS, Slipknot i Pearl Jam v Praze

Vydáno 29.06.2022 | autor: Barbora Kubalová

Sezóna festivalů je v plném proudu, proto i náš červencový přehled bude zaměřen hlavně na ně. Ať už se chystáte do Ostravy na Colours, do Vizovic na Masters of Rock nebo do Brna na Pop Messe či Mendel Festival, vyberou si příznivci každého žánru. A k tomu nás čeká spousta koncertů. Do metropole dorazí třeba KISS, SlipknotPearl Jam, Jack White i Jeff Beck s Johnnym Deppem.

Na co se těšit v červenci: Masters Of Rock a Colours na Moravě, KISS, Slipknot i Pearl Jam v Praze Na co se těšit v červenci: Masters Of Rock a Colours na Moravě, KISS, Slipknot i Pearl Jam v Praze

 

Kryštof kempy
2. 7. - 27. 8. 2022, celá ČR

Dvakrát musel Kryštof čtvrtý ročník svých kempů odkládat, letos už se jich však fanoušci konečně dočkají. Tentokrát je kapela zavede do světa filmu, ze všech se na pár hodin stanou opravdové hollywoodské hvězdy. Na pódiu se kromě pořadatelů objeví i další muzikanti, do "svých služeb" Kryštof na nadcházející léto povolal kapely Sebastian a Slzu, Olgu Lounovou a Michala Horáka. Kempy se zastaví celkem v osmi městech, přičemž v Hukvaldech (9. 7.), Strážnici (16. 7.), na Konopišti (6. 8.) a v Lokti nad Ohří (20. 8.) hlásí vyprodáno. Poslední vstupenky zbývají do Náměště na Hané (2. 7.), Svojšic u Přelouče (23. 7.), Liberce (13. 8.) a Plzně (27. 8.).

LIVE: Kryštof Kemp v Mikulově znovu nezklamal. Nadšení nesmyl ani déšť

Jack White
5. 7. 2022, Forum Karlín, Praha

Do Fora Karlín se po dlouhých osmi letech vrací Jack White, tentokrát v rámci svého The Supply Chain Issues Tour, na kterém (jak název nenapovídá) představí svou čerstvou desku Fear of the Dawn. Stejně jako při jeho minulé návštěvě se bude jednat striktně o “phone-free show”, což je příjemným osvěžením pro všechny, koho už nebaví sledovat koncerty skrze displeje lidí před sebou.

Thievery Corporation
7. 7. 2022, Žluté lázně, Praha

Elektronické duo Roba Garzy a Erica Hiltona loni oslavilo od vydání debutového alba Sounds from the Thievery Hi-Fi. Přestože by se mohlo zdát, že za svoji kariéru už vyzkoušeli nespočet vlivů a hudebních směrů, sami říkají: “Za těch 25 let v hudbě jsme nic nenechali nedokončené. Pochopitelně jsme do naší tvorby zatím nemohli vměstnat všechny oblíbené vlivy, proto se těšíme na to všechno, co nás ještě čeká.” Průřez toho, co se jim do svých deseti studiovek vměstnat podařilo, nás čeká už 7. července ve Žlutých lázních.

Masters of Rock
7. - 10. 7. 2022, Areál likérky R. Jelínek, Vizovice

Nebýt pandemie, slavil by letos vizovický rockový svátek už 20. ročník. Přesto, nebo možná právě proto, se můžeme těšit na mimořádně nabitý program: do hlavního města Valašského království zavítají Judas Priest, Nightwish, Lordi a Sepultura, z domácích hvězd nebude chybět třeba Arakain nebo Citron.

Metalový svátek ve Zlíně. Na Masters of Rock zahráli Symfobia, Power 5 nebo Freedom Call

Jeff Beck + Johnny Depp
11. 7. 2022, O2 universum, Praha

Po několika úspěšných koncertech v Anglii se Johnny Depp přidal k Jeffu Beckovi na celé evropské turné. Ohlášení tohoto koncertu tak bylo trochu nečekané, jelikož k němu došlo jen měsíc před samotným konáním. Kromě řady instrumentálních skladeb i písní, ve kterých se Depp představí jako zpěvák, určitě představí také songy ze své chystané společné desky 18, kterou uvedli singlem This Is a Song for Heddy Lamar. Vzhledem k obrovskému zájmu byl koncert přesunout z původně plánovaného Fora Karlín do větších prostor O2 universa.

KISS
13. 7. 2022, O2 arena, Praha

Po epické a příběhové pětačtyřicetileté kariéře KISS prodlouží své závěrečné turné End Of The Road. V jeho rámci se ještě jednou vrátí i do České republiky, aby vystoupili v pražské O2 areně. Jejich koncert se uskuteční už 13. července a fanoušci se mohou těšit na ty největší hity formace.

Colours of Ostrava
13. - 16. 7. 2022, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava

Sotva se areál Dolních Vítkovic dá do pořádku po Beats for Love, už aby se začal připravovat na další mega událost. I zde se naštěstí podařilo udržet všechna velká jména, která byla plánována už na rok 2020, můžeme se tedy těšit na Twenty One Pilots, Killers, Franz Ferdinand, Martina Garrixe nebo třeba LP. Celkem Colours nabídnou hudebníky ze 32 zemí na 19 scénách. Nebude chybět ani řada zajímavých řečníků v rámci diskuzního fóra Meltingpot.

Harry Styles
15. 7. 2022, O2 Arena, Praha

Od dob One Direction se Harry Styles vypracoval v respektovaného umělce, který boří hitparády a zároveň sbírá i pochvaly od kritiků. Dokonce se stal i módní ikonou. Své bývalé kolegy z boybandu opravdu předběhl mílovými kroky. V rámci turné Love On Tour měl původně představit svou druhou sólovou desku Fine Line, vzhledem ke covidovým průtahům nakonec ale stihl vydat ještě další album Harry´s House, z něhož pochází i aktuální hit As It Was. Není divu, že pražský koncert je už dlouho beznadějně vyprodán.

Hrady CZ
15. - 16. 7. (Točník), 22. - 23. 7. (Kunětická Hora), 29. - 30. 7. (Švihov)

Ne každému vyhovují velké festivaly s desetitisíci účastníků a zahraničními megahvězdami. Kdo dává přednost československé scéně, může jako tradičně navštívit některý z českých a moravských hradů a zámků. V červenci můžete vyrazit na Točník, Kunětickou Horu nebo na Švihov. Letos nás čekají koncerty Divokého Billa, Anny K, Davida Kollera, Mig 21, Mirai, Pokáče, Tomáše Kluse, Vypsané Fixy a mnohých dalších. Proč tedy nespojit hudbu s turistikou a nevyrazit objevovat krásy české země. Vstupenky na vybraný hrad kupujte na webu festivalu.

Mendel Festival
17. - 24. 7. 2022, Brno

Oslavte 200 let od narození Gregora Johanna Mendela, opata a geniálního vědce, otce genetiky. Mendel festival propojující vědu, víru a zábavu se bude konat 17.–24. července 2022 (nejen) na Mendlově náměstí v Brně. Těšit se můžete na celodenní program pro celou rodinu – věda, historie, umění, kultura. Headlinerem akce bude americká funková legenda Kool and the Gang,  vystoupí i Lipo, Kateřina Marie Tichá, Thom Artway, Barbora Poláková nebo Ewa Farna.

Glorchestra Tour
21. 7. - 14. 9. 2022, celá ČR

Projekt glorchestra je netradičním spojením hudebních žánrů, které společně jen tak někde neuslyšíte. Čeká vás kombinace moderní hudby, jako je hip hop, alternativní elektronika, písničkářství, pop nebo taneční hudba, a to vše za doprovodu symfonického orchestru. Po úspěšném ročníku 2021 se glorchestra vrací zpět a přináší jedinečný zážitek. V rámci turné se zastaví ve Slavkově u Brna, na pražském Výstavišti nebo v Ostravě. S orchestrem vystoupí Tata Bojs, rapper Vladimir 518 či osobitá slovenská zpěvačka Katarzia.

Pearl Jam
22. 7. 2022, O2 arena, Praha

Pearl Jam, pocházející z amerického města Seattle, v roce 2020 oslavili 30. výročí své existence. Navíc vydali jedenácté studiové album Gigaton. Jsou považováni za jednu z nejpopulárnějších rockových kapel devadesátých let, jejich jméno je úzce spojeno s hnutím grunge. A mají na kontě nespočet hitů. Už 22. července je představí také českému publiku.

Alec Benjamin
25. 7. 2022, Praha, Žluté lázně

Alec Benjamin ušel jako hudebník ohromnou cestu. „Popový písničkář budoucích generací,“ jak jej nazvali v prestižním časopise Time, vydal v dubnu své druhé album (Un)commentary. Jeho nejznámější skladbou je Let Me Down Slowly, která má jenom na Spotify téměř miliardu přehrání. Bezesporu zazní také v Praze ve Žlutých lázních, kde už 25. 7. zahraje ve Žlutých lázních. Jako support se představí Winona Oak.

 

Slipknot
28. 7. 2022, Praha, O2 arena

Po ročním odkladu dorazí konečně do Prahy i maskovaná banda z Iowy. Vrací se k nám vcelku pravidelně, naposledy navštívili O2 Arenu v roce 2019. Mezitím stihli rozpracovat novou desku, která původně měla spatřit světlo světa už v roce 2021, zatím ale stále máme jen pilotní singl Chapeltown Rag. Kapela se také musela vyrovnat jak s personálními změnami (v roce 2019 ji opustil dlouholetý perkusista Chris Fehn) tak především s velkou ztrátou, když loni po vleklé nemoci zemřel bývalý bubeník a jeden ze zakládajících členů Joey Jordison. Přesto nemilosrdně šlape stále dál a můžeme jen doufat, že koncert tentokrát nebude poznamenán špatným zvukem, což bylo u minulých českých vystoupení častým terčem kritiky.

Pop Messe
29. - 30. 7. 2022, Boby centrum a stadion Za Lužánkami, Brno

Poslední z červencových festivalů je zároveň i tím nejmladším. Brněnský festival Pop Messe se chystá na svůj teprve druhý ročník, úspěšně se ale rozrůstá. Více účinkujících na více pódiích, větší areál, i širší doprovodný program. Jak už název napovídá, dramaturgie se zaměřuje na pop ve všech jeho podobách: “Program Pop Messe cílí primárně (ale nejen) na mladou multižánrovou hudbu přesahující obecně vžitý pojem POP.” Mezi účinkujícími figuruje třeba londýnská grimeová legenda Skepta, Son Lux, nebo třeba duo Bicep, z českých kapel se můžete těšit na Midi Lidi, Koňe a Prase, Bert & Friends nebo na Mutanti hledaj východisko.

Text: Barbora Kubalová, foto: Petr Hanč, Karel Prchal, archiv iREPORT
Témata: Beats for Love, Kryštof, Jack White, Thievery Corporation, Masters of Rock, Jeff Beck, Johnny Depp, KISS, Colours of Ostrava, Harry Styles, Hrady CZ, Mendel Festival, Glorchestra Tour, Pearl Jam, Slipknot, Pop Messe

zavřít