shop.musicserver.cz
Nové desky 25/2022 - od Porcupine Tree přes Luka Combse po MUNU

Nové desky 25/2022 - od Porcupine Tree přes Luka Combse po MUNU

Vydáno: 28.06.2022 16:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Sony Music

Koncentraci hvězd tentokrát zažijeme především na soundtracku k filmu "Elvis". K nim se pak přidají progrockoví Porcupine Tree, čím dál populárnější countryový zpěvák Luke Combs, synthpopová MUNA, antifolková Regina Spektor, rockeři Alexisonfire, artpopová Zola Jesus a taky Jack Johnson, Chris Brown, Coheed And Cambria nebo Conan Gray.

V pátek 24. června vyšly tyto nové tituly:

Porcupine Tree - Closure / Continuation
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / progresivní rock

Porcupine Tree - Closure / Continuation
Studiový návrat Porcupine Tree patří na progrockové scéně k těm nejvíce vyhlíženým hudebním událostem tohoto roku. Album "Closure/Continuation" je důkazem velkolepého comebacku Stevena Wilsona & spol. - a to po celých třinácti letech. Nahrávka přináší sedm skladeb ve standardním tracklistu, v deluxe edici o tři navíc. Čtyři z nových písní ("Harridan", "Of the New Day", "Herd Culling" a "Rats Return") můžete znát z rádií jako singly. Dosavadní recenze hovoří o novince jako o nadprůměrném díle, ale to byste měli ohodnotit sami po poslechu zmiňovaných singlů na Vevo kanálu kapely. Nezapomeňte se o svůj názor podělit v komentářích pod článkem!


Regina Spektor - Home, Before And After
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: anti-folk / barokní pop / indie pop

Regina Spektor - Home, Before And After
Poměrně dlouhých šest let trvalo, než Regina Spektor připravila své osmé album. Následovníka desky "Remember Us To Life" pojmenovala "Home, Before And After" a připravila mu celkem deset skladeb, jejichž produkci si tentokrát vzal na starosti John Congleton, který má na svém kontě Grammy za spolupráci se St. Vincent a mezi jehož koně patří například i Phoebe Bridgers, Franz Ferdinand, Tegan And Sara nebo The War On Drugs. Zda a případně kam se společně s ním rusko-americká zpěvačka a hudebnice posunula, zjistíte na jejím YouTube profilu .


Luke Combs - Growin’ Up
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / tradiční pop

Luke Combs - Growin’ Up
Druhé album Luka Combse "What You See Is What You Get" z roku 2019 vyneslo rodáka ze Severní Karolíny mezi countryovou smetánku. Nejenže opět vyhrál žánrovou hitparádu, ale tentokrát stanul i na vrcholku Billboard 200 a dominoval žebříčkům i v Kanadě a Austrálii. K tomu přidejte nominaci na Grammy a fůru countryových cen. Není tedy divu, že jeho třetí deska "Growin’ Up" už je náležitě očekávaná. Combs na ní opět spolupracoval s osvědčeným producentským duem Chip Matthews - Jonathan Singleton a je opět spoluautorem většiny písniček. K němu se pak přidali například Randy Montana, Shane Minor, Deric Ruttan či bratři Dan Isbell a Randy Isbell. Jak zjistíte i na jeho YouTube profilu, v jednom songu se k němu připojila Miranda Lambert.


MUNA - MUNA
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / electro pop

MUNA - MUNA
Americké indie popové trio MUNA od vydání druhé řadovky "Saves The World" změnilo vydavatelství a vstoupilo pod křídla Saddest Factory, které vlastní Phoebe Bridgers. Není tedy divu, že jejich novou šéfku uslyšíte i v úvodním songu "Silk Chiffon", který s kapelou napsalo společně duo Ian Fitchuk - Daniel Tashian (Kacey Musgraves). Více ale Bridgers dámám do tvorby nezasahovala - většinu z desítky zbylých písniček si trojice napsala a produkovala sama. Pouze ve dvou z nich se k nim přidali Mitski a Leland. Primárně je výsledné dílo laděné do synth popu, ovšem můžete slyšet i electropop, new wave, disco, hyperpop, taneční hudbu, indie pop, bubblegum pop, a dokonce i country pop, americanu či glam rock. Lepší obrázek si uděláte na YouTube.


Tip týdne

Conan Gray - Superache
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / indie pop / bedroom pop

Conan Gray - Superache
Americký zpěvák a muzikant Conan Gray svou letošní studiovkou "Superache" navazuje na svůj debut "Kid Krow" z roku 2020. Popisuje ji jako "expanzi touhy po zlomeném srdci" a v tuctu songů se dotýká témat jako traumata z dětství, násilí, přátelství, láska a proces dospívání. Vydání kolekce předcházely singly "Astronomy", "People Watching", "Jigsaw", "Memories" a "Yours" a mimoalbové (a na japonskou edici zařazené) "Overdrive" a "Telepath". Na klipy k nim se koukněte na Conanově YouTube profilu a pak sami zhodnoťte, zda tohoto třiadvacetiletého hudebníka za jeho upřímné texty, kvalitní práci s hlasem a neotřelou produkci vynáší kritika do nebes právem.


Alexisonfire - Otherness
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: posthardcore

Alexisonfire - Otherness
Posthardcorová formace Alexisonfire nechala fanoušky na své novinkové album čekat dlouhých třináct let - poslední studiovka "Old Crows / Young Cardinals" vyšla v roce 2009. Pak se skupina rozpadla a následně se v roce 2015 i znovu dala dohromady. O výjimečnosti aktuální nahrávky svědčí už úvodní singl "Sweet Dreams of Otherness", opatřený i videoklipem. Co na něj říkáte? Dejte nám vědět v komentářích pod článkem.


Různí - Elvis (soundtrack)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock and roll / jazz / hip hop / r'n'b

Různí - Elvis (soundtrack)
Patrně jste už zaregistrovali, že do kin vtrhl nový snímek Baze Luhrmanna "Elvis" mapující kariéru Krále rokenrolu Elvise Presleyho. Jistě nikoho nepřekvapuje, že jeho součástí je i stejnojmenný soundtrack, a to velmi bohatý. Najdete na něm celkem šestatřicet položek, které jsou vyskládané z různých Presleyho písniček v původním znění, přezpívané i různě přemixované a namíchané. Některé z nich má na svědomí představitel hlavní role Austin Butler, k němu se přidali Doja Cat, Eminem, CeeLo Green, Swae Lee, Diplo, Stuart Price, Pnau, Kacey Musgraves, Nardo Wick, Måneskin, Stevie Nicks, Chris Isaak, Shonka Dukureh, Les Greene, Yola, Denzel Curry, Lenesha Randolph, Tame Impala, Jazmine Sullivan nebo Jack White.


Jack Johnson - Meet The Moonlight
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: surf folk rock

Jack Johnson - Meet The Moonlight
Americký hudebník Jack Johnson na sebe také nechal čekat poměrně dlouho. Než připravil následovníka "All The Light Above It Too", uplynulo celkem pět let, které vyplnil pouze kompilací "The Essential" a několika málo singly. Nyní je tu s kolekcí "Meet The Moonlight". Deset songů produkoval Blake Mills, jehož práci známe z nahrávek Alabama Shakes, The Black Keys a Fiony Apple. Svojí trochou do mlýna přispěli také členové Johnsonovy kapely Zach Gill, Merlo Podleweski a Adam Topol. Výsledek uslyšíte YouTube profilu tohoto muzikanta z Havaje.


EP a minialba

  • Weezer - SZNZ: Summer
    Americká partička s prvním letním dnem přidala do svého celoročního projektu druhý díl a zcela logicky s přídomkem "Summer". Stejně jako v případě jarního předchůdce přináší celkem sedm skladeb, jejichž producentem byl tentokrát Robopop (LP, Andy Grammer, Thirty Seconds To Mars). Letní náladu nasajte na YouTube formace.
  • Empress Of - Save Me
    Celkem pětici kousků si pro nás připravila hondurasko-americká zpěvačka Lorely Rodriguez. Na dvou z nich pokračuje ve spolupráci s BJ Burtonem (Kacy Hill, Charli XCX, Banks), ve třetím ji doplnil Jim-E Stack a v tom pátém členové formace Freeez. Čím překvapí například i coby předskokanka Carly Rae Jepsen, poslouchejte na jejím YouTube.
  • Roddy Ricch - The Big 3
    Tři tracky na své ípíčko umístil rapper z kalifornského Comptonu. Producentsky se na nich podíleli Mustard, Sonic, Wasa, Jasper Harris a London On Da Track. K dispozici jsou pochopitelně na jeho YouTube.
  • Boris Pelekh - I See It Now
    Člen Gogol Bordello a také Hey Guy se rozhodl zkusit to zcela sólo. Zapomeňte ovšem na gypsy punk, Pelekh se pustil čistokrevného písničkářského folku. (YouTube).
  • Katrina Ford - Katrina Ford
    To členka a hlavní postava psychsoulových Celebration se drží žánru své formace o hodně blíž. Přesvědčit se můžete v šesti skladbách. (bandcamp)


Chris Brown - Breezy
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / hiphop

Chris Brown - Breezy
Krátce po vydání deváté desky "Indigo" začal Chris Brown pracovat na své desáté řadovce, na níž chtěl vytvořit "půvabnou hudbu, kterou by se dostal do duší žen". Není tedy divu, že kolekce "Breezy" je hodně postavená na kombinaci r'n'b a soulu, kterou sem tam zpestřuje trap a hiphop. Práce šla autorovi docela dobře od ruky, protože svým fanouškům, respektive fanynkám připravil hned třiadvacet skladeb, které produkovali především RoccStar, Blaise Beatz, Yonni, Leon Youngblood nebo Don City. Mezi hosty se pak zařadili Lil Wayne, Wizkid, H.E.R., Lil Durk, Bleu, Bryson Tiller, Ella Mai, EST Gee, Jack Harlow, Tory Lanez nebo Blxst. Vydáním novinky žije Brownovo YouTube.


Eric Clapton - Nothing But The Blues
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues

Eric Clapton - Nothing But The Blues
Je to teprve pár týdnů, co jsme mohli vidět Erica Claptona naživo, a nyní si ho můžeme připomenout znovu, respektive jeho celoživotní vášeň pro blues, která se v devadesátých letech promítla i do dokumentárního snímku "Nothing But The Blues". Ten byl odvysílán v roce 1995 a získal nominaci na cenu Emmy. Nyní byl upgradován do formátu 4K a znovu uveden. K dispozici je jednak na DVD, Blu-Ray, jednak jako soundtrack na CD a LP s více než hodinou dosud nezveřejněného živého vystoupení v sanfranciském Filmore, nahraného v roce 1994 během turné legendárního kytaristy na podporu desky "From The Cradle". Limitovaná edice shrne všechny předchozí s výjimkou DVD dohromady a ještě k tomu přidá výpravnou publikaci. Více informací a spoustu videí najdete na Claptonově webu.


Zola Jesus - Arkhon
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: synt pop / dark wave / art pop

Zola Jesus - Arkhon
Nika Roza Danilova, známá jako Zola Jesus, si dosud coby autorka velmi pečlivě hlídala každý aspekt své tvorby. Před časem ale zjistila, že tato striktní kontrola ji začíná spíše svazovat. Na svou šestou řadovou desku si tak poprvé pozvala i další kolegy. Ve studiu s ní tedy stanuli producent Randall Dunn (pracoval se Sunn O))) nebo Earth a bubeník a perkusista Matt Chamberlain (na albech ho mají Fiona Apple, Bob Dylan nebo David Bowie). Co společně stvořili, zkoumejte na YouTube profilu této americké muzikantky se slovanskými kořeny.


Coheed And Cambria - Vaxis II: Window Of The Waking Mind
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Coheed And Cambria - Vaxis II: Window Of The Waking Mind
Příznivci prog rocku si tento týden skutečně přijdou na své: svou novinkou se bude snažit je zaujmout také americká formace Coheed and Cambria. Jejich v pořadí desátá studiovka "Vaxis II: Window Of The Waking Mind" se jako všechny dosavadní desky kapely nese v koncepčním duchu a navazuje na dějovou linku "Amory Wars" - komiksu, za kterým stojí frontman Claudio Sanchez. Ze třinácti čerstvých písní můžete znát už čtyři, které vyšly jako singly - "Shoulders", "Rise, Naianasha (Cut the Cord)", "The Liars Club" a "Comatose". Na YouTube profilu skupiny najdete audiovizuální ochutnávku "Window of the Waking Mind" .


G. Love & Special Souce - Philadelphia Mississippi
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / alterantivní rap

G. Love & Special Souce - Philadelphia Mississippi
Hudebníci z Filadelfie tvoří velmi silnou komunitu a dokazuje to i G. Love se svým bandem Special Souce na albu "Philadelphia Mississippi". Ve směsi blues rocku a alternativního rapu natočil třináct písniček, do nichž si přizval spoustu sousedů. Část z nich patří mezi legendy a část bude znát pouze zapálený příznivec hudby. Vedle sebe tu narazíte na jména jako Schooly D, Christone 'KingFish' Ingram, Jontavious Willis, Alvin YoungBlood Hart, RL Boyce, Speech, Freddie Foxx, Chuck Treece, Tikyra Jackson, Cam Kimbrough, Luther Dickinson nebo Trenton Ayers. Co společně ukuchtili, zjistíte na YouTube.


V krátkosti

  • Madonna - Finally Enough Love: 50 Number Ones
    Královna popu letos svým fanouškům nadělí padesát remixů svých hitů v jednom boxu. Jednocédéčková digitální verze je ochutnávkou šestnácti z nich. (YouTube)

  • JB Dunckel - Carbon
    Polovina dua Air se vrací po čtyřech letech se čtvrtou řadovkou. Devět elektronických tracků má být ztělesněním autorovy představy o budoucnosti. (bandcamp)

  • Soccer Mommy - Sometimes, Forever
    Třetí řadovka americké písničkářky, zpěvačky a skladatelky, jež se vlastním jménem jmenuje Sophie Regina Allison. (YouTube)

  • Peter Rowan - Calling You From My Mountain
    Americký bluegrassový hudebník, který je u nás známý také díky společnému albu s Druhou trávou, ve svých osmdesáti letech pomalu spadá mezi legendy svého žánru. Stále však natáčí nová alba a spolupracuje při tom se svými následovníky. Tentokrát jsou jimi Molly Tuttle a Lindsey Lou. (bandcamp)

  • Charles Lloyd - Trios: Chapel
    Jazzové trio, jehož členy nejsou nikdo menší než saxofonista Charles Lloyd, kytarista Bill Frisell a kontrabasista Thomas Morgan, připravilo záznam koncertu, jehož produkci si vzal na starosti sám Don Was. (YouTube)

  • Jimmie Allen - Tulip Drive
    Americký countryový zpěvák se loni po Dariusi Ruckerovi stal teprve druhým černochem, který vyhrál Objev roku na CMA Awards. Není tedy divu, že na jeho třetí řadovce mu zahostovali Cee-Lo Green, T-Pain, Jennifer Lopez, Aadyn a Katie Ohh. (YouTube)

  • Lupe Fiasco - Drill Music In Zion
    Po čtyřech letech vyplněných dvojicí EP se vrací americký rapper z Chicaga s desítkou tracků dosti ovlivněných jazzem a r'n'b a s pouze dvěma hosty - těmi jsou Ayesha Jaco a Nayirah. (YouTube)

  • Kayzo - New Breed
    Americký hardstyleový DJ si na svou třetí desku přizval řadu kolegů. Jeho pozvání přijali Ghøstkid, Banshee, Phaseone, Jiqui, ATLiens, Kala, OST, Poorstacy, Conner, Siiickbrain a Kamiyada+. (YouTube)

  • Spacey Jane - Here Comes Everybody
    Australský indierockový kvartet si vloni odnesl cenu ARIA za Nejlepší skladbu roku, a tak se přirozeně čeká, co předvede na své druhé studiovce. Za nás můžeme říct, že byste dvanáctku songů rozhodně neměli jen tak minout. (YouTube).

  • Noah Reid - Adjustments
    Kanadský písničkář a herec známý především ze seriálu "Schitt's Creek" si pro své nové album připravil celkem devět písniček, které produkoval jeho krajan Matthew Barber. (YouTube)

  • Damien Jurado - Raggae Film Star
    Americký indierockový písničkář sice v názvu nového alba adoruje filmové raggae hvězdy, ovšem nemusíte mít obavu, zůstává věrný svému žánru. (bandcamp)

  • Alestorm - Seventh Rum Of A Seventh Rum
    Sedmá studiovka metalových pirátů z britských ostrovů. (YouTube)

  • Automatic - Excess
    Druhá řadovka nadějného postpunkového tria z Los Angeles. (YouTube)

  • Hackensaw Boys - Hackensaw Boys
    Po čtyřech letech se vrací americká formace hrající folk, country a americanu v tradičním pojetí a s nimi v jedné písni i Sara Beck. (bandcamp)

  • Goose - Dripfield
    Američtí rockeři, kteří svůj styl postavili na kombinaci psychedelie, progresivního rocku a funku, připravili třetí studiovku. (bandcamp).

  • Erica Banks - Diary Of The Flow Queen
    Americká rapperka, kterou někteří považují za nástupkyni Megan Thee Stallion, a její debutové album. (YouTube)

  • Trixie Mattel - Blonde & Pink Albums
    Čtvrtá řadovka americké drag queen přináší čtrnáct powerpopových a pop-rockových songů rozdělených na dvě alba. (YouTube)

  • Emery - Rub Some Dirt On It
    Americká posthardcorová skupina uvádí deváté studiové album. (YouTube)

  • Martin Courtney (Of Real Estate) - Magic Sign
    Druhá sólovka frotmana americké indierockové kapely Real Estate. (YouTube)

  • Day Wave - Pastlife
    Indierockový projekt Jacksona Phillipse a coby hosté KennyHoopla a Hazel English. (bandcamp)

  • Caamp - Lavender Days
    Čtvrtá deska folkařů z Ohia. (bandcamp)

  • Art D’Ecco - After The Head Rush
    Kanadští glamrockeři srovnávaní s Davidem Bowiem, The Cure či Sparks. (bandcamp)

  • Juicy J & Pi’erre Bourne - Space Age Pimpin’
    Společné album dvou amerických rapperů. (YouTube).

  • Black Stone Cherry - Live From The Royal Albert Hall Y'all!
    Dvoudiskový záznam velkolepé show americké rockové bandy. (YouTube)

  • Darkane - Inhuman Spirits
    Sedmá řadovka temně metalové formace ze Švédska. (YouTube)

  • The Brian Jonestown Massacre - Fire Doesn’t Grow On Trees
    Devatenáctá nahrávka americké psychedelické rockové sebranky.


    Dále vychází:

    10,000 Years - III
    A - Montega
    Andrew Weiss And Friends - Sunglass & Ash
    Arooj Aftab - Vulture Prince / Deluxe
    Blk Odyssy - Blk Vintage Reprise (Deluxe Edition)
    Bob Marley & The Wailers - Exodus: Deluxe Edition
    Bryan Senti - Manu
    Candy - Heaven Is Here
    Capital Theatre - A Hero’s Journey
    Cochise - The Inspection
    Derrick Freeman & Smokers World - Whitesplain
    Diiv - Oshin (10th Anniversary Edition) (Digital Release)
    Ella Fitzgerald - Ella At The Hollywood Bowl: The Irving Berlin Songbook
    Enphin - End Cut
    Entrails - An Eternal Time Of Decay
    Eurovision Song Contest Turin 2022 - (BluRay)
    Eurovision Song Contest Turin 2022 - (DVD)
    Fallen Sanctuary - Terranova
    Field Guides - Ginkgo
    Giveon - Give Or Take
    Glenn Jones - Vade Mecum
    Haunted Summer - Whole
    Helena Vondráčková - Nejkrásnější na světě je láska
    Hollie Cook - Happy Hour
    Hurry Up - Dismal Nitch
    Chetta - Been Here Forever
    Chicken Shack - Crying Won't Help You Now
    Christine McVie - Songbird (A Solo Collection)
    J.I. - Young & Restless Vol. 1 Baby Don
    James Marriott - Bitter Tongues
    James Vincent Mcmorrow - The Less I Knew
    Jitka Vrbová - To je... Jitka Vrbová
    Joan Shelley - The Spur
    Jungle Rot - Call To Arms
    Karel Gott - Karel (DVD) (Supraphon)
    Katie Alice Greer - Barbarism
    Katie Bejsiuk - The Woman On The Moon
    Koolaps - Until The Day I Die
    Lil Durk - 7220 (Deluxe)
    Linda Hoover - I Mean To Shine
    Lindsay Clark - Carpe Noctem
    Luminous Beings - Horrors
    Mikey Erg - Love At Leeds
    Milking The Goatmachine - Nach Uns Die Grindflut
    Miloš Dodo Doležal & Vitacit - 1986-1991 Revisited Part 2.
    Moped 56 - Retrobox
    Motherhood - Winded
    Petrol Girls - Baby
    Redd Kross - Neurotica (35th Anniversary Edition)
    Regina Spektor - Home, Before And After
    Rxptrs - Living Without Death's Permission
    Saor - Origins
    Sepultura - Live In Sao Paulo
    Sessa - Estrela Acesa
    Social Animals - Social Animals
    Suicide Silence - The Cleansing / Ultimate Edition
    Tang Siu Hau - Petit Fours
    Tegan And Sara - Still Jealous
    The Warning - Error
    Thin Lizzy - The Boys Are Back In Town Live At The Sydney Opera House October 1978
    Tijuana Panthers - Halfway To Eighty
    Tim Heidecker - High School
    Tři Sestry - Vinyl Tour Live 2022-1992
    Tutti Fenomeni - Privilegio Raro
    Victorius - Dinosaur Warfare Pt.2
    Young Guv - Guv Iv
    Zemi17 - Gamelatron Bidadari

    Vychází na vinylu:
    Aaliyah - Ultimate Aaliyah
    Abbey Lincoln - Straight Ahead
    Alec Benjamin - (Un)Commentary
    Alestorm - Seventh Rum Of A Seventh Rum
    Alexisonfire - Otherness
    America - Hideaway (Coloured)
    Aretha Franklin - Unforgettable: A Tribute To Dinah Washington
    Arooj Aftab - Vulture Prince / Deluxe
    Automatic - Excess
    Bad Omens - Death Of Peace Of Mind (Coloured) (Rsd 2022)
    Black Stone Cherry - Live From The Royal Albert Hall Y'all!
    Capital Theatre - A Hero’s Journey
    City - Am Fenster (Die Hits)
    Coheed And Cambria - Vaxis II: Window Of The Waking Mind
    Conan Gray - Superache
    Converge - Bloodmoon - I
    Darkane - Inhuman Spirits
    Dave - We're All Alone In This Together
    Driver Era - Girlfriend
    Ella Fitzgerald - Ella At The Hollywood Bowl: The Irving Berlin Songbook
    Enphin - End Cut
    Eric Clapton - Nothing But The Blues
    Fallen Sanctuary - Terranova
    Flower Kings - The Flower Power (Re-Issue)
    Flower Kings - The Stardust We Are (Re-Issue)
    Glenn Jones - Vade Mecum
    Goose - Dripfield
    Guano Apes - Rareapes: Planet Of The Apes (Coloured)
    Hollie Cook - Happy Hour
    Hurry Up - Dismal Nitch
    Charles Lloyd - Trios: Chapel
    Christina Perri - A Lighter Shade Of Blue
    Christine McVie - Songbird (A Solo Collection)
    Jack Johnson - Meet The Moonlight
    Jam & Lewis - Volume One
    Jazzanova - Strata Records - The Sound Of Detroit
    JB Dunckel - Carbon
    Joan Shelley - The Spur
    Kanye West - Donda / Deluxe
    Katie Alice Greer - Barbarism
    Lightnin' Hopkins - Lightnin' In New York
    Madness - Mad Not Mad
    Martin Courtney (Of Real Estate) - Magic Sign
    Meat Loaf - Blind Before I Stop
    Michael Schenker Group - Universal (Coloured)
    Mikey Erg - Love At Leeds
    Milking The Goatmachine - Nach Uns Die Grindflut
    Miloš Dodo Doležal & Vitacit - 1986-1991 Revisited Part 2.
    Muddy Waters - Best Of
    Petrol Girls - Baby
    Porcupine Tree - Closure / Continuation
    Různí - Ghostbusters: Afterlife
    Rxptrs - Living Without Death's Permission
    Saor - Origins
    Sepultura - Live In Sao Paulo
    Slipknot - All Hope Is Gone (Coloured)
    Soccer Mommy - Sometimes, Forever
    Suicide Silence - The Cleansing / Ultimate Edition
    Tegan And Sara - Still Jealous
    The Brian Jonestown Massacre - Fire Doesn’t Grow On Trees
    Thin Lizzy - The Boys Are Back In Town Live At The Sydney Opera House October 1978
    Tijuana Panthers - Halfway To Eighty
    Trixie Mattel - Blonde & Pink Albums
    Tři Sestry - Vinyl Tour Live 2022-1992
    Tutti Fenomeni - Privilegio Raro
    Vangelis - Juno To Jupiter / Limited
    Zola Jesus - Arkhon

    EP:
    Braxe + Falcon - Step By Step (Digital Release)
    Limbs - Coma Year
    Loren Berí - Stray Cat Kingdom
    Sadie - Nowhere
    Zoon - Big Pharma

    Reedice:
    Flower Kings - The Flower Power
    Flower Kings - The Stardust We Are
    Wire - Not About To Die

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Tracy Chapman se po 35 letech vrátila do žebříčků. Může za to její překvapivé vystoupení na udílení Grammy (16.02.2024 09:23)
    - Video: Odhoďte kapesníčky a připravte si taneční boty. Conan Gray přichází s "Lonely Dancers" (15.02.2024 08:13)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu