Nový Spark
venku od 2. dubna
ARAKAIN slaví 40 let speciálními koncerty a reedicí alba „Schizofrenie“

ARAKAIN slaví 40 let speciálními koncerty a reedicí alba „Schizofrenie“

Debutové album je jedinečné, o tom žádná. Tuplem to platí o ikonickém „Thrash The Trash“ (1990) tuzemské metalové legendy ARAKAIN. Jak ale nejen hudební kritici často poukazují, skutečným prubířským kamenem a potvrzením debutem naznačeného potenciálu bývá až album druhé. V případě ARAKAIN se jedná o druhé album „Schizofrenie“, které nyní vychází v reedici, kdy kapela slaví 40. výročí svého vzniku!

„Thrash The Thrash“ i „Schizofrenie“ na Sparkshopu!

„Kapela prošla několika zásadními procesy. Odchod bubeníka Roberta Vondrovice a kytaristy Daniela Kroba do KREYSON nás více semknul a s návratem těžko nahraditelného sólisty Miroslava Macha i nástupem mladého bubenického talentu Štěpána Smetáčka jsme cítili sílu a invenci nového potenciálu. Také jsme byli ovlivněni nástupem náročnějšího metalu, za všechny můžu jmenovat slavný kytarový projekt CACOPHONY, a chtěli jsme do skladeb dostat ještě více instrumentace, bez ohledu na komerčnost. Sestava silných autorů i silných interpretů k tomu dávala všechny podmínky. Zkrátka chtěli jsme to všem nandat. A myslím, že tady interpretačně takové album v našem žánru nikdo nezopakoval,“ přibližuje okolnosti vzniku „Schizofrenie“ i tehdejší ambice a umělecké směřování ARAKAIN kytarista Jiří Urban.

Je tak svým způsobem symbolické, že reedice vychází v roce, kdy metalová legenda slaví 40. výročí, navíc stejně jako debut „Thrash The Trash“ v mimořádně zdařilém remasteru ze studia SONO Records a s citlivě zrekonstruovaným obalem jak pro LP, tak i pro CD. A zatímco CD verze vychází v digipacku s rozšířeným bookletem o texty a bohatou fotografickou výbavou, vinylová 180g verze je pak opět obohacena o download kódy, díky kterým si jejich majitel může stáhnout přepis původní nahrávky v Hi-Res.

Po jarní části pojmenované 40 LETour1 a letních festivalových vystoupeních naváže kapela podzimním turné, v jehož rámci bude na programu pětadvacítka hitů a pilířů bohaté historie kapely, která se může pyšnit výsostnou pozicí na českém rockovém trhu. Vrcholem oslav pak bude „největší megakoncert v historii za účasti bývalých zpěváků“, který proběhne v pražském O2 universu 28. ledna 2023.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketmaster.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
19.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace