Hvězdou druhého dne Colours of Ostrava byla americká rocková kapela The Killers

foto 19. ročník mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava, 14. července 2022, Ostrava. Princess Nokia.

Ostrava - Hvězdou druhého dne festivalu Colours of Ostrava se dnes v Dolních Vítkovicích stala americká rocková kapela The Killers. Na její vystoupení fanoušci čekali dva ročníky, kdy se festival, který patří k největším v Česku, nemohl konat vinou koronaviru a vládních opatření. Kromě ní dnes návštěvníci slyšeli i vystoupení českých interpretů, jako jsou Kapitán Demo či duo složené z herce a zpěváka Štěpána Kozuba a Jiřího Krhuta. Večerní déšť program neovlivnil.

"Americká kapela The Killers, která za svoji kariéru prodala přes 28 milionů alb, získala nesčetné hudební nominace či ocenění. Jejich strhující koncerty vyprodávají stadiony a největší festivaly po celém světě. V loňském roce vydali úspěšné album Imploding The Mirage, se kterým také přijedou na festival Colours of Ostrava," řekl před vystoupením mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Skupina The Killers pochází z Las Vegas a vznikla v roce 2001. Jejími zakládajícími členy jsou Brandon Flowers (zpěv, klávesy), Dave Keuning (zpěv, kytara), Mark Stoermer (baskytara) a Ronnie Vannucci Jr. (bicí). Debutové album Hot Fuss vyšlo v roce 2004, druhá deska s názvem Sam’s Town pak o dva roky později. Poslední album Pressure Machine vydali loni.

Dnešní večerní déšť program festivalu neovlivnil. V areálu pršelo jen krátkou dobu. "Program probíhá skvěle. Bouřky uvidíme, počasí monitorujeme," řekl Sedlák.

Návštěvníkům se dnes představila i skotská rocková kapela Franz Ferdinand či indonéská metalová skupina Voice of Baceprot. Festival, který nabídne během čtyř dnů vystoupení umělců z 32 zemí, potrvá v industriálním areálu Dolních Vítkovic do soboty.

Součástí festivalu bude i tradiční mezinárodní fórum Meltingpot, na které přijede více než 200 řečníků z celého světa, půjde o výrazné osobnosti vědy, umění, žurnalistiky, osobního rozvoje a dalších oborů. K hlavním letošním hostům patří "Ledový muž", sportovec a lektor Wim Hof, který je nositelem 21 světových rekordů.

Festival kromě hudby jako obvykle nabídne také divadelní program, workshopy, filmy či výtvarné instalace. Bližší informace o programu najdou zájemci na webových stránkách www.colours.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 3°C

Celá předpověď