Nový Spark
venku od 2. dubna
Dva roky po smrti má Alexi Laiho konečně náhrobek

Dva roky po smrti má Alexi Laiho konečně náhrobek

Téměř dva roky již uplynuly od smrti frontmana CHILDREN OF BODOM a teprve nedávno se konečně dočkal náhrobku. Zpoždění zřejmě zapříčinily spory mezi rodinou zpěváka a jeho legální manželkou Kimberly Goss.

Pomník o rozměrech 150 x 50 cm byl odhalen začátkem srpna na hřbitově v městské části Helsinek Malmi, kde byl popel 41letého hudebníka pohřben koncem loňského roku. Od té doby byly na tomto místě jen svíčky. Na náhrobku je uveden úryvek z písně CHILDREN OF BODOM „Kissing The Shadows“ – „So together in peace we shall be“ (v překladu „Tak v míru spolu budeme“). Pravý dolní okraj kamene zdobí Laihův podpis, za náhrobkem je pak do země zapuštěný kovový kříž, jehož střed zdobí zpěvákova typická véčková kytara.

Celkový proces zpěvákova pohřbu zkomplikovaly spory mezi jeho rodinou, přítelkyní Kelli Wright a jeho stále legální manželkou Kimberly Goss. Wright tvrdila, že se s Laihem vzali tři roky před jeho smrtí, ovšem v tu dobu byl legálně ženatý s jeho bývalou spoluhráčkou z kapely Kimberly Goss, kterou si vzal v roce 2002, a nikdy se s ní oficiálně nerozvedl. V březnu 2021 pak Laihova sestra Anna obvinila Kimberly ze zdržování pohřebního procesu a uvedla, že takové „monstrum“ na pohřbu nechce. Ta samozřejmě odmítla tvrzení, že je zlatokopkou a uzurpátorkou pozornosti, kterou Alexi nenáviděl. Podle ní si až do jeho smrti posílali krásné zprávy. Až loni v prosinci řekla Anna finským novinám Ilta-Sanomat, že vleklý spor o popel jejího bratra je u konce a že nyní celá jejich rodina vítá příležitost truchlit v klidu.

Alexi navždy odešel 29. prosince 2020 ve svém domě v Helsinkách ve Finsku. Zemřel na alkoholem způsobenou degeneraci jater a pojivové tkáně slinivky břišní. Kromě toho měl Laiho ve svém systému koktejl opiátů a léků proti bolesti a nespavosti. Trpěl dlouhodobými zdravotními problémy, které postupně vedly k jeho smrti.




Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace