Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Dojetí nezná mezí: Hana Zagorová i po smrti dominuje mezi zpěvačkami v Českém slavíku

Hana Zagorová
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 4 fotografie
Překvapení

Tohle asi čekal málokdo… Národ se ještě nestihl vzpamatovat z úmrtí milované zpěvačky Hany Zagorové (†75) koncem srpna a už je tu pořádné překvapení. Během vysílání přímého přenosu 60. ročníku Českého slavíka v TV Nova se ukázalo, že vděční fanoušci ji vynesli mezi šestici nejlepších zpěvaček republiky. 

Český slavík: Hana Zagorová mezi nej zpěvačkami

Vedení ankety Český slavík dopředu slibovalo, že se dočkáme pocty zpěvačce Hany Zagorové. Že to ale dojde tak daleko, že bude bojovat také o výhru mezi nejlepšími zpěvačkami v ČR, to asi většinu lidí nenapadlo.

Zagorová měla laskavý a jakoby zlatavý hlas a i štěstí na autory, takže si během dlouhé kariéry vybudovala tábor věrných fanoušků, kteří jí i nyní poslali dostatek hlasů na to, aby v anketě popularity skončila mezi šesticí nejlepších českých zpěvaček.

Mezi její nejznámější písničky patří například Mys dobrých nadějí, Studánko stříbrná, Je naprosto nezbytné, Rybičko zlatá přeju si, Biograf láska, Maluj zase obrázky, Hej, mistře basů, Duhová víla, Nešlap, nelámej, Já se vznáším, Zdá se, Za každou chvíli s tebou platím, Jinak to nejde a další. V posledních letech zaujala část publika také novější skladba Rande u zdi nářků, kterou Hana nazpívala v zajímavém a trochu tvrdším stylu.

V nominacích v kategorii Zpěvačka se kromě ní objevily také Monika Absolonová, Lucie Bílá, Eva Burešová, Ewa Farna a Lucie Vondráčková. „Moc bych jí přál výhru, zasloužila by si to,“ sdělil nám k tomu její kamarád Karel Vágner. „Upřímně jsem se z Hančiny smrti stále ještě nevzpamatoval. Je to pro mě mimořádná osobní ztráta. Na pohřbu jsem byl úplně mimo, ještě že mě podpíral syn Jakub,“ dodal pro eXtra.cz před vyvrcholením ceremoniálu.

Zagorová nakonec svého definitivně posledního Slavíka nezískala, jelikož se do první trojky neprosadila, narozdíl od Evy Burešové, Ewy Farné a vítězky Lucie Bílé. I tak jde ale o skvělý úspěch a krásnou tečku.

Před samotným vysíláním bylo v plánu, že o Zagorové promluví například právě její velký kamarád Karel Vágner, z USA se se sálem spojí vdovec Štefan Margita a Monika Absolonová zazpívá Rybičku zlatou.

Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy