Hlavní obsah

Kapela Foreigner končí

Členové newyorské hardrockové kapely Foreigner, která je známá hitem I Want to Know What Love Is z roku 1984, oznámili, že se rozhodli ukončit kariéru. Učinili tak po šestačtyřiceti letech. Naplánovali turné na rozloučenou, které začne v Severní Americe v roce 2023.

Foto: PR-soup

Skupina Foreigner

Článek

První koncert se odehraje 6. července v Alpharettě. Fanoušci z jiných částí světa však prý nemusí mít důvody k obavám, vystoupení v Americe jsou jen jednou etapou celého turné. Podle zpráv z magazínu Billboard má trvat do konce roku 2024. Konkrétní data evropských koncertů ale nejsou dosud známa.

Sestavu kapely Foreigner dnes tvoří zpěvák Kelly Hansen, kytaristé Mick Jones, Bruce Watson a Luis Maldonado, baskytarista Jeff Pilson, klávesista Michael Bluestein a bubeník Chris Frazier. „Na turné nabídneme show, o které vím, že z ní budeme my na pódiu stejně nadšení, jako jsme byli, když jsme spolu hráli poprvé,“ uvedl Mick Jones v prohlášení.

„Doufáme, že se dostaneme na všechna místa, na nichž jsme za posledních několik let hráli. I když jsem si jistý, že naši fanoušci budou mít smíšené pocity ohledně našeho konce, vím, že je naše vystoupení potěší všude,“ dodal.

Kapela založená právě Jonesem (ex Spooky Tooth), Ianem McDonaldem (ex King Crimson) a Louem Grammem v roce 1976 debutovala o rok později deskou Foreigner. Celosvětově prodala více než osmdesát milionů alb.

V její diskografii je momentálně devět studiových počinů. Ten poslední se jmenuje Can’t Slow Down a vyšel v roce 2009.

Reklama

Související témata:
Foreigner

Související články

Výběr článků

Načítám