Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Michal Malátný otevřeně o Chinaski: Devadesátky byly divoký, kapela šla kvůli alkoholu do kopru, přiznává

Michal Malátný v 7. pádů Honzy Dědka.
Zdroj: Se souhlasem Kateřina Kotalová
+ Další 4 fotografie
Talkshow

Michal Malátný (52) je známý hlavně jako frontman veleúspěšné kapely Chinaski. Sám ale veřejně přiznává, že nechybělo moc a skupina by skončila v troskách. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka prozradil, co kapelu zachránilo před rozpadem a jak vyzráli na „prohibici“ v Norsku, kde natáčeli novou desku.

Zpěvák Michal Malátný se objevil v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, kterou vysílá televize Prima. Prozradil například to, že by v dnešní době dal kapele Chinaski jiné jméno. Přejmenovat kapelu už nejde. Ale změnil bych to. Nemám však jiný název. Ale přemejšlel jsem, že bych si ještě změnil jméno. Jmenuju se Michal Novotný a před mnoha lety jsem si vzal pseudonym Michal Malátný, ale kdybych si vzal jméno Matný, ušetřil bych spoustu času na autogramiádách,” prozradil v rozhovoru.

V kapele zavedli prohibici

Nechal se také slyšet, co vlastně zachránilo kapelu před rozpadem. Devadesátky byly divoký a kapelník Pavel Grohman vycítil, že když to takhle půjde dál, půjde kapela do kopru. A tak vyhlásil prohibici,” řekl. Než tedy každý člen vyšel na pódium, musel si dýchnout, zda není opilý. „Od té doby hrajeme střízliví. Co se děje po koncertě, to už je každého věc, ale chodíme hrát střízliví a myslím, že to kapele zachránilo život,” uvedl Michal Malátný.

Sám v minulosti přiznal, že má za sebou dost krkolomnou cestu na vrchol, během níž se neohlížel na nikoho. "Udělal jsem věci, které nechci znovu dělat, a vím, že jsem některým lidem ublížil, jen abych si splnil sen. A s tím se musím sám vyrovnat,“ uvedl před rokem v rozhovoru pro eXtra.cz. Časy, kdy kapela i její frontman prožívali divoká léta, jsou ale již dávno pryč a nyní už řeší jen ty úsměvné problémy.

V Norsku na ně přišla kontrola

V talkshow Malátný prozradil mimo jiné i to, co zažili během nahrávání desky v Norsku. „Tam jsou speciální obchody na alkohol, otevřený asi dvě hodiny denně. Měli jsme rozdělené služby, kdo kdy pojede na nákup. Nakoupili jsme třeba dvě basy piv a nějaká vína. A když nakupuješ alkohol, odevzdáš občanku a oni si to registrujou. A druhý den na dveře studia zaklepal člověk a přišel na kontrolu, protože jsme si toho koupili moc. Museli jsme vysvětlovat, že je nás tam 7 chlapů a máme to na týden,” podělil se s vtipnou historkou.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy