Rock Café čeká další nezapomenutelná show, vracejí se rapeři Onyx

Vydáno 03.12.2022 | autor: redakce

V rapových vodách není mnoho jmen, která by si zasloužila pojmenování legendární, jako právě Onyx. Daleko nemají k hardcoru a heavy metalu, o čemž vypovídá i jejich spolupráce s newyorskými Biohazard. V pražském Rock Café se představí v pondělí 12. prosince.

Rock Café čeká další nezapomenutelná show, vracejí se rapeři Onyx Rock Café čeká další nezapomenutelná show, vracejí se rapeři Onyx

Původně rapová čtveřice z newyorského Queens (nyní Fredro Starr a Sticky Fingaz) se zformovala v roce 1990. Své rýmovací schopnosti skupina zdokonalovala vystupováním v místních klubech, čímž si nakonec získala pozornost Jam Mastera Jaye z Run-D.M.C., který se skupinou podepsal smlouvu na svém labelu JMJ Records a dokonce jim pomohl produkovat debutovou desku Bacdafucup.

LIVE: Onyx v Rock Café řádili pekelně, ale krátce

Z desky se krátce na to stal platinový hit, následovaný úspěchem singlu Slam, který se stal jedním z největších rapových hitů roku. Onyx nemají daleko ani k hardcoru a heavy metalu, o tom vypovídá třeba i jejich spolupráce s newyorskou skupinou Biohazard. 

Raperské duo už je v Rock Café jako doma. Poslední návštěva Onyx v Praze (2019) se spojovala s tehdy vydaným speciálním albem pod názvem 100 Mad, na kterém se objevují také jména jako Planet Asia, Tha God Fahim nebo Lil Fame. Letos se Fredro Starr a Sticky Fingaz do našeho hlavního města vrací, aby ukázali, že i po dlouhých letech na scéně umí servírovat vydatnou a energickou dávku newyorského hardcore rapu.

Událost
Vstupenky

TZ, foto: Rock Café
Témata: Onyx, Rock Café, hardcore, rap, Praha

zavřít