Nový Spark
venku od 2. dubna
PINK FLOYD díky novému singlu pomůžou Ukrajině víc než 13,5 milionem korun

PINK FLOYD díky novému singlu pomůžou Ukrajině víc než 13,5 milionem korun

Když PINK FLOYD na jaře vydali singl „Hey Hey Rise Up“, první společně nahranou skladbu od roku 1994, přislíbili, že výtěžek z ní pošlou na podporu charitativním organizacím pomáhajícím na válkou stižené Ukrajině.

Podobné počiny nejsou neobvyklé, i když nejednoho fanouška nepochybně napadne, kolik v dnešní době může jediný singl vynést. PINK FLOYD uvedli, že ten jejich, vydaný původně digitálně, až později také na CD a LP, za zhruba osm měsíců vydělal 450 tisíc liber, v přepočtu víc než 12 milionů korun.

PINK FLOYD na Sparkshopu

Kapela částku oficiálně zveřejnila při příležitosti díků všem, kteří si skladbu pořídili a pomohli tak přispět na dobrou věc. David Gilmour s Nickem Masonem navíc přispěli dalšími padesáti tisíci, aby sumu zaokrouhlili na půl milionu liber a na konta humanitárních organizací jako jsou Hospitallers, Kharpp, Vostok SOS, Livyj bereh a Kyiv volunteer tak poputuje víc než 13,5 milionu korun.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
18.04. SLASH MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS, MAMMOTH WVH
18.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
19.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace