Hlavní obsah

Nová alba: Moby a Fireworks

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned s příchodem letošního roku přispěchala s novými počiny dvě výrazná hudební jména. Američan Moby se vrhl na ambientní hudbu a není to u něho žádné překvapení. Fireworks, emopopová kapela z Michiganu, zase přišla s novinkou po devíti letech. To překvapení je.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Moby: Ambient23

Americký hudebník Moby vydal rovnou na Nový rok nové album. Je plné ambientní hudby, trvá téměř dvě a půl hodiny a dostalo přiléhavý název Ambient23. Podle hudebníkova prohlášení bylo nahráno téměř výhradně pomocí analogových nástrojů. Skladby na něm jsou inspirované tvorbou Mobyho „ambientních hrdinů“, mezi které patří Brian Eno a Jean-Michel Jarre.

Foto: Little Idiot

Obal alba

Fireworks: Higher Lonely Power

Po devíti letech vydali novou desku američtí Fireworks a učinili tak hned na začátku roku. Členové kapely se zmínili o tom, že deska vznikala průběžně, ale oni během těch let vyřešili osobní spory (nějakou dobu dokonce neexistovali) a také se cíleně vymanili z nejrůznějších tlaků, které přicházejí, když se striktně určí datum vydání nové kolekce.

Foto: Funeral Plant Collective

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám