LIVE: Bring Me The Horizon sypali do diváků banger za bangerem a servírovali skvělou audiovizuální show

Vydáno 08.02.2023 | autor: Dominik Pavliš

Pražský koncert Bring Me The Horizon se musel kvůli koronaviru přesunovat, čekání však českým fanouškům stálo za to. Sestava do tuzemska dorazila ve skvělé formě, nechyběly kotrmelce na pódiu ani skvělá show, která nepůsobila křečovitě ani prvoplánově. Jako speciální hosté se představili američtí A Day To Remember a role supportu se zhostili Static Dress a Poorstacy.

LIVE: Bring Me The Horizon sypali do diváků banger za bangerem a servírovali skvělou audiovizuální show LIVE: Bring Me The Horizon sypali do diváků banger za bangerem a servírovali skvělou audiovizuální show

Bring Me The Horizon
Praha, Sportovní hala Fortuna
7. 2. 2023

Čtyřicet minut patřilo kalifornskému rapperovi Poorstacy, který svůj set zahrál kompletně s kapelou. Čtveřice v roušce stroboskopů předvedla dobrou show, kterou však shazoval špatný zvuk a místami i zpěv samotného rappera.

Výrazně lepší zvuk již měli A Day To Remember. Poměrně energický set, při kterém divingovalo nad hlavami diváku pět lidí najednou, asistent v bílém obleku do publika střílel merchová trička a nafukovací míče. ADTR měli velkou podporu fanoušků a bylo zřejmé, že část publika přišla primárně na ně. Naposledy totiž v České republice koncertovali před dlouhými deseti lety, a to na festivalu Rock for People.

Bring Me The Horizon si v Praze napravili reputaci a předvedli skvělou show

Koncert Bring Me The Horizon uvedla animace jakési umělé inteligence v podobě ženské hlavy s rohami a kapela odpálila svůj setlist písní Can You Feel My Heart – úvodní skladbou z alba Sempiternal. Hned také bylo jasné, že pódiové animace, jak už u skupiny bývá zvykem, budou opět velmi pestré. Následovala smršť bangerů: Happy Song, Teardrops, MANTRA či akustická verze písně Follow you, při které svítily telefony fanoušků. V patnáctiskladbovém setlistu se v přídavku objevil song Obey, Sleepwalking a Throne.

Skladeb nebylo tolik, show slušně odsýpala a nenechala diváka vydechnout. Setlist byl skutečně povedený, stejně tak jak již zmíněné animace, které koncertu dodávaly tu správnou šťávu. Frontman Oliver Sykes byl oproti Rock for People 2019 ve skvělé formě – vokálně utáhl celý koncert více než důstojně, nechyběly kotrmelce po pódiu a ani lehce klišoidní, ale přesto uvěřitelné řeči o svých fanoušcích tak, jak naučené fráze opakuje každá druhá kapela.

Z celé kapely však byla cítit opravdová radost z hraní a se všemi těmi pozlátky okolo se jednalo o opravdu výtečnou podívanou, která absolutně nepůsobila nikterak křečovitě a prvoplánově. Více žánrovost a různé experimenty dělají BMTH tím, čím jsou a zpěvákovo charisma tomu všemu pouze dodává korunu. V holešovicích dostali fanoušci to, co by se dalo nazvat perfektním žánrovým zážitkem.

Text: Dominik Pavliš, foto: Rastislav Bača
Témata: Bring Me The Horizon, A Day To Remember, Poorstacy, Praha, Sportovní hala Fortuna

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít