Nový Spark
venku od 2. dubna
Moby sdílí režijní debut o punku a veganství

Moby sdílí režijní debut o punku a veganství

O Mobym na stránkách Sparku moc často nepíšeme, spíš vůbec. Přece jen, hudebně se realizuje v jiných žánrech. Teď si to však nepochybně zaslouží. Muzikant zveřejnil svůj režijní filmový debut, v němž se zaměřil na dvě témata jemu blízká – punk rock a veganství, respektive boj za práva zvířat. Punk Rock Vegan Movie měl premiéru minulý měsíc na filmovém festivalu Slamdance a jak Moby říká, zveřejňuje ho proto, že by s „čistým svědomím nemohl chtít profitovat na něčem, co vzniklo z lásky a aktivismu“.

Ve snímku přibližuje punk rock nejen coby hudební žánr, ale také coby kulturu, která má blízko k hodnotám veganství, právům zvířat a aktivismu jako takovému. „Natočil jsem ho s cílem osvětlit překvapivou a inspirativní historii punk rocku a práv zvířat, ale také proto, abych lidem připomenul důležitost a zoufalou naléhavost přijetí nekompromisní etiky a činy původních punkrockových aktivistů,“ uvádí Moby.

Do snímku však svými názory a postoji přispěli nejen pankáči. Vystupuje v něm celá řada muzikantů, kteří jeho hodnoty ztělesňují, od Roba Zombieho, přes Alissu White-Gluz (ARCH ENEMY), Derricka Greena (SEPULTURA) až třeba po Tima McIlratha (RISE AGAINST).

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
11.05. RAMMSTEIN
12.05. WOLFHEART
12.05. RAMMSTEIN
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace