LIVE: Forum Karlín přivítalo norskou diskotéku pod taktovkou Röyksopp

Vydáno 23.02.2023 | autor: Kateřina Nováková

Norské legendární elektronické duo Röyksopp zavítalo do pražského Fora Karlín v rámci True Elektric EU Tour. Jde o první turné pánů Sveina Berge and Torbjørna Brundtlanda od roku 2017. To má navíc jen sedm zastávek, o to větší překvapení, že se mezi ně vešla i Praha. Od vydání jejich debutové desky letos uplyne letos v září dvaadvacet let. 

LIVE: Forum Karlín přivítalo norskou diskotéku pod taktovkou Röyksopp LIVE: Forum Karlín přivítalo norskou diskotéku pod taktovkou Röyksopp

Röyksopp 
Praha, Forum Karlín
22. 2. 2023

Velká část hudebních interpretů využila nucené koncertní volno spojené s pandemií k přípravě nových songů. Většina z nich vydala v loňském roce alespoň jednu desku, někteří dvě, no Röyksopp dokonce hned tři alba s jednotným názvem Profound Mysteries. Tenhle triptych logicky kraloval jejich pražskému koncertu. Zapomněli během něj dočista na songy jako Eple, Poor Leno, Happy Up There. Celý set byl o dost dunivější a basovější, postavený na různých remixech jejich původních songů. Hitovka What Else Is There sice na závěr hlavní části setu zazněla, ovšem v remixu od Trentemollera.

Röyksopp přivezli do Prahy nabušenou diskotéku a představili albovou trilogii Profound Mysteries

Jestli večeru něco chybělo, byla to vokalistka, která by zastoupila party Robyn, Alison Goldfrapp, Beki Mari a dalších zpěvaček, které zní ve studiových nahrávkách. Dodalo by to setu na větší lidskosti a oprostilo by ho od striktní laserové disco párty, která byla pro mnohé fanoušky v hale překvapením. Zároveň nutno dodat, že takovýhle model jedou pravděpodobně už několik let, jen jsme u nás neměli dlouhou dobu možnost vidět je naživo.

Co se týče skladby osazenstva v hale, byla to sympatická disco párty pro starší a pokročilé (s veškerou úctou). Plná lidí, kteří nejspíš vzpomínali na to, jak protancovali a zažili ty největší mejdany právě s muzikou téhle dvojice. Někteří z nich byli určitě i před dvaceti lety v Roxy, kde zahráli bezprostředně po vydání první, a zároveň přelomové desky Melody A.M.

Röyksopp přivezli do Prahy nabušenou diskotéku, která byla vizuálně dotáhnutá k maximální dokonalosti. Uspokojila všechny, kteří si chtěli užít jejich hudbu a zároveň ji protancovat. Obří laserová show i taneční performance hrála do karet precizně připraveného setu. Snad se jich dočkáme dřív než za dalších dvacet let.

Text: Kateřina Nováková, foto: Veronika Matějková
Témata: Röyksopp, Profound Mysteries, elektronika, Forum Karlín, Praha

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít