Nový Spark
venku od 2. dubna
Arjen Lucassen představuje nový projekt SUPERSONIC REVOLUTION

Arjen Lucassen představuje nový projekt SUPERSONIC REVOLUTION

Po týdnech neurčitého vnadění Arjen Lucassen konečně prezentuje svůj nový projekt: SUPERSONIC REVOLUTION. Zapomenout však máme na jeho progrockové etudy ve stylu AYREON nebo STAR ONE. Muzika nového souboru je prý přímočařejší, odkazující na rock sedmdesátých let, což vyjadřuje i název „Golden Age of Music“.

Počin vycházející 19. května krom jedenácti autorských skladeb nabídne coby bonusy i několik cover verzí, pro které Arjen a spol. sáhli do repertoáru ZZ TOP, T.REX, EARTH, WIND AND FIRE a baskytaristy DEEP PURPLE Rogera Glovera. Párpli však budou z desky cítit na více místech. „Máme na ní skladbu ,Burn It Down‘, která vychází ze ,Smoke on the Water‘, ale je psána z pohledu toho ,pitomce se světlicí‘, který je zmíněn v textu původní skladby,“ přibližuje Lucassen.

Společnost mu dělají čtyři jeho krajané, kteří rovněž už mají svá jména. Najdeme mezi nimi dlouholetého Arjenova spolupracovníka, klávesistu Joosta van den Broeka známého též z AFTER FOREVER, bývalého kytaristu DELAIN Timo Somerse, bubeníka Koena Herfsta (HDK, VANDENBERG) a zpěváka Jaycee Cuijperse, jehož variabilitu dokládá působení v revivalových kapelách FOREIGNER, THIN LIZZY, IRON MAIDEN, DIO či VAN HALEN. Dohromady se prý dali během pár desítek minut přes WhatsApp poté, co byl Arjen před časem osloven německým hudebním magazínem Eclipsed k nahrání cover verze na speciální CD pro čtenáře.

„Chtěl jsem nahrát album skladeb jako ze sedmdesátých let s texty, které by tu dobu oslavovaly, protože to je éra, která mě jako muzikanta formovala. Ale zároveň jsem nechtěl, abychom zněli jako sedmdesátková kapela, protože tahle doba už je pryč a těžko přijdu s něčím lepším, než je ,Stargazer‘ nebo ,Kashmir‘,“ přibližuje svůj tvůrčí záměr Arjen. Jak si se spoluhráči v rámci SUPERSONIC REVOLUTION vedou, můžete posoudit z první zveřejněné skladby „The Glamattack“.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
03.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
04.05. PROTHEUS, KOMUNÁL
10.05. VENDED
11.05. RAMMSTEIN
12.05. WOLFHEART
12.05. RAMMSTEIN
15.05. 30 SECONDS TO MARS
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace