Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Wiz Khalifa či Jason Derulo. Životopisný snímek o ikonách 70. let láká na hvězdy současnosti

Jeremy Jordan jako Neil Bogart ve filmu Sázka na zlato.
Zdroj: Donart
+ Další 4 fotografie
PREMIÉRA

Donna Summer, Cher, Kiss či Village People. Do kin míří hudební drama Sázka na zlato mapující cestu génia hudebního průmyslu Neila Bogarta, jenž stál u zrodu slávy těch největších ikon 70. let. V hlavní roli okázalého producenta se představí slavný americký herec a zpěvák Jeremy Jordan. Zastoupil tak Justina Timberlaka, který odstoupil kvůli velkému skandálu, jenž provázel produkční společnost, která měla na filmu původně dělat. V dalších rolích se objevují současné hvězdy jako Jason Derulo, Wiz Khalifa či Ledisi. Podrobnosti o novém snímku získala redakce eXtra.cz od distribuční společnosti.

Do kin již 13. dubna zamíří životopisný hudební film Sázka na zlato, který mapuje životní cestu hudebního producenta Neila Bogarta a zákulisí jeho nahrávací společnosti Casablanca Records. Právě on objevil hudební legendy, jako jsou Donna Summer, Cher, Kiss či Village People.

Ve snímku se vedle známých herců objeví v rolích ikon současné hudební hvězdy jako Wiz Khalifa, Jason Derulo, Pink Sweat$, Tayla Parx či Ledisi, jak již ukazuje i oficiální trailer.

Skandál produkční společnosti

O snímku se mluvilo již od roku 2013 ve spojitosti s režisérem Spikem Leem. Tehdy byl do hlavní role obsazen populární zpěvák Justin Timberlake. Ten ovšem odstoupil poté, co na veřejnost vyplul skandál původní produkční společnosti Envision Entertainment, ve kterém mělo jít mimo jiné o obchodování s drogami a diamanty.

S novou společností film nakonec napsal i zrežíroval sám syn hudebního producenta Timothy Scott Bogart, který si do role svého otce vybral herce Jeremyho Jordana.

"Nejdříve jsem si prošel rozhovory s lidmi, kteří Neila znali, abych ho trochu poznal. A zjistil jsem, že se k umělcům choval, jako by to byla jeho rodina," uvedl herec Jordan v tiskové zprávě. "V tom bylo jeho kouzlo - přijal je mezi sebe, dostal je přesně tam, kde je chtěl mít. Dal jim pocit, že jsou součástí jeho rodiny. Tak získal všechny ty lidi... Měl v sobě takový jakoby magnetismus. Navíc byl velmi chytrý producent a obchodník," dodal.

Nápad na legendární hit

Jordan své tvrzení dokazuje historkou o tom, jak vznikl hit Donny Summer Love To Love You Babe. "Když byla Casablanca na pokraji bankrotu, pořádal Neil ve svém obrovském domě v Los Angeles večírek a někdo pustil zcela neznámou píseň. Měla jen tři minuty, ale pak ho kdosi požádal, aby ji zahrál znovu a znovu. Rozhlédl se a viděl, že ta píseň... řekněme, že lidi kolem dělali něco víc než, že jen tančili. Neil dostal ihned nápad a prodloužil píseň na 17 minut, což je ideální délka na sex," popsal představitel hlavní role.

Neil Bogart zemřel na rakovinu lymfomu ve věku 39 let. Po jeho smrti mu kapely Kiss, Village People, ale i Donna Summer věnovaly svá alba. Zůstaly po něm čtyři děti, které se všechny věnují hudbě a filmu.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy