Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Muzikanti Jožo Ráž (69), Ján Baláž a Vašo Patejdl, tedy jádro slovenské rockové legendy Elán, stáli pohromadě na jevišti pražského Divadla Kalich naposledy v září roku 2019, když se na něm odehrála premiéra druhého muzikálu složeného z jejich hitů Voda (a krev) nad vodou. Ve stejném roce se Jožo Ráž stáhl z veřejného života.

V pátek 21. dubna 2023 se pánové do Divadla Kalich vrátili, aby společně pokřtili CD s písněmi z představení. Přijeli dobře naladění. "Milujeme vás," vzkázal Jožo publiku při křtu, kdy se místo obligátních bublinek křtilo irskou whiskey.

Voda (a krev) nad vodou měla premiéru v Kalichu osm let po uvedení prvního elánovského muzikálu Osmý světadíl. Neexistuje mnoho interpretů, z jejichž díla vznikly hned dva muzikály. Hudebník Vašo Patejdl přiznává, že kapela s odsouhlasením druhého divadelního projektu s jejími písněmi tehdy dlouho neváhala.

„V podstatě jsme o tom moc nediskutovali. Sledovali jsme úspěch Osmého světadílu, a tak když přišla nabídka na tento druhý muzikál, po zkušenostech s producentem Michalem Kocourkem, jeho Divadlem Kalich a režisérem Jánem Ďurovčíkem jsme se po seznámení s příběhem dohodli na spolupráci,“ uvedl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám