TOP 7 videoklipů týdne: Miro Žbirka zpívá Ako Boh, Lewis Capaldi ždíme emoce a Jakub Ondra se vrací domů

Vydáno 18.04.2023 | autor: Kateřina Nováková

Jako by stále žil... Taková slova nás napadla při zhlédnutí nového videoklipu Mira Žbirky k písni Ako Boh, která je součástí jeho aktuálního alba Posledné veci. Vzpomínáme také se 4 Tenory, kteří vzdávají hold Karlu Svobodovi. S novinkou se hlásí také Jakub Ondra, jenž se po letech na cestách vrací zpět do Česka, debutující Lorelai a Elizabeth, kterou si diváci mohou pamatovat ze Superstar. Ze zahraničních interpretů nás novinkami potěšili The National a Lewis Capaldi. Po zhlédnutí jeho videoklipu k Wish You The Best nezůstane nejedno oko suché.

TOP 7 videoklipů týdne: Miro Žbirka zpívá Ako Boh, Lewis Capaldi ždíme emoce a Jakub Ondra se vrací domů TOP 7 videoklipů týdne: Miro Žbirka zpívá Ako Boh, Lewis Capaldi ždíme emoce a Jakub Ondra se vrací domů

Nová deska The National je na spadnutí

Nová deska The National je na spadnutí, vyjde už 28. dubna. Jmenovat se bude First Two Pages of Frankenstein a obsahovat bude i song Your Mind Is Not Your Friend, ve kterém hostuje skvělá Phoebe Bridgers. O kapele je v posledních letech hodně slyšet i na poli popu, a to díky spolupráci s Taylor Swift, se kterou se seznámili v roce 2014 a které spoluprodukovali (konkrétně kytarista a spoluzakladatel kapely Aaron Dessner) alba Evermore a Folklore z roku 2020.

Lewis Capaldi umí ždímat emoce jako nikdo

Lewis Capaldi obsadil do hlavní role svého nového klipu skvělého britského herce Davida Bradleyho, kterého můžete z filmu Harry Brown nebo ze seriálu Afterlife. Smutné songy plné emocí umí zpěvák nejlíp a ani skladba Wish You The Best není výjimkou. Na Netflixu je nově ke zhlédnutí dokument o Capaldim, ve kterém ukazuje i svůj boj s Tourretteovým syndromem. 

Hudba Mira Žbirky opět ožívá díky synovi a manželce

Album Posledné veci je patnácté a poslední album Mekyho Žbirky, které rozpracoval a nazpíval ještě před svou smrtí v listopadu 2021. V květnu 2022 ho dokončil jeho syn David Žbirka. Ten za něj, společně s matkou Kateřinou, převzal hned několik ocenění během víkendového udílení Cen Anděl. Z alba pochází i skladba Ako Boh, která ve svém videoklipu přenese diváka do Velkého sálu pražské Lucerny. V květnu má vyjít speciální Memory Book Miro Žbirka Roky a dni.

Žebřík ovládli Vypsaná fiXa, Miro Žbirka a Ewa Farna

Elizabeth vzpomíná na dobré časy

Elizabeth je stříbrná SuperStar 2021. Její nový singl se jmenuje Good Times. Skladba vznikla ve spolupráci s britským producentem, skladatelem a pianistou Charliem Bryce Wallacem a Alanem Royem Scottem, který má s pop music více než čtyřicetiletou zkušenost jako autor i producent. Scott se podílel naapříklad na nahrávkách Celine Dion, Cher nebo Rickyho Martina. "Song je o selektivní paměti. Člověk si častokrát pamatuje jen to hezké a zapomíná na to, jak mu bývalí partneři ublížili. Zpívám tedy o tom, jak mi chybí hezké chvíle, ale ráda bych si vzpomměla i na to, jak jsem  se doopravdy cítila, na svoje zlomené srdce," vysvětluje Elizabeth příběh songu.

Liberecká emo-melodická hardcore kapela Lorelai debutuje

Lorelai je tříčlenná emo-melodická hardcore kapela založená teprve loni v Liberci. Jejich tvorba je inspirovaná kapelami jako Defeater, Touche Amore nebo Casey a kombinuje melodické části s chytlavými refrény a hardcorové breakdowny se svěžím zvukem. Debutový singl Sleep vyšel u labelu ANKN Records. O video se postaral Kuba Lačný. 

4 Tenoři dávají svým klipem hold Karlovi Svobodovi

4 Tenoři, které tvoří Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnol a Jan Kříž, převzali teprve nedávno od Supraphonu Zlatou desku za svoje nové album Láska prý. Teď představují klip k písni Krev toulavá, jejímž původním autorem je Karel Svoboda. Skladba pochází ze slavného televizního seriálu Cirkus Humberto, který tehdy nazpíval Karel Gott.

Jakub Ondra se vrací domů

Písničkář Jakub Ondra, který v posledních deseti letech procestoval s kytarou a mikrofonem doslova celou Evropu, nejdále byl na hudebním festivalu v Shanghaji, se s novinkou Začátky vrací domů. "Jsem nadšený, že se vracím zpátky do Čech, kde to všechno začalo, když jsem od svých osmnácti chodil hrát s kytarou a zpívat do ulic v centru Prahy. Za posledních několik let jsem prožil neuvěřitelnou cestu a těším se na její pokračování u nás v Česku. Člověk občas hledá poklad všude možně po světě, aby nakonec zjistil, že je zakopaný doma. Začátky je pro mě výjimečná píseň a doufám, že se bude lidem líbit," říká muzikant.

Text: Kateřina Nováková, foto: archiv Jakuba Ondry, Anežka Horová, Bára Nosková, Kuba Lačný, Lucie Levá
Témata: The National, Taylor Swift, Lewis Capaldi, Lorelai, 4 Tenoři, Miro Žbirka, Ceny Anděl, Elizabeth

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít