Hlavní obsah

Nová alba: Lewis Capaldi, Def Leppard s filharmonií, Dave Matthews Band, Kesha, Yes a další

V minulých dnech vyšla alba, na kterých se připomněli velikáni. Britští Def Leppard se spojili s filharmoniky, kapela Yes vydala novinku, Dave Matthews Band také a naše slavné skupiny z osmdesátých let o sobě daly vědět prostřednictvím kompilace Rockový maratón. Zásadní je nicméně i novinka písničkáře Lewise Capaldiho.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Lewis Capaldi: Broken by Desire to Be Heavenly Sent

Druhé studiové album skotského zpěváka a skladatele bylo v prvopočátku inspirováno jeho touhou vyjít ven a podívat se na svět prostřednictvím jeho špatností. Vznikly tak emocionálně napjaté skladby o lásce i ztrátách přátelství či iluzí.

Foto: Mercury

Obal alba

Def Leppard with The Royal Philharmonic Orchestra: Drastic Symphonies

Britská rocková skupina Def Leppard se spojila s The Royal Philharmonic Orchestra a nahrály dramaticky přepracované skladby kapely. Rockeři přestavěli nejen některé ze svých hitů, ale i skryté poklady ve svém repertoáru. Album navíc obsahuje nové vokály a kytarové party, které se pojí s pozoruhodnými symfonickými aranžemi.

Foto: Mercury

Obal alba

Dave Matthews Band: Walk Around the Moon

Desáté studiové album americké formace Dave Matthews Band začalo vznikat v době pandemie covidu-19. Rocková kolekce nabízí tucet skladeb, kapela se ladně pohybuje v hudebním hájemství se skvělým základem ve svém autorství i instrumentaci.

Foto: RCA

Obal alba

Různí: Rockový maratón 1985/1986

Supraphon vybral několik písniček ze dvou alb, která mapovala dění na československé rockové scéně v polovině osmdesátých let minulého století. Jsou mezi nimi kousky od Mopedu, Dr. Maxe, Nahlas, Futura, Pumpy či slovenské Tublatanky.

Foto: Supraphon

Obal alba

Kesha: Gag Order

Na pátém albu americké zpěvačky říkající si Kesha se jako spoluproducent podílel i slavný Rick Rubin. I díky němu vznikla artpopová kolekce s elektronickými či psychedelickými prvky, kterou se Kesha odklonila od své předcházející elektropopové tvorby. Textově se aktuálně dotýká temnějších témat. Jsou jimi smrt, deprese, emocionální vykořisťování, naděje nebo boj za pravdu.

Foto: RCA

Obal alba

The Used: Toxic Positivity

Američané The Used existují od roku 2000, na svět tehdy přišli s čerstvou emorockovou vlnou. Na jejich desátém studiovém albu je patrná snaha zachovat si svou hudební tvář. Přítomné zůstaly rocková agresivita, naléhavost v přednesu a melodický tah.

Foto: Big Noise

Obal alba

Yes: Mirror To The Sky

Mirror to the Sky je dvacáté třetí studiové album anglické progresivní rockové skupiny Yes. Je to její první studiové dílko s americkým bubeníkem Jayem Schellenem jako stálým členem. Ten přišel po smrti dlouholetého bubeníka Alana Whitea v roce 2022. Jemu je album věnováno.

Foto: Sony Music

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám