TOP 7 videoklipů týdne: Jelen zpívá o touze a pláči, Cocotte Minute tiší bolest ohněm a Eddie Stoilow zahajují oslavy dvacetin

Vydáno 06.06.2023 | autor: Andrea Štipčáková

V přehledu top videoklipů týdne jsme tentokrát zabrousili výhradně na českou scénu. Jelen vydávají první singl z připravované desky, Cocotte Minute pak v novince Černý šaty léčí bolest ohněm. Pam Rabbit vytáhla ze šuplíku starší kousek, Igor Orozovič přizval do duetu Anetu Langerovou, Eddie Stoilow chystají oslavy dvacetin a Joker's IV vzdávají svým vizuálem poctu anime.

TOP 7 videoklipů týdne: Jelen zpívá o touze a pláči, Cocotte Minute tiší bolest ohněm a Eddie Stoilow zahajují oslavy dvacetin TOP 7 videoklipů týdne: Jelen zpívá o touze a pláči, Cocotte Minute tiší bolest ohněm a Eddie Stoilow zahajují oslavy dvacetin

Cocotte Minute oblékli Černý šaty

Za novinkou Cocotte Minute s názvem Černý šaty stojí autorská dvojice Zeller a Czendál. Videoklip se točil pod vedením dnes již kmenového režiséra kapely Jakuba Mahdala, svou ohňovou show v něm oslnila Michaela Šafránová. Exteriéry se pak natáčely v Anglii. „Míša žije v Manchesteru, takže bylo jasný, že to natočíme tam. Je to lokace, kde se točil i Harry Potter,“ uvedl Mahdal.

Jelen představuje první singl z chystané desky

Jelen plánuje oslavit desáté narozeniny ve velkém stylu. Míří do O2 areny a chystá nové album, z nějž posílá fanouškům ochutnávku – píseň Touha a pláč. Režie videoklip se ujal Ondřej Kudyn. „S Ondrou jsme se poprvé setkali při natáčení videoklipu k písni Spím v obilí. V té době ještě neměl na kontě zdaleka tolik úspěšných projektů jako dnes, ale hned od začátku nás uchvátil jeho vrozený cit pro detail i celek, od první chvíle to byla ryzí filmařina. Jsem moc rád, že jsme se po několika letech dohodli na další spolupráci. Atmosféra při natáčení nás všechny vtáhla a cítili jsme se spíš jako na rozjetém klubovém koncertě než ve studiu. A když jsem potom viděl výsledek, včetně příběhových částí, vyrazilo nám to dech. Výběrem herců i vystavěním jejich osudů totiž Ondra instinktivně vystihl základní motto naší tvorby - že ať se děje cokoli, na konci tunelu je vždycky světlo,“ uvedl zpěvák Jindra Polák.

ROZHOVOR | Jindra Polák (Jelen): Koncert v O2 areně pro nás bude výzva, oslava deseti let chce něco speciálního

Pam Rabbit v hravém klipu

Píseň DM „friends“ ležela v šuplíku dlouho. „Měla jsem tenhle song schovaný v projektech možná dva roky a jednoho dne, když jsem nemohla najít múzu, tak jsem začala proklikávat staré projekty a vyskočilo na mě tohle,“ říká. Finální podobu dala dohromady s Filipem Vlčkem.

Působivý videoklip měl původně tři různé scénáře, z nichž tématiku soudného dne jednohlasně odhlasoval zpěvaččin tým. „Ráda si dělám srandu z věcí, co lidi berou vážně a bojí se jich. Jedna z toho je smrt,“ směje se Pam Rabbit, která se jako tradičně podílela na scénáři, režii i postprodukci videoklipu. Pam Rabbit si i po srážce autem tančí klipem a na cestě k rozsudku se setká s dalšími hříšníky, kteří čekají na verdikt. „Zní to strašidelně, ale je to spíš brané s nadsázkou. Můj cíl bylo udělat z takhle divné situace něco naprosto normálního a všedního,“ dodává.

Eddie Stoilow zahajují oslavy dvaceti let klipem

Videoklipem k písni Grateful zahajují Eddie Stoilow oslavy dvaceti let na scéně. Píseň je předzvěstí chystaného studiového alba, na kterém sestava spolupracovala s novým členem Ondřejem Jančovičem známým pod pseudonymem DJ Dafonic. Motivem novinky je vděčnost, jak již ostatně název vypovídá.

Videoklip k singlu vznikl pod vedením Paula Wurcela. Filmování probíhalo převážně na Karlovarsku, část záběrů ale vznikla i na Kanárských ostrovech a v Praze. „Bylo to celkově dost náročné natáčení. Často šlo totiž o poměrně těžce dostupné lokace. Já jsem navíc skoro celou dobu jezdil na kole… Situaci mi dost ulehčilo to, že šlo o elektrokolo se silným motorem od Bosch eBike Systems. Je to super vynález a prostředek, který mi zajišťuje svobodu pohybu nejen v přírodě, ale i v běžném životě ve městě,“ uvedl zpěvák Honza Žampa.

Igor Ozorovič a Aneta Langerová o síle vzpomínek

Igor Orozovič je autorem uhrančivě hořkosladkého duetu, který je plný vzpomínek, lásky, naděje, ale i otázek. Pop-šansonově laděnou píseň Je to dávno nazpíval s Anetou Langerovou. Na vzniku nahrávky spolupracovali s producentem Igorem Ocheposkym.

Videoklip vtáhne diváka do mozaiky výjevů, které rozvibrují jeho fantazii i emoce. Jsou to střípky vzpomínek nebo příběhů? Kdo je tajemný pán s pizzou? Kdo píše vzkaz babičce v růžovém svetru? Kdo na koho vzpomíná? Kdo má koho rád? Podobně jako není potřeba vykládat smysl básní, nechtějí tvůrci dovysvětlovat vizualizaci písně. V hlavách diváků tak může vzniknout tisíc dalších příběhů a můžou se vyrojit tisíce vzpomínek.

Prší a leje jako z konve, zpívá Anna Julie Slováčková

Videoklip Prší a leje jako z konve se natáčel v Excelsior pubu v Nuslích zároveň s hudbou a zpěvem, jde tedy o live verzi písničky s autentickou hospodskou atmosférou. „Prší a leje jako z konve je letní, oddechová písnička, kde zpíváme třeba i o tom, co nás jako národ nejvíc spojuje. A to jsou, kromě hokeje samozřejmě krásné české hospůdky, dobré pivo, přátelská atmosféra, prázdninové výlety do kempu, na vodu...,“ říká Anna Julie Slováčková.

Joker's IV vzdávají poctu anime

Hard-rocková smečka Joker’s IV přichází se zbrusu novým videoklipem Till The End. V něm se objevují čtyři superhrdinové, z nichž každý má svou speciální schopnost. Jedou v dodávce osvobodit fiktivní svět, který ovládá mocný a zlý Mr. Evil se svou armádou temných stvoření. Na animaci pracoval Jindra Vágra ve spolupráci s Patrikem Hedbávným, chtěli jí vzdát poctu japonskému anime.

Text: Andrea Štipčáková, TZ, foto: Petr Kozlík (Jelen), Tom Black (Cocotte Minute), Ateliér Rafael (Eddie Stoilow), Kateřina Fialová (Igor Orozovič a Aneta Langerová), 
Témata: Cocotte Minute, Jelen, Pam Rabbit, Eddie Stoilow, Aneta Langerová, Igor Orozovič, Anna Julie Slováčková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít